Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2023

Το ζητούμενο στις δεύτερες εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ => Μαζική Συμμετοχή-Ευπρέπεια στις αντιπαραθέσεις -Ανοιχτός διάλογος

 https://www.naftemporiki.gr/wp-content/uploads/2023/09/5971217.jpg


Ο άνεμος της συμμετοχής να σκορπίσει την τοξικότητα

Επιθέσεις, χυδαιολογίες, στοχοποιήσεις, κανιβαλισμός, fake news  δεν πρέπει να έχουν  κανέναν χώρο στην πολιτική αντιπαράθεση, ιδίως εντός της Αριστεράς

Το editorial της σημερινής Αυγής


Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. οδεύει προς τον δεύτερο γύρο των εκλογών για τη νέα ηγεσία με τον αέρα των 150.000 ψηφοφόρων. Έναν άνεμο που σαρώνει όχι μόνο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και τα άλλα κόμματα, τη Ν.Δ. τού υπο ραγδαία υποχώρηση 41% και, φυσικά, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., το οποίο έβαζε τα λεφτά του στην υποχώρηση και στην περιθωριοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αυτή η δυναμική είναι μια παρακαταθήκη, μια μοναδική προίκα στα χέρια του Στέφανου Κασσελάκη και της Έφης Αχτσιόγλου. 

Δεν πρέπει να κρυβόμαστε. Η επόμενη μέρα είναι μια πορεία σε αχαρτογράφητα νερά. Η ηγεσία του κόμματος, τα στελέχη του, τα μέλη του, νέα και παλαιότερα, θα κρίνουν πού θα πλεύσει το καράβι. Στην πορεία αυτή και ιδιαίτερα αυτές τις μέρες έως την Κυριακή χρειάζεται εντιμότητα, ειλικρίνεια, πολιτική αντιπαράθεση και δημοσιότητα. Η τοξικότητα σε επίπεδο μελών και μικρομεσαίων στελεχών που καλλιεργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες -κυρίως, αλλά όχι μόνο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- φούντωσε μετά τις κάλπες. Επιθέσεις, χυδαιολογίες, στοχοποιήσεις, κανιβαλισμός, fake news που κανέναν χώρο δεν έπρεπε να έχουν στην πολιτική αντιπαράθεση, ιδίως εντός της Αριστεράς. 

Ο μόνος τρόπος να υψωθεί φραγμός σε αυτές τις μεθόδους και πρακτικές δεν είναι άλλος από τον ανοιχτό και δημόσιο διάλογο. Κασσελάκης και Αχτσιόγλου να συζητήσουν, να αντιπαρατεθούν, να παρουσιάσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους, τις συγκλίσεις και τις αποκλίσεις, το όραμά τους και το σχέδιό τους για την επόμενη μέρα του κόμματος και της χώρας. Οι υποψήφιοι και τα στελέχη που τους υποστηρίζουν οφείλουν να διαφυλάξουν την αντιπαράθεση και τη συζήτηση. Ακόμα και η πιο έντονη διαφωνία μπορεί να υπάρξει μέσα σε ένα πλαίσιο δημοκρατικής λειτουργίας και αλληλοσεβασμού. Στο τέλος, μονάχα αυτό μπορεί να εγγυηθεί ότι η δυναμική των 150.000 ψηφοφόρων δεν θα εξανεμιστεί εν μιά νυκτί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ /ΤΗΕ MILLION POUND NOTE: αναδεικνύοντας το σπινθηροβόλο χιούμορ του Μαρκ Τουαίην

ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ  (ΤΗΕ MILLION POUND NOTE) Το The Million Pound Note είναι μια βρετανική κωμωδία του 1954 ,σε σκηνοθεσία του Ρόναλν...