Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2021

Διαδικτυακό Σεμινάριο του ΚΕΓ: Η αξιοποίηση γλωσσικών πόρων της Εθνικής Υποδομής CLARIN:EL

 

Διαδικτυακό Σεμινάριο του ΚΕΓ: Η αξιοποίηση γλωσσικών πόρων της Εθνικής Υποδομής CLARIN:EL στη διδασκαλία μαθημάτων νεοελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (με έμφαση στο Λύκειο) (4/10/21)





Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και το πρόγραμμα «Απολλωνίς ΑΠΘ» συνδιοργανώνουν σεμινάριο με θέμα:

Η αξιοποίηση γλωσσικών πόρων της Εθνικής Υποδομής CLARIN:EL στη διδασκαλία μαθημάτων νεοελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (με έμφαση στο Λύκειο)

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς φιλολόγους που διδάσκουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αλλά και σε άλλες μορφές και δομές εκπαίδευσης, αν και δίνει έμφαση στο Λύκειο.

Θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021, ώρες 19:00-21:30, μέσω πλατφόρμας webex.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες την Εθνική Υποδομή Γλωσσικών Πόρων και Τεχνολογιών CLARIN:EL και να διερευνήσουν τους τρόπους αξιοποίησης των πόρων και των εργαλείων της στο διδακτικό τους έργο.

Όποια/όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να λάβει βεβαίωση συμμετοχής ακολουθώντας τη διαδικασία που θα υποδειχθεί λίγο πριν την ολοκλήρωση του σεμιναρίου.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Σύνδεσμος συμμετοχής: https://greek-language.webex.com/meet/centre

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Απολλωνίς».

Τι είναι το «Απολλωνίς»;
Η ΑΠΟΛΛΩΝΙΣ είναι η εθνική υποδομή που υποστηρίζει και προωθεί τις ψηφιακές ανθρωπιστικές επιστήμες και τέχνες, και τη γλωσσική τεχνολογία και καινοτομία στην Ελλάδα. Εντάσσεται στη Δράση «Ενίσχυση των Υποδομών Έρευνας και Καινοτομίας» και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Τι είναι το CLARIN:EL;
Το CLARIN:EL είναι η εθνική Υποδομή Γλωσσικών πόρων και Τεχνολογιών στην Ελλάδα. Αποστολή του είναι η συλλογή, η τεκμηρίωση, η συντήρηση και ο διαμοιρασμός ψηφιακών γλωσσικών πόρων, εργαλείων γλωσσικής τεχνολογίας καθώς και πιστοποιημένων διαδικτυακών υπηρεσιών γλωσσικής επεξεργασίας υποστηρίζοντας τους ερευνητές, ακαδημαϊκούς, φοιτητές, επαγγελματίες στον τομέα της γλώσσας, πολίτες-επιστήμονες και το ευρύ κοινό που δραστηριοποιούνται στους τομείς των Γλωσσικών Σπουδών, των Ψηφιακών Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, της Γλωσσικής Τεχνολογίας και της Τεχνητής Νοημοσύνης, της Πληροφορικής, των Γνωστικών Επιστημών, κλπ.
Η Υποδομή CLARIN:EL συμμετέχει στον Εθνικό Οδικό Χάρτη Ερευνητικών Υποδομών και είναι το ελληνικό σκέλος της Ευρωπαϊκής Υποδομής CLARIN ERIC.

Δείτε το Δελτίο Τύπου και στο συνημμένο

Συνημμένα

Δελτίο τύπου (pdf, 316KB)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΕΚΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΡΙΤΙΚΟΙ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΕΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΤ' ΑΥΤΟΥΣ ΤΑΙΝΙΕΣ, ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟΥς ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2024

  Το top 10 των Ελλήνων κριτικών κινηματογράφου για το 2024 Η αγαπημένη ετήσια κινηματογραφική συνήθεια...