Παρασκευή, Μαΐου 10, 2024

Δικός της/Her (2013): η τεχνητή νοημοσύνη και η αποξένωση του σύγχρονου ανθρώπου σε μια ρομαντική ταινία με σπουδαίο σενάριο και υπέροχη ερμηνεία από τον Χοακίν Φοίνιξ

 https://upload.wikimedia.org/wikipedia/el/2/28/Her_%28film%29.jpg 

 «Βλέποντας την ταινία με εντυπωσίασε το σενάριο και μετά ανακάλυψα ότι όντως κέρδισε το αντίστοιχο Όσκαρ! Σίγουρα το άξιζε!

 Το δεύτερο που σε εντυπωσιάζει φυσικά είναι η μοναδική παράσταση, που δίνει για άλλη μια φορά, ο Joaquin Phoenix σε ένα ιδιαίτερο ρόλο! 

Και μετά ανακαλύπτεις ότι η φωνή της Samantha που δεν εμφανίζεται ποτέ είναι η φωνή της Scarlett Johansson και λες τελικά: "Είναι ταινιάρα"! 

 Η ταινία θίγει από το 2013 με φανταστικό τρόπο το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης , αναφορικά με την ηθική της και τους κινδύνους που διατρέχει η ανθρωπότητα, σε συνδυασμό με την μοναξιά ακόμα και ενός επιτυχημένου ανθρώπου που ζει στην απόλυτη κομψότητα! 

Εκπληκτικά ερωτήματα, τα οποία είναι ακόμα και σήμερα επίκαιρα, αναφορικά με την τεχνητή νοημοσύνη και την αποξένωση του σύγχρονου ανθρώπου.»

Πηγή:proteino.grhttps://toutestinmag.wordpress.com/wp-content/uploads/2014/02/her-movie.jpg

ΥΠΟΘΕΣΗ 

Σε ένα όχι τόσο μακρινό μέλλον στο Λος Άντζελες, ζει ο Θέοντορ Τουόμπλι, ένας μοναχικός κι ιδιαίτερος άνδρας που βγάζει τα προς το ζην γράφοντας προσωπικά γράμματα για λογαριασμό άλλων. Μόνος μετά από μια μακρόχρονη σχέση, αποφασίζει να αγοράσει ένα προηγμένο λειτουργικό σύστημα, το οποίο υπόσχεται ότι ανταποκρίνεται στις προσωπικές ανάγκες κάθε χρήστη καθώς αποτελεί μια διαισθητική και μοναδική οντότητα από μόνη της. Ενεργοποιώντας το, γνωρίζει τη «Σαμάνθα», μια χαρούμενη γυναικεία φωνή που αποδεικνύεται διορατική, ευαίσθητη αλλά κι εξαιρετικά αστεία. Όταν όμως οι ανάγκες και οι επιθυμίες της μεγαλώνουν, σε συνδυασμό με τις δικές του, η φιλία τους βαθαίνει και μια ασυνήθιστα ρομαντική διάθεση αναπτύσσεται μεταξύ τους.

 *****************https://freecinema.gr/wp-content/uploads/2014/02/HER-690.jpg

 Δικός της

  αμερικανική αισθηματική ταινία επιστημονικής φαντασίας παραγωγής 2013, σε σκηνοθεσία, σενάριο και παραγωγή του Σπάικ Τζονζ. Η ταινία εστιάζει σε έναν άνδρα που αναπτύσσει δεσμό με μια θηλυκή φωνή που παρέχει ένα λειτουργικό σύστημα υπολογιστή. 

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 6 Φεβρουαρίου 2014 (Ελλάδα)
Διευθυντής: Σπάικ Τζόουνζ

Βικιπαίδεια=>Δικός της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το βραβείο «European Museum of the Year Award» (EMYA 2024), απέσπασε το Μουσείο Άλατος«European Museum of the Year Award» (EMYA 2024), απέσπασε το Μουσείο Άλατος

Το ελληνικό μουσείο που κέρδισε το βραβείο «European Museum of the Year Award» 8–10 λεπτά ...