Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023

Η Πρωτοβουλία για την Αναγέννηση του ΣΥΡΙΖΑ (ΠΡΩΤ.Α. ΣΥΡΙΖΑ) κατακεραυνώνει όσους/ες μεθόδευσαν την εκλογή Κασσελάκη και καλεί σε αγώνα

 https://www.epohi.gr/Uploads/articles/big/230903191656280.jpg

Πρωτοβουλία για την Αναγέννηση του ΣΥΡΙΖΑ (ΠΡΩΤ.Α. ΣΥΡΙΖΑ): Θρυαλλίδα στα θεμέλια του ΣΥΡΙΖΑ η εκλογή Κασσελάκη

efsyn. gr

Η επικράτηση του κ. Κασσελάκη στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί θρυαλλίδα στα θεμέλια του κόμματος. Αυτό το   αποτέλεσμα ήρθε να επισφραγίσει μια πορεία 4 χρόνων με λανθασμένες επιλογές της προηγούμενης υπό τον Αλέξη Τσίπρα ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένων και άλλων κορυφαίων στελεχών, που στήριξαν ή ανέχθηκαν καταστροφικές επιλογές. Είναι οι υπαίτιοι για την περιθωριοποίηση των  οργάνων και των μελών του κόμματος, την αποκοπή από την κοινωνία  και τις λαϊκές δυνάμεις και τελικά τη βαριά εκλογική ήττα.


Ενδεικτικά αναφέρουμε:


• Το θολό και ακαθόριστο  πολιτικό σχέδιο για την “προοδευτική διακυβέρνηση” όπου οι πιθανοί συνεργάτες αρνούνταν εξαρχής και κατηγορηματικά να συμμετάσχουν. Ένα σχέδιο  το οποίο  προβάλλονταν με τρόπο που μόνο σύγχυση προκαλούσε και διευκόλυνε την προπαγάνδα της ΝΔ περί ακυβερνησίας («κυβέρνηση ανοχής», «κυβέρνηση ειδικού σκοπού», «όχι σε κυβέρνηση ηττημένων).


• Την  καταστροφική διεύρυνση αποκλειστικά σε επίπεδο κορυφής, χωρίς κανένα σχέδιο  για την ενσωμάτωση των  νέων μελών, με βάση τις αρχές και το αξιακό πλαίσιο του κόμματος. Που σε συνδυασμό με έναν διάχυτο πάση θυσία κυβερνητισμό και  την αδιαφορία για ένα κόμμα αγωνιστικό γειωμένο στην κοινωνία και τα προβλήματά της, οδήγησε στην πλήρη αλλοίωση του αριστερού χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ και στην απονεύρωση της σχέσης του με τις κοινωνικές δυνάμεις που εκφράζει η Αριστερά.


• Μια αντιπολιτευτική τακτική που συναινούσε σε βασικές ρυθμίσεις υπέρ των καπιταλιστικών μεγαλοεπιχειρηματικών συμφερόντων (από κοινού ψήφιση με τη ΝΔ της σύμβασης για το Ελληνικό, της ενίσχυσης της Fraport, των υπερεξοπλισμών) και επέλεγε αντί της πολιτικής  αντιπαράθεσης την προσωποποίηση των πολιτικών διαφορών.


• Τις τελείως διαλυτικές οργανωτικές και καταστατικές ρυθμίσεις, κομμένες και ραμμένες να διευκολύνουν τον αρχηγισμό-μεσσιανισμό, που επέτρεψαν τελικά και την ίδια τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ -ενός αριστερού, δηλαδή αντισυστημικού κόμματος- από έναν «ουρανοκατέβατο» εκπρόσωπο του συστήματος, ο οποίος διαθέτει μηδενική πολιτική διαδρομή στην Αριστερά, ένα διάτρητο βιογραφικό και αμφιλεγόμενες επιχειρηματικές δραστηριότητες.


Το αποτέλεσμα υπέρ του κ. Κασσελάκη διαμορφώθηκε σε σημαντικό βαθμό μέσα από την  καταιγιστική υποστήριξη διαπλεκόμενων ΜΜΕ, την κινητοποίηση του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου εκτός κόμματος (με τη  συμμετοχή στη ψηφοφορία έναντι 2 ευρώ, μελών άλλων κομμάτων, ακόμη και της ΝΔ) και του αντιΑριστερού  ρεύματος εντός κόμματος, που συσπειρώθηκε γύρω από την υποψηφιότητα Κασσελάκη και συνήργησε στην προώθηση  ενός   σχεδίου «άλωσης» του ΣΥΡΙΖΑ,  οργανωμένο από ισχυρά κέντρα συμφερόντων εντός και εκτός Ελλάδας.


Ο Στ. Κασσελάκης εκπροσωπεί μία συγκεκριμένη επιδίωξη: τον εκμηδενισμό και τη διάλυση της Αριστεράς που, παρά την εκλογική της αποδυνάμωση,  ακόμη και ως ιδέα τρομάζει. Αυτή την αποστολή πρόκειται να υλοποιήσει.


Το πρώτο δείγμα γραφής της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ με την εκπαραθύρωση του διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας και του εκπροσώπου Τύπου, χωρίς τη συνεδρίαση και τη συναίνεση των αρμοδίων οργάνων, είναι απτή ενέργεια  αυταρχισμού και αντιδημοκρατικής λειτουργίας του νέου "Αρχηγού" με το "καλημέρα". Μαζί με τις απειλές απέναντι στην Αριστερά του κόμματος, πρωτοείσακτων διορισμένων βουλευτών που μπερδεύουν το κόμμα με το στρατώνα ή το ναύσταθμο.


Η ΠΡΩΤ.Α ΣΥΡΙΖΑ θα προωθήσει και θα συμμετάσχει σε διάλογο, από σήμερα κιόλας, με όλες τις άλλες ομάδες, τάσεις, πρόσωπα εντός αλλά και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, που αντιλαμβάνονται ότι το διακύβευμα για την ανασυγκρότηση και την προοπτική της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα είναι αναγκαία και επείγουσα πολιτική πράξη. Άμεσος στόχος είναι η συναπόφαση από χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και ανέντακτους/ες αριστερούς/ές για την επόμενη μέρα.   


Μέχρι τότε:


Δεν καταθέτουμε τα όπλα, συμμετέχουμε ενεργά στον αγώνα για την ανασύνταξη του συνόλου της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Η Αριστερά είναι η παράταξη και η ζωή μας.
Συνεχίζουμε!

Επικοινωνία:
prota.syriza@gmail.com

ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

*https://www.epohi.gr/Uploads/articles/big/230903191656280.jpgΠρωτοβουλία για την αναγέννηση του ΣΥΡΙΖΑ (ΠΡΩΤ.Α. ΣΥΡΙΖΑ) ...

Αντωνιάδης Γιάννης, Ο.Μ. ΝΑ Βόλου. Βασιλείου Αντώνης, φυσικός, Ο.Μ. Χερσονήσου  Ηρακλείου Κρήτης. Γκούσης Κώστας, εκπαιδευτικός, μέλος ΝΕ Κέρκυρας. Θανασέκος Γιάννος, καθηγητής Πολιτικής Κοινωνιολογίας, Ο.Μ. Βελγίου. Ζανιάς Ανδρέας, εκπαιδευτικός, Ο.Μ. Νεάπολης Εξαρχείων. Ιακωβίδου Ελένη, μέλος ΝΕ Ηρακλείου Κρήτης. Καρέλλας Δημήτρης, Ο.Μ.Βικτώριας-Αχαρνών. Καριωτάκης Δαυίδ, Ο.Μ. Βικτώριας-Αχαρνών, μέλος Ν.Ε. Α' Αθήνας. Κρητικός Γιάννης, μαθηματικός, αναπληρωτής Συντονιστής ΝΕ Κέρκυρας. Κατέ Καζάντη, δημοσιογράφος, Ο.Μ.Νεάπολης Εξαρχείων. Κατσαρός Τάκης, Ο.Μ. Χολαργού- Παπάγου. Κουτσογιαννάκη Κατερίνα, Ο.Μ. Νάξου, μέλος ΝΕ Κυκλάδων. Μπορμπουδάκης Γιάννης, Ο.Μ. Μινώα Πεδιάδας. Μπράτσε Δημήτρης, Ο.Μ. Κυψέλης. Παπαδοπούλου Δέσποινα, καθηγήτρια Παντείου, Ο.Μ. Σαρωνικού. Παπαθανασίου Πόπη, Ο.Μ. Νότιου Πηλίου. Παφίλης Δημήτρης,  Πρόεδρος ΟΤΟΕ στην  απεργία των 42 ημερών, Ο.Μ. Τραπεζών. Σινιγάλιας Ιωσήφ, Μηχ. Μηχανικός , Ο.Μ. Αμπελοκήπων. Σπαθής Μάκης, πρώην Αντιπρύτανης ΕΜΠ, Ο.Μ. ΕΜΠ. Σπουρδαλάκης Μιχάλης, Ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ, Ο.Μ Β' Διαμερίσματος Πειραιά. Τζώγα Μαρία, φιλόλογος, Ο.Μ. Άνω Κέντρου Θεσσαλονίκης. Φραγκούλης  Διονύσης,  Ο.Μ. Ανατ.  Τρίπολης. Ψαλιδάκος Πούλος, Ο.Μ. Ε' Διαμερίσματος Πειραιά. Ψαρρά Στέλλα, ερευνήτρια ΕΛΚΕΘΕ, μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ /ΤΗΕ MILLION POUND NOTE: αναδεικνύοντας το σπινθηροβόλο χιούμορ του Μαρκ Τουαίην

ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ  (ΤΗΕ MILLION POUND NOTE) Το The Million Pound Note είναι μια βρετανική κωμωδία του 1954 ,σε σκηνοθεσία του Ρόναλν...