Κυριακή, Μαΐου 05, 2024

Στη Γάζα αναδεικνύεται η παγκόσμια απανθρωπιά. Οι Σιωνιστές αφήνουν σκόπιμα ένα λαό να πεθάνει από την πείνα

https://kosmodromio.gr/wp-content/uploads/2024/05/2024-02-29T150707Z_1705915344_RC2FC6AB8HLP_RTRMADP_3_ISRAEL-PALESTINIANS-CASUALTIES-1709298490.webpΠαλαιστίνιοι μεταφέρουν θύματα μετά από τα  ισραηλινά πυρά εναντίον ανθρώπων που περίμεναν βοήθεια στην πόλη της Γάζας .Αυτή η φωτογραφία  λήφθηκε από βίντεο στις 29 Φεβρουαρίου 2024.


Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ


Η Βόρεια Γάζα βιώνει «πλήρη πείνα», δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (WFP) και προειδοποίησε ότι «προχωρά προς τα νότια», αναφέρει το Al Jazeera.

Σε μια συνέντευξη στο NBC News που μεταδόθηκε την Κυριακή, η Σίντι Μακέιν είπε ότι οι παρατηρήσεις της βασίζονται σε όσα έχει δει και βιώσει το WFP επί τόπου. Οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ και οι υπηρεσίες βοήθειας προειδοποιούσαν εδώ και μήνες για ένα τέτοιο σενάριο.

«Είναι φρίκη. Είναι τόσο δύσκολο να το βλέπεις και είναι τόσο δύσκολο να το ακούς», είπε η Μακέιν στο πρόγραμμα Meet the Press του αμερικανικού τηλεοπτικού σταθμού.

«Αυτό που ζητάμε και ζητάμε συνεχώς είναι η κατάπαυση του πυρός και η δυνατότητα να έχουμε απεριόριστη πρόσβαση, να μπαίνουμε με ασφάλεια μέσα από τα διάφορα λιμάνια και τις πύλες», είπε, σύμφωνα με ένα βίντεο της συνέντευξης.

‘Full-blown famine’ in northern Gaza, says World Food Programme executive director Cindy McCain

Το Σάββατο, μια αντιπροσωπεία της παλαιστινιακής ομάδας Χαμάς βρέθηκε στην Αίγυπτο για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός εν μέσω ανόδου της διεθνούς πίεσης για την επίτευξη συμφωνίας.

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς Οσάμα Χαμντάν είπε ότι υπήρξαν «κάποια βήματα προς τα εμπρός».

Ωστόσο, το Ισραήλ έχει απειλήσει να εξαπολύσει χερσαία εισβολή στη Ράφα στο νοτιότερο άκρο του θύλακα, όπου ζουν περισσότεροι από 1,4 εκατομμύρια εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι που έχουν εγκαταλείψει τον ανελέητο βομβαρδισμό του ισραηλινού στρατού σε άλλες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας.

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις των συμμάχων του και των Ηνωμένων Εθνών για επικείμενο λιμό σε τμήματα του παλαιστινιακού εδάφους. Ο στρατός του έχει επίσης επανειλημμένα επιτεθεί και σκοτώσει Παλαιστίνιους αμάχους που περίμεναν να συγκεντρώσουν βοήθεια στη Λωρίδα.

Αυτή την εβδομάδα άνοιξε ξανά το πέρασμα Beit Hanoon (Erez) Israel Temporarily Reopens Erez, Kerem Shalon Crossings For Humanitarian  Aid - I24NEWSστη βόρεια Γάζα, αλλά Ισραηλινοί έποικοι επιτέθηκαν σε δύο νηοπομπές βοήθειας που έστειλε η Ιορδανία. Η ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΕΠΟΙΚΟΙ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΙΟΡΔΑΝΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΑΖΑΟ ΟΗΕ είπε ότι τα ποσά παραμένουν ανεπαρκή για να καλύψουν τις τεράστιες και αυξανόμενες ανάγκες του λιμοκτονούντος πληθυσμού της Γάζας.

Η υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ Ολοκληρωμένη Ταξινόμηση Φάσης Ασφάλειας Τροφίμων έχει προειδοποιήσει προηγουμένως ότι περισσότερο από το 70 τοις εκατό του πληθυσμού των 2,3 εκατομμυρίων της Γάζας αντιμετωπίζει «καταστροφική πείνα» οποιαδήποτε στιγμή μεταξύ των μέσων Μαρτίου και του Μαΐου.

https://static.euronews.com/articles/stories/08/31/71/40/1920x1080_cmsv2_0d34040a-2ab0-5308-88f1-409ae147c0aa-8317140.jpgeuronews.com/Northern Gaza in 'full-blown' famine: Senior UN official

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ (ΝΤΕΜΕΚ) ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ , ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΓΕΛΙΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΤΕΣ

  Επιστροφή στην εποχή του φανατικού  «γλωσσαμύντορος» καθηγητή Γεωργίου Μιστριώτη; Ο κ. Θεοδωρόπουλος θέλει απαρέμφατα (!) ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΑΝ...