Σάββατο, Σεπτεμβρίου 30, 2023

Guardian: «Η γη είναι άρρωστη». Οι ειδικοί διαχείρισης καταστροφών εκτιμούν ότι μετά τις δύο κακοκαιρίες θα χρειαστούν τουλάχιστον πέντε χρόνια για να γίνει ξανά εύφορος ο κάμπος της Θεσσαλίας.

https://i.guim.co.uk/img/media/1d0198b417410a95891a14109f06617c49c93151/0_114_3400_2040/master/3400.jpg?width=465&dpr=1&s=none

Guardian: «Η γη είναι άρρωστη- Η κακοκαιρία Daniel πέρασε, αλλά οι Έλληνες φοβούνται τη θανάσιμη κληρονομιά της»



Η Θεσσαλία είναι η πηγή για το 1/4 της αγροτικής παραγωγής της Ελλάδας. Αλλά αυτό πριν τις κακοκαιρίες Daniel και Elias, που «έθαψαν» την περιοχή στη λάσπη.

Οι ειδικοί διαχείρισης καταστροφών εκτιμούν ότι μετά τις δύο κακοκαιρίες θα χρειαστούν τουλάχιστον πέντε χρόνια για να γίνει ξανά εύφορος ο κάμπος της Θεσσαλίας. Οι ανησυχίες για ελλείψεις και αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων εντείνονται, όπως σημειώνει ο Giuardian.

Η κακοκαιρία Elias κατέστρεψε για δεύτερη φορά μέσα σε περίπου 20 μέρες μεγάλες περιοχές της κεντρικής Ελλάδας. Το ρεύμα δεν έχει επιστρέψει σε πολλές περιοχές ενώ για μία ακόμα φορά τα σπίτια πλημμύρισαν. Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η προσαρμογή στην κλιματική κρίση έχει γίνει εθνική προτεραιότητα.

Το βράδυ της Τετάρτης, η European Severe Weather Database (ESWD) ανέφερε ότι μέσα σε 24 ώρες στην περιοχή έπεσε η βροχή που αντιστοιχεί σε έναν μήνα.

Ωστόσο, ο χάρτης της περιοχής της Θεσσαλίας έχει πλέον αλλάξει.

‘The earth is sick’: Storm Daniel has passed, but Greeks fear its deathly legacy
Φωτ.: Sooc
‘The earth is sick’: Storm Daniel has passed, but Greeks fear its deathly legacy
Φωτ.: Sooc 

Guardian: «Η γη είναι άρρωστη- Η κακοκαιρία Daniel πέρασε ,αλλά οι Έλληνες φοβούνται τη θανάσιμη κληρονομιά της»

 ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΓΚΑΡΝΤΙΑΝ

The earth is sick': Storm Daniel has passed, but Greeks fear its deathly  legacy | Greece | The Guardian'The earth is sick': Storm Daniel has passed, but Greekfear its deadly legacy;'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ /ΤΗΕ MILLION POUND NOTE: αναδεικνύοντας το σπινθηροβόλο χιούμορ του Μαρκ Τουαίην

ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ  (ΤΗΕ MILLION POUND NOTE) Το The Million Pound Note είναι μια βρετανική κωμωδία του 1954 ,σε σκηνοθεσία του Ρόναλν...