Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2023

Δημήτρης Μαύρος στο OPEN: Οι λόγοι που κέρδισε ο Κασσελάκης

ΣΥΡΙΖΑ – Δημήτρης Μαύρος στο OPEN: Γιατί κέρδισε ο Κασσελάκης;

Πηγή: ethnos.grΣτέφανος Κασσελάκης (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)
Στέφανος Κασσελάκης (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Ο Δημήτρης Μαύρος επιχείρησε να προσεγγίσει, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, τα μυστικά της πρωτιάς του Στέφανου Κασσελάκη έναντι της Έφης Αχτσιόγλου στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ.


Όπως είπε ο Διευθύνων σύμβουλος της MRB, είναι πολυεπίπεδη η νίκη Κασσελάκη:

  • Ισχυρός στους συμβολισμούς
  • Αντιμετωπίζεται ως άφθαρτος και μοντέρνος
  • Είναι ο πιο κεντρώος
  • Έχει σπουδάσει στην Αμερική
  • Οι απόψεις του για την οικονομία είναι πιο δυτικού τύπου

Η ανάλυση του Δ. Μαύρου

Όπως γράφει το imerisia.gr, ο κ. Μαύρος σημείωσε με έμφαση πως: «Ο κόσμος στην Ελλάδα πλέον δεν ακούει, ούτε διαβάζει κείμενα παρατηρεί συμβολισμούς και άρα σ' αυτή την περίπτωση ο κύριος Κασσελάκης είναι ισχυρός στους συμβολισμούς. Και βγάζουν πολιτικά συμπεράσματα μέσα από τους συμβολισμούς. Ο κ. Κασσελάκης για παράδειγμα θεωρείται άφθαρτος, δεν έχει προηγούμενες διακυβερνήσεις, δεύτερον έχει το στοιχείο του μοντέρνου, κάτι που δημιουργεί αναπνοή στις νεότερες ηλικίες, έχει την - αν θέλετε - δύναμη στα social media, που είναι κάτι το οποίο δεν το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο καλά πριν από τις προηγούμενες εκλογές και είναι ο πιο κεντρώος όλων».

Ειδικότερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MRB παρέθεσε και κάποια στοιχεία σημειώνοντας πως: «Το 40% ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι κέντρο, κεντροαριστερά και όταν μπαίνουμε μέσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, φτάνουμε το 60% να λένε ότι είναι επιθυμούν κέντροαριστερά. Άρα λοιπόν με αυτό σαν δεδομένο οποιαδήποτε φρασεολογία και επικοινωνία των υποψηφίων σε επίπεδο βαριάς Αριστεράς δημιουργεί σε κάποια κοινά που θέλουν να έρθουν στο ΣΥΡΙΖΑ, όχι που είναι στο ΣΥΡΙΖΑ κάποιες άμυνες. Επίσης, είναι ένας άνθρωπος οποίος έχει σπουδάσει στην Αμερική έχει και κάποια καλά κάποια προσόντα σχετικά με αυτό και άρα βγαίνει και το έμμεσο συμπέρασμα ότι πιθανά οι απόψεις του για την οικονομία είναι πιο δυτικού τύπου και πρακτικού τύπου».

Στη συνέχεια ο κ.Μαύρος πρόσθεσε ότι: «Προκύπτει από τις ιδιότητες ότι ναι είναι δυνατή η κα. Αχτσιόγλου στο κομμάτι που λέγεται να συνθέσει απόψεις και να καταθέσει ένα κυβερνητικό πρόγραμμα, ένα αξιόπιστο κυβερνητικό πρόγραμμα σε σχέση με τον κύριο Κασσελάκη, αλλά σας ξαναλέω και πάλι οι συμβολισμοί πια στη χώρα μας είναι ισχυρότεροι των κειμένων».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βρε, καλώς τηνε , για μια ακόμα φορά, την κυρία από την Αφρική!

  Αφρικανική σκόνη / Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας - Πώς θα προφυλαχτούμε Αυγή Newsroom ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI ...