Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024

Barry Lyndon: Η εμβληματική "καλτ" ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ και η υπέροχη μουσική της

https://www.filmy.gr/wp-content/uploads/2019/11/Barry-Lyndon-54.jpgΜπάρι Λίντον (1975)

H  ταινία "Μπάρι Λίντον" είναι θεμέλιος λίθος  της κινηματογραφίας του Στάνλεϊ Κιούμπρικ.  Για ποιο λόγο;  Η οπτική του ομορφιά, το άναμμα των κεριών, η προσοχή που δόθηκε στην ιστορική αναπαράσταση αλλά, πάνω από όλα, η μουσική που άφησε το στίγμα της.  Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Radio France μας βυθίζει στην ατμόσφαιρα αυτής της καλτ ταινίας.

 Για αυτή τη συναυλία, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Radio France διευθύνει ο Nicolas Alstaedt και συνοδεύεται από πέντε σολίστ: Jean Rondeau και Violaine Cochard στο τσέμπαλο, Ana Millet στο βιολί, Renaud Guieu στο τσέλο και Catherine Cournot στο πιάνο.


 Τα highlights της βραδιάς;  Handel's Sarabande and the Trio για πιάνο, βιολί και τσέλο op.  100 του Σούμπερτ φυσικά!  Ο Purcell, ο Vivaldi και ο Bach δεν πρέπει να ξεφύγουν και μας μεταφέρουν επίσης στον κόσμο του μακιαβελικού Barry Lyndon.



 Πρόγραμμα:

 Purcell - Music for the Funeral of Queen Mary: March

 Vivaldi - Κοντσέρτο για βιολοντσέλο σε μι ελάσσονα

 Handel - Sarabande

 Schubert - Τρίο για πιάνο, βιολί και τσέλο op.  100, απόσπασμα

 Haydn - Κοντσέρτο για βιολοντσέλο σε ντο μείζονα     

 Franz Schubert - Πέντε γερμανικοί χοροί

 Bach - Σουίτα Νο. 1 σε Σολ μείζονα Τσέλο

____________________

 Η συναυλία καταγράφηκε στις 17 Μαρτίου 2019 στο Auditorium του Radio France, Παρίσι. ---------------------------------- [ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΕΩΣ ΤΙΣ 13/05/2026]

Δεν υπάρχουν σχόλια: