Σάββατο, Μαΐου 04, 2024

Βίντεο του Ρόμπερτ Ντε Νίρο από γυρίσματα σειράς δημοσιεύεται ως πραγματικό και αναπαράγεται ως αντιπαλαιστινιακό από τους σιωνιστικούς κύκλους και τους συμμάχους τους

 

ELLINIKA HOAXES

Βίντεο του Ρόμπερτ Ντε Νίρο από γυρίσματα σειράς δημοσιεύεται ως πραγματικό -

Έλενα Βατάλα

Μεγάλη διάδοση γνώρισε ένα βίντεο που δείχνει τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο να φωνάζει σε πλήθος, με τον ισχυρισμό ότι “τα βάζει” με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές, ενώ σύμφωνα με τους υπότιτλους που συνοδεύουν το βίντεο, ο Ντε Νίρο φέρεται να υπονοεί ότι η Χαμάς θα επαναλάβει τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου. Στην πραγματικότητα, το βίντεο καταγράφει μια σκηνή από τα γυρίσματα ενός πολιτικού θρίλερ συνωμοσίας στο οποίο ο Ντε Νίρο πρωταγωνιστεί και απευθύνεται προς το πλήθος των κομπάρσων, ενώ στο βίντεο δεν κάνει καμιά αναφορά στη Χαμάς, σε αντίθεση με τους παραπλανητικούς υπότιτλους. Ποικίλες επίσημες πηγές και συμμετέχοντες στη σειρά διέψευσαν κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς.

Παραδείγματα δημοσιεύσεων και αναρτήσεων: skai.gr, iefimerida.gr, parapolitika.gr, protothema.gr, cnn.gr, ieidiseis.gr, pronews.gr, newsbomb.gr, insound.gr, 15minutes.gr, mononews.gr, neolaia.gr, newsmag.gr, newsbeast.gr, usay.gr, oknews.gr, dimoprasion.gr, protoneo.gr, attikiola.gr, news24world.com

Πλαίσιο

“Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο ‘τα έβαλε’ με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές” είναι ο τίτλος πολλών ελληνικών δημοσιευμάτων που κυκλοφόρησαν την 1η Μαΐου 2024 από μεγάλα μέσα ενημέρωσης (παραδείγματα εδώ, εδώ κι εδώ).

Πηγή τους αποτέλεσε η ανάρτηση του χρήστη @IMTIzionism στο Χ (πρώην Twitter), την οποία μεταγενέστερα ο χρήστης διέγραψε (αρχειοθετημένη εδώ). Στην ανάρτηση αναφέρονταν τα εξής:

Είναι τόσο αναζωογονητικό να βλέπεις περισσότερους ανθρώπους να μην αφήνουν το αφήγημα να υπερισχύει απέναντι στην κοινή λογική. Μπράβο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, σ’ ευχαριστώ που στηρίζεις το Ισραήλ!

Ο παραπλανητικός ισχυρισμός αναπαράχθηκε και από μεγάλα ισραηλινά ενημερωτικά μέσα, όπως η Haaretz, το δημοσίευμα της οποίας κατέβηκε λίγο αργότερα την ίδια ημέρα, καθώς και η Jerusalem Post, με τίτλο “Ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο συγκρούεται με διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης”. Η εφημερίδα αργότερα διόρθωσε τόσο τον τίτλο όσο και το δημοσίευμά της, αναφέροντας στον υπότιτλο τα εξής:

“Αυτό το άρθρο αποτελεί επεξεργασία της αρχικής έκδοσης, η οποία ανέφερε λανθασμένα ότι ο De Niro φώναζε στους φιλοπαλαιστινιακούς διαδηλωτές. Αποσύραμε αυτό το θέμα από το άρθρο”.

https://media.ellinikahoaxes.gr/uploads/2024/05/FireShot-Capture-3711-Actor-Robert-De-Niro-confronts-pro-Palestine-protestors-The-Jerusa_-web.archive.org-side-1024x614.jpg

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ: Βίντεο του Ρόμπερτ Ντε Νίρο από γυρίσματα σειράς δημοσιεύεται ως πραγματικό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ (ΝΤΕΜΕΚ) ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ , ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΓΕΛΙΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΤΕΣ

  Επιστροφή στην εποχή του φανατικού  «γλωσσαμύντορος» καθηγητή Γεωργίου Μιστριώτη; Ο κ. Θεοδωρόπουλος θέλει απαρέμφατα (!) ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΑΝ...