Τρίτη, Μαΐου 28, 2024

Η σαγηνευτική «κόκκινη» Σάρα προ των πυλών της Ευρωβουλής

 

Γερμανία:  Η «κόκκινη» Σάρα ετοιμάζεται να σαρώσει - Ποια είναι η ηγέτις της ακροαριστεράς



Αφίσα Sahra Wagenknecht στο Αμβούργο

«Κάθοδος ή Μετάβαση; Δική σας ΤΩΡΑ η  επιλογή (εκλογή)».Αφίσα Sahra Wagenknecht στο Αμβούργο Πνευματικά Δικαιώματα Donogh McCabe

Πνευματικά Δικαιώματα Donogh McCabe

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στα Αγγλικά

Το νέο αριστερό κόμμα BSW σχηματίστηκε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, αλλά έχει ήδη κερδίσει την πρώτη του νίκη στη δεξιά Θουριγγία. Οι ειδικοί προβλέπουν ότι το κόμμα θα μπορούσε να σαγηνεύσει ακόμη και ακροδεξιούς ψηφοφόρους στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Στην Γερμανία την αποκαλούν «Κόκκινη Σάρα». Είναι η ηγέτις του ακροαριστερού κόμματος «Συμμαχία Σάρα Βάγκενκνεχτ (BSW) - Λογική και Δικαιοσύνη». αποσπάστηκε από το Die Linke, οι δημοσκοπήσεις την φέρουν στην τρίτη θέση και βασικό της επιχείρημα είναι ότι θα σταματήσει την παροχή όπλων στην Ουκρανία.

«Επιδιώκουμε την λογική στην οικονομία, κοινωνική δικαιοσύνη, ειρήνη και ελευθερία λόγου. . αυτά είναι τα τέσσερα βασικά ζητήματα που υπογραμμίζουμε για την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία στο ιδρυτικό μας μανιφέστο. Αυτό επίσης θέλουμε και για την Ευρώπη», αναφέρει η Σάρα Βάγκενκνεχτ.

«Γι αυτό και όπως αναφέρει η Συμμαχία Σάρα Βάγκενκνεχτ οι χρηματιστηριακές συναλλαγές των πολιτικών να δημοσιοποιούνται», λέει ο Φάμπιο Ντε Μάσι, επικεφαλής υποψήφιος της BSW.

Στο μενού των εξαγγελιών είναι η υψηλότερη εταιρική φορολόγηση, όπως και των πλουσίων, κάτι που έφερε και την επικράτηση στις τοπικές εκλογές της Θουριγγίας.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι θα τους ψηφίσω. Ωστόσο πολλά απ’ όσα λέει δυστυχώς είναι αλήθεια. Λόγω της τραγικής αποτυχίας των πολιτικών τα τελευταία χρόνια προέκυψε το AfD», αναφέρει ένας συνταξιούχος.

«Συμφωνώ απόλυτα και χαίρομαι που υπάρχει επιτέλους μία εναλλακτική στην πολιτική της χώρας, που θεωρητικά είναι πολύ διαφορετικό από τους εθνικιστές. Είναι λογική, έξυπνη και οικονομικά προσανατολισμένη«, αναφέρει ο Αλεξάντρ Σεμιόνοφ, δημιουργός λογισμικού.

Αν καταφέρει να εκλέξει πολλούς ευρωβουλευτές στα σχέδια είναι η δημιουργία μία νέας ευρωομάδας στα αριστερά για να προκαλέσει κι άλλα προβλήματα στο Die Linke.

«Η Συμμαχία Σάρα Βάγκενκνεχτ παντρεύει σοσιαλιστικές οικονομικές πολιτικές με συντηρητικές μεθόδους στο μεταναστευτικό. Θα είναι αυτό αρκετό για να απομακρύνει ψηφοφόρους από λαϊκιστικά αυταρχικά κόμματα που θα έχουν μεγάλα ποσοστά τον Ιούνιο;» διερωτάται η Λιβ Στρουντ απεσταλμένη του Euronews στο Αμβούργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: