Κυριακή, Σεπτεμβρίου 24, 2023

It Happened at the Inn /Συνέβη στο πανδοχείο(1943) : εξαιρετική Γαλλική αστυνομική κωμωδία, που γυρίστηκε μες στην καρδιά του Πολέμου στη σκλαβωμένη από τους Ναζί Γαλλία

 https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZDBhMDYzZjAtN2M1NC00YWIyLWE4ZjItOTVkZTc2YjEyODRmXkEyXkFqcGdeQXVyODQ0OTczOQ@@._V1_.jpgΜια ηλικιωμένη γυναίκα που ζει σε ένα πανδοχείο σκοτώνεται και τα μέλη της οικογένειάς Goupi φαίνονται πιθανοί ένοχοι.

Η ασπρόμαυρη ταινία του σκηνοθέτη Jacques Becker του 1943 Goupi Mains Rouges [Συνέβη στο πανδοχείο] είναι μια εξαιρετικά  γαλλική μαύρη κωμωδία που με θέμα τη δολοφονία μιας ηλικιωμένης γυναίκας σε ένα γαλλικό χωριό που κατοικείται από μια ευρύτερη οικογένεια, που λέγεται Goupi. σε τέσσερις γενιές. Αρκετά μέλη της οικογένειάς της Γούπη είναι ύποπτα. Λοιπόν, ποιος το έχει κάνει; Ο Fernand Ledoux υποδύεται τον Léopold Goupi, τον Goupi-Mains-Rouges, τον πατριάρχη που έχει τη δική του λύση για τη δολοφονία και την κλοπή των οικονομιών της ηλικιωμένης γυναίκας.

Το Goupi Mains Rouges [It Happened at the Inn] είναι σπουδαίο επίτευγμα για τον Becker (στην τρίτη του ταινία), του οποίου η αριστοτεχνική σκηνοθεσία το μετατρέπει σε κλασικό και του οποίου τα γυρίσματα της τοποθεσίας αποτυπώνουν μια ευωδιαστή αίσθηση της αγροτικής ζωής. Ταυτόχρονα διακρίνονται για την ποιότητά τους   τόσο το σενάριο του Jacques Becker, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Pierre Véry, όσο και οι ερμηνείες των Fernand Ledoux, Robert Le Vigan, Georges Rollin, Blanchette Brunoy, Arthur Devère, Line Noro, René Génin, Albert Rémy και Marcel Perès.

Η ταινία τιμήθηκε με το Grand Prix du Cinéma Français το 1943. Οι δύο πρώτες ταινίες μεγάλου μήκους του Μπέκερ είναι το La vie est à nous (1936) και το Dernier atout (1942).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ /ΤΗΕ MILLION POUND NOTE: αναδεικνύοντας το σπινθηροβόλο χιούμορ του Μαρκ Τουαίην

ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ  (ΤΗΕ MILLION POUND NOTE) Το The Million Pound Note είναι μια βρετανική κωμωδία του 1954 ,σε σκηνοθεσία του Ρόναλν...