Μητσοτάκης: Επένδυση σταθμός για τη Θεσσαλονίκη και τη χώρα το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer
«Είμαι συγκινημένος που βρίσκομαι σήμερα στην Θεσσαλονίκη για την ξεχωριστή στιγμή για την Pfizer, την πόλη, αλλά και για τον Άλμπερτ, που διέπρεψε εκτός Ελλάδος. Η ανακάλυψη του εμβολίου κατά του κοροναϊού φέρει την δική του σφραγίδα» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον χαιρετισμό του στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του Παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.
«Σήμερα ο ‘Αλμπερτ επιστρέφει στο σπίτι του και δίνει το δικό του ξεχωριστό στίγμα σε μία επένδυση σταθμό για την Θεσσαλονίκη και την χώρα γενικότερα» συνέχισε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι «Θα απασχοληθούν εντός του επομένου έτους περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι πολύ υψηλών προδιαγραφών σε πολλές διαφορετικές ειδικότητες. Πιστεύω πως ένας από τους βασικούς λόγους που επιλέξατε να έρθετε εδώ στην Θεσσαλονίκη είναι το άξιο έμψυχο δυναμικό της πόλης. Πρόκειται για τα ελληνόπουλα, που έχουν φύγει στο εξωτερικό και τώρα επιστρέφουν στην πόλη τους».
“Το συνολικό όφελος για την πόλη θα ξεπεράσει τα 600 εκατ ευρώ σε βάθος 10ετίας“
«Ταυτόχρονα όμως πηγή του ανθρωπίνου δυναμικού των δύο κέντρων της Pfizer είναι τα δημόσια πανεπιστήμια της πόλης» συνέχισε ο πρωθυπουργός κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer. «Η Θεσσαλονίκη γίνεται έδρα της εξωστρέφειας, αυτό μεταφράζεται σε αυξημένο δημόσιο πλούτο και ευημερία. Το αποτύπωμα αυτό πηγαίνει πέρα και πάνω από την απασχόληση, το ΙΟΒΕ υπολόγισε ότι το συνολικό όφελος για την Θεσσαλονίκη θα ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος 10ετίας» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας παράλληλα πως «μέρος αυτού θα επιστρέψει στην πόλη ως καλύτεροι μισθοί».
Μιλώντας στη συνέχεια για τις εγκαταστάσεις, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «ενθουσιάστηκα από τους χώρους που είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ, πρόκειται για ένα εργασιακό περιβάλλον που έρχεται από το μέλλον, προάγει τη συνεργασία, δίνει έμφαση στην ισορροπία ανάμεσα στην δουλειά και τον ελεύθερο χρόνο» για να συμπληρώσει: «Εδώ δεν μιλάμε για καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, αλλά και για την ποιότητα της εργασίας και αυτό είναι εξ ίσου σημαντικό με τις απολαβές που παίρνει κανείς από την δουλειά του. Και εμείς θα δρομολογήσουμε σε μία 5ετία τη μετεγκατάσταση πολλών Υπουργείων σε έναν χώρο στην ΠΥΡΚΑΛ και έτσι θέλουμε να είναι και οι χώροι, όπου θα εργάζονται και οι δημόσιοι υπάλληλοι, αυτό είναι το όραμα μας. Η κυβέρνηση μας στηρίζει εμπράκτως την καινοτομία. Ο κόμβος καινοτομεί και στο εργασιακό περιβάλλον απασχολώντας περισσότερες γυναίκες από το μέσο όρο».
Μπουρλά: Παρούσα η Pfizer στην εθνική προσπάθεια ανάκαμψης
Επενδύσεις που αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας αλλά και
της Θεσσαλονίκης ως κέντρο επιστήμης και τενολογίας χαρακτήρισε το
Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και το Κέντρο Επιχειρησιακών λειτουργιών
της Pfizer στη Θεσσαλονίκη ο CEO του βιοφαρμακευτικού κολοσσού Δρ Αλμπέρ
Μπουρλά.
«Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη μέρα για τη Pfizer. Είμαι πολύ συγκινημένος
που είμαι στην πόλη μου τη Θεσσαλονίκη» ανέφερε κατά την ομιλία του στα
εγκαίνια των εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας
και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της
Pfizer.
Όπως σημείωσε, «οι επενδυτικές κινήσεις της Pfizer είναι απολύτως ευθυγραμμισμένες με τις προτεραιότητες και τη γενικότερη στρατηγική της χώρας». «Είδαμε μέσα στην πανδημία η Ελλάδα επιτάχυνε τις δομικές μεταρρυθμίσεις σε σημαντικούς τομείς όπως ο ψηφιακός μεταχηματισμός που μπορεί να αποτελέσει βάση για την ανάκαμψη της χώρας. Το Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης σε ένα νέο προσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας στην κατεύθυνση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας» παρατήρησε, διαβεβαιώνοντας πως «η Pfizer είναι και θα είναι παρούσα σε αυτή την εθνική προσπάθεια».
Ο CEO της Pfizer σημείωσε πως η επένδυση της δημιουργεί ποιοτικές σχέσεις εργασίας καθώς και συνέργιες και συνεργασίες. Όπως είπε, ήδη στα δύο κέντρα της Pfizer στη Θεσσαλονίκη απασχολούνται ήδη 500 άτομα, υψηλού επιστημονικού επιπέδου, εκ των οποίων το 15% Έλληνες επιστήμονες που έχουν επαναπατριστεί από το εξωτερικό.
Συνολικά, όπως υπογράμμισε, σε βάθος 10ετίας το αποτύπωμα της επένδυσης στη Θεσσαλονίκη θα είναι πάνω από 650 εκατ. ευρώ, αντιστοιχώντας στο 0,4% του τοπικού ΑΕΠ ετησίως και συνεισφέροντας συνολικά 1.100 νέες θέσεις εργασίες στην πόλη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου