Τρίτη, Μαΐου 28, 2024

Μήνυση στην Ούρσουλα, τη συνεργό των "χασάπηδων" Σιωνιστών

https://braveneweurope.com/wp-content/uploads/2024/05/von-der-Leyen-Tweet-2.png

 

Μήνυση κατά Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο ΔΠΔ για συνεργασία στα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ!

 

Παναγιώτης Παπαδομανωλάκης

Το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Γενεύης κατέθεσε μήνυση για «συνέργεια σε εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε το Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων» στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατά τής Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να πιστεύουμε ότι η άνευ όρων υποστήριξη της φον ντερ Λάιεν στο Ισραήλ (στρατιωτική, οικονομική, διπλωματική και πολιτική) επέτρεψε να διαπράξει εγκλήματα πολέμου και συνεχιζόμενη γενοκτονία στη Γάζα» δηλώνει ο εμπειρογνώμονας, Alfred de Zayas*,

Alfred de Zayas (@Alfreddezayas) / X

*Αμερικανός νομικός Alfred-Maurice de Zayas

, με δήλωση που δημοσίευσε σχετικά με την πρωτοβουλία που ηγείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη της Γενεύης (GIPRI) κατά της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σημείωσε, επίσης:

«Η von der Leyen, με την ιδιότητά της ως Προέδρου της Επιτροπής, είχε αποτελεσματικό ρόλο στην πρόσβαση στη στρατιωτική υποστήριξη που παρείχε η Ευρωπαϊκή Ένωση στον ισραηλινό στρατό», συμπληρώνοντας ότι «η von der Leyen δεν επέβαλε οικονομικές και στρατιωτικές κυρώσεις στο Ισραήλ και έκανε πολλές δηλώσεις που περιλάμβαναν πληροφορίες για την παροχή διπλωματικής υποστήριξης στο Ισραήλ».

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δέχεται γενικά κριτική για την «φιλοϊσραηλινή της στάση» και την άνευ όρων υποστήριξή της στο Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου 2023.

_______________________ 

https://gipri.ch/wp-content/uploads/2018/12/header.jpgΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Δελτίο τύπου του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη της Γενεύης (GIPRI)

gipri.ch |

Κάλεσμα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να διερευνήσει την Ursula von der Leyen για συνέργεια σε εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία που διέπραξε το Ισραήλ στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη και στη Γάζα
27 Μαΐου 2024, Γενεύη – Στις 22 Μαΐου 2024, το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Γενεύης (GIPRI), η Συλλογική Δικαιοσύνη για τον Σεβασμό των Engagements Internationaux de la France (CJRF) και μια ομάδα διεθνώς ενδιαφερόμενων πολιτών, υπέβαλαν μια νομική ενημέρωση στον εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) Karim Khan, ζητώντας την έναρξη έρευνας κατά της Ursula von der Leyen για συνέργεια σε εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία κατά Παλαιστινίων αμάχων στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της Λωρίδας της Γάζας.
Αυτό το νομικό έγγραφο, που εγκρίθηκε από διάφορες ομάδες ανθρώπινων δικαιωμάτων και εξέχοντες ακαδημαϊκούς και ειδικούς στο διεθνές ποινικό δίκαιο, καλεί τον Εισαγγελέα να ξεκινήσει έρευνες βάσει των πληροφοριών που παρασχέθηκαν κατά της κ. Ursula von der Leyen.
Η τελευταία  έχει επανειλημμένα ενημερωθεί για παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου που διαπράχθηκαν στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, ιδιαίτερα στη Λωρίδα της Γάζας, μέσω εκθέσεων διεθνών οργανισμών και ξένων κυβερνήσεων. Αυτό αποδεικνύεται από μια επιστολή που της έστειλαν στις 14 Φεβρουαρίου 2024 ο πρόεδρος της Ισπανικής κυβέρνησης Πέδρο Σάντσεθ και ο τότε πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λέο Βαράντκαρ.
Η κ. Ursula von der Leyen είναι υπεύθυνη για τη συνέργεια στη διάπραξη εγκλημάτων και παραβιάσεων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, κατά την έννοια του άρθρου 25 παράγραφος 3 στοιχείο γ) του Καταστατικού της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Η κ. von der Leyen δεν απολαμβάνει λειτουργικής ασυλίας ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου , δυνάμει του άρθρου 27 του Καταστατικού της Ρώμης.
Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι συνένοχος στις παραβιάσεις των άρθρων 6, 7 και 8 του Καταστατικού της Ρώμης με τις θετικές ενέργειές της (στρατιωτική, πολιτική, διπλωματική υποστήριξη στο Ισραήλ) και με την παράλειψή της να λάβει έγκαιρα μέτρα εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συμβάλλει στην πρόληψη της γενοκτονίας , όπως απαιτείται από τη Σύμβαση Γενοκτονίας του 1948. 
Η κ. Ursula von der Leyen δεν μπορεί να αρνηθεί ότι έχει επίγνωση της αληθοφάνειας αυτών των εγκλημάτων, ειδικά μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για τα προσωρινά μέτρα της 26ης Ιανουαρίου 2024 στην εκκρεμή υπόθεση του ICJ South Africa κατά Ισραήλ. 
Το πιο σημαντικό, η κ. Von der Leyen απέτυχε να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την πρόληψη τέτοιων εγκλημάτων, ενώ η Σύμβαση του 1948 για την Πρόληψη και Τιμωρία του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και το Καταστατικό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου καθιστούν την πρόληψη erga omnes υποχρέωση.  
 

https://gipri.ch/wp-content/uploads/2018/12/header.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: