Δευτέρα, Μαΐου 25, 2020

SYRIZA TV : για να προβάλλονται οι θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αποκλείονται από τα Μίντια των ολιγαρχών

https://im2.7job.gr/sites/default/files/imagecache/1200x675/article/2020/22/317868-4534215.jpg

Ο Σκουρλέτης ανακοίνωσε την πλατφόρμα  ΣΥΡΙΖΑ TV!


Κατά καιρούς από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκφραστεί αρκετά παράπονα σχετικά με την αντιμετώπιση που έχει από τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το εμπάργκο των βουλευτών του για αρκετούς μήνες στον ΣΚΑΙ. Κάτι που σταμάτησε στην περασμένη προεκλογική περίοδο...
Προκειμένου λοιπόν να αποκτήσουν την δική τους φωνή στα ΜΜΕ, στην Κουμουνδούρου αποφάσισαν να προχωρήσουν στην δημιουργία ενός νέο ραδιοτηλεοπτικού σταθμού, όπως ουσιαστικά ανακοίνωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.
Το σχέδιο αυτό ήταν γνωστό εδώ και καιρό, όμως ο γραμματέας του κόμματος το είπε και επίσημα στην συνέντευξη που παραχώρησε στην Αυγή.
Αναλυτικά το σημείο της συνέντευξης στο οποίο έγινε η αναφορά...
ΑΥΓΗ: Όλη την περίοδο του lockdown διαπιστώθηκε ένα σοβαρό έλλειμμα στην ενημέρωση, καθώς υπήρξε μονομερής κάλυψη των πολιτικών θέσεων, ενώ σε μεγάλο βαθμό φάνηκε η αξιωματική αντιπολίτευση να «εξαφανίζεται», ιδίως από τα τηλεοπτικά κανάλια. Πώς κρίνετε τη στάση του ΕΣΡ; Τι περαιτέρω κινήσεις θα κάνετε από τη θεσμική σας θέση αφού έχετε κάνει λόγο για ζήτημα δημοκρατίας; Είναι εφικτή η συγκρότηση μιας ισχυρής αριστερής φωνής στα μίντια;

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Το πρώτο που πρέπει να αποκατασταθεί σήμερα στον χώρο τής ενημέρωσης είναι η πολυφωνία και να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία των μέσων. Μέσα σε ένα τέτοιο τοπίο υπάρχει χώρος και για μια ισχυρή αριστερή φωνή. Το ΕΣΡ έχει αυτοακυρωθεί. Έχουμε ταυτόχρονα την εμπειρία της δίκης μας περιόδου διακυβέρνησης. Είναι η ώρα, λοιπόν, για μια μεγάλη πρωτοβουλία για τη δημοκρατική μεταρρύθμιση του μιντιακού τοπίου.
Εμείς οφείλουμε να στηρίξουμε τα μέσα στα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει ως μέτοχος με όλες μας τις δυνάμεις. Στο πλαίσιο αυτό, όπως ίσως γνωρίζετε, ετοιμάζεται και ένα διαδικτυακός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός στο πλαίσιο της «Αυγής» και του Κόκκινου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...