Κυριακή, Μαΐου 05, 2024

ΑΓΑΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΜΠΡΕΣΙΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΤΟΥς ΚΑΛΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΥ:Alfred Zoff (1852-1927) - An Austrian Post-Impressionist landscape painter.

Alfred ZoffΟ Άλφρεντ Ζοφ ήταν ζωγράφος των αρχών του περασμένου αιώνα.  Ξεπέρασε τον ρεαλισμό του Biedermeier και απελευθερώθηκε με πλατιές και σαν πάστα πινελιές από την παραστατική και νατουραλιστική τέχνη με μια στενότερη έννοια.  

Καθιερώθηκε ως ένας από τους σημαντικότερους ιμπρεσιονιστές ζωγράφους στην Αυστρία.  Ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για τις υπαίθριες μελέτες και τα σύννεφα, εξαιτίας των οποίων ανακατασκεύασε το περίπτερό του και αντικατέστησε την οροφή του με μια γυάλινη οροφή.  Όπως και άλλοι ιμπρεσιονιστές ζωγράφοι, εργάστηκεστη σύλληψη και την απόδοση μιας συγκεκριμένης αστραπιαίας ατμόσφαιρας και των αντανακλάσεων του νερού.  

Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του ο Άλφρεντ Ζοφ ζωγράφισε αρκετά παράκτια τοπία, τα οποία ήταν ένα πολύ δημοφιλές κίνητρο μεταξύ των Αυστριακών ιμπρεσιονιστών.

 Ο Alfred Zoff ήταν επιτυχημένος από την αρχή της καριέρας του, πήρε πολλά βραβεία και είχε πολλούς πελάτες και συλλέκτες έργων του.

Το 1907 έγινε καθηγητής στην Grazer Landeskunstakademie.  Οι πίνακές του χαίρουν μεγάλης εκτίμησης μέχρι σήμερα.

Alfred Zoff

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ (ΝΤΕΜΕΚ) ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ , ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΓΕΛΙΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΤΕΣ

  Επιστροφή στην εποχή του φανατικού  «γλωσσαμύντορος» καθηγητή Γεωργίου Μιστριώτη; Ο κ. Θεοδωρόπουλος θέλει απαρέμφατα (!) ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΑΝ...