Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024

Απειλές καταγγέλλει ότι δέχθηκε ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, Καρίμ Καν!

 

https://www.avgi.gr/sites/default/files/styles/main/public/2024-05/karim_khan.jpg?h=f97d3f1c&itok=jXh_815-

Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο / Ο γενικός εισαγγελέας καταγγέλλει απειλές του Ισραήλ μετά το ένταλμα σύλληψης Νετανιάχου

avgi.gr τ

Απειλές για την εκκίνηση των διαδικασιών σχετικά με την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης του Μπενιαμίν Νετανιάχου για εγκλήματα πολέμου, καταγγέλλει ότι δέχθηκε ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης Καρίμ Καν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ίδιος σε συνέντευξή του στο CNN δήλωσε ότι «ορισμένοι εκλεγμένοι ηγέτες μου μίλησαν και ήταν πολύ ωμοί. “Αυτό το δικαστήριο έχει δημιουργηθεί για την Αφρική και για κακοποιούς όπως ο Πούτιν“, μού είπε ανώτερος αξιωματούχος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο γενικός εισαγγελέας του Δικαστηρίου της Χάγης και πρόσθεσε:

«Εμείς δεν το βλέπουμε έτσι. Αυτό το δικαστήριο είναι η κληρονομιά της Νυρεμβέργης. Πρέπει να είναι ο θρίαμβος του νόμου, έναντι της εξουσίας και της ωμής βίας της λογικής του “αρπάξτε ό,τι μπορείτε, πάρετε ότι θέλετε, κάντε αυτό που θέλετε”».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε μάλιστα ότι τέτοιου είδους απειλές «δεν θα μας αποτρέψουν» από «να πραγματοποιήσουμε τα καθήκοντά μας ως δικαστές».

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος εισαγγελέας δήλωσε χθες έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ και του Ισραηλινού πρωθυπουργό Μπ. Νετανιάχου με κατηγορίες για «εξόντωση, δολοφονία, σύλληψη ομήρων, βιασμό και σεξουαλική επίθεση κατά την κράτηση», οι οποίες αφορούν στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ και στην εισβολή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εξετάζει επίσης και την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Γίοαβ Γκάλαντ, καθώς και κατά των δύο υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Χαμάς, Μοχάμεντ Ντείφ και τον Ισμαίλ Χανιέχ.

Αντιδρώντας, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έκανε λόγο για «παράλογο και ψευδές» ένταλμα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου το οποίο «στρέφεται εναντίον ολόκληρου του κράτους του Ισραήλ».

«Με τι θράσος τολμάτε να συγκρίνετε τα τέρατα της Χαμάς με τους στρατιώτες του IDF, του πιο ηθικού στρατού στον κόσμο;» διερωτήθηκε ο Νετανιάχου και πρόσθεσε ότι απορρίπτει «με αηδία» τη σύγκριση με τη Χαμάς κάνοντας λόγο για «νέο αντισημιτισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: