Κυριακή, Σεπτεμβρίου 24, 2023

Ο καθηγητής Μαραντζίδης για το "φαινόμενο Κασσελάκη": στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ αυτός που φταίει είναι «μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε κανένα σοβαρό κόμμα εξουσίας στον κόσμο δεν θα συνέβαινε αυτό το πράγμα»

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης σχολιάζει τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ - «Είναι πρωτοφανές για τη Δημοκρατία.Ανησυχητικό να γίνεται ο προεκλογικός αγώνας μέσω Twitter!

Ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Νίκος Μαραντζίδης, Νίκος Μαραντζίδης: «Εχω ξαδέλφια στελέχη του ΚΚΕ. Θεωρούν ότι προδίδω την  οικογένεια» | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗχαρακτήρισε «πρωτοφανές για τη Δημοκρατία όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ» το φαινόμενο Κασσελάκη.  

«Αν ποτέ κάνει ο Θεός δίκη για το πώς κάθε εποχή αντιμετώπισε την πολιτική, η δική μας εποχή θα καταδικαστεί σε ισόβια καταναγκαστικά έργα» είπε αρχικά ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΙ κληθείς να σχολιάσει τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ και το φαινόμενο Κασσελάκη.  Στη συνέχεια τόνισε πως «έχουμε ένα πολύπλοκο φαινόμενο μιντιακής τροφοδότησης που εξαφανίζεται κάθε στοιχείο σοβαρού πολιτικού διαλόγου».

Σύμφωνα με τον ίδιο ούτε οι πολίτες είναι άμοιροι ευθυνών ούτε τα μίντια, αλλά η πολιτική έχει την κεντρική ευθύνη. Για τον καθηγητή Μαραντζίδη στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ αυτός που φταίει είναι «μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ», ενώ έκανε λόγο για «θεσμικό χάλι».

«Σε κανένα σοβαρό κόμμα εξουσίας στον κόσμο δεν θα συνέβαινε αυτό το πράγμα. Πιθανότητα θα γίνει πρόεδρος του κόμματος ένας άνθρωπος που μέχρι πρόσφατα δεν ήταν μέλος του κόμματος, δεν είναι στη Βουλή, δεν έχει μιλήσει ούτε μια φορά στη Βουλή. Είναι πρωτοφανές για τη Δημοκρατία όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν γίνει αυτό το μοντέλο, όπου ένας άγνωστος συμπαθητικός άνθρωπος με ενδεχομένως καλές προθέσεις και ίσως καλές ιδέες, αν και με τις ιδέες τα έχει μπερδεμένα όπως καταλάβαμε από τα κρατίδια που δεν αντιλήφθηκε τι είπε, γίνει μόδα…» σχολίασε δεικτικά για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Τέλος ανέφερε πως στην πολιτική η «μαγική σκέψη επικρατεί εξαιτίας των μίντια και των social media , αλλά τα κόμματα δεν είναι ξέφραγα αμπέλια» και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως θα έπρεπε να είχε προλάβει αυτές τις εξελίξεις.  

Ο Νίκος Μαραντζίδης είναι πολιτικός επιστήμονας, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη και επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα, στο Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας και στο Πανεπιστήμιο της Κεράλα στην Ινδία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ /ΤΗΕ MILLION POUND NOTE: αναδεικνύοντας το σπινθηροβόλο χιούμορ του Μαρκ Τουαίην

ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ  (ΤΗΕ MILLION POUND NOTE) Το The Million Pound Note είναι μια βρετανική κωμωδία του 1954 ,σε σκηνοθεσία του Ρόναλν...