Τετάρτη, Μαΐου 27, 2020

ΕΡΤ της απόκρυψης , της διαστρέβλωσης και της κυβερνητικής προπαγάνδας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhlwoQuUwBSA-W7BamABH8dEkoLrw0x4AyEY-BEb0_sOS2-lvUIS_7PEkgzOvVjV21YvS3zXsbIJwmDzEyPaPUaDEBV6T-DFLrlhWASJET_AbF0eZ3k71H2cXPGr__aPnKFIU4g/s1600/timthumb+(38).jpgΗ σιωπή και η απόκρυψη της ΕΡΤ στην υπόθεση Δημάκη είναι συνενοχή 


Αλεξάνδρα Χριστακάκη*
Πηγή: facebook


 Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ σήμερα (26.5/2020)  στο δελτίο των 7 για τον Δημάκη ήταν απαράδεκτο, γιατί δεν τηρήθηκαν  ο επαγγελματισμός και η δεοντολογία.
Πουθενά η δήλωση του κρατουμένου και απεργού πείνας και δίψας, πουθενά η δήλωση του συνηγόρου του Θανάση Καμπαγιάννη, πουθενά η δήλωση του δασκάλου του Πέτρου Δαμιανού. Ακόμη και στο οn της παρουσιάστριας, φρόντισαν εσκεμμένα να μας ενημερώσουν ότι εκτίει ποινή φυλάκισης 40 ετών και μετά το γιατί απεργεί. Η λέξη σωφρονισμός έχει άλλο περιεχόμενο από την εκδίκηση.
Μάθαμε όλες τις εγκληματικές δράσεις του κρατουμένου με λεπτομέρειες,  λες και θέλανε να μας προϊδεάσουν, ότι οι παραβάτες δεν έχουν το δικαίωμα στην γνώση ούτε και στην μεταμέλεια.
Συνάδελφοι εκεί στην τηλεόραση γνωρίζουμε ότι ο Δημάκης είναι σε φυλακή και όχι στο Χάρβαρντ.
Αν κάποιος από εσάς εκεί έχει πάει στην Νομική, θα γνώριζε το νομικό μας δίκαιο. Δεν έχουμε τους νόμους του Χαμουραμπί, ευτυχώς υπάρχει το Κράτος Δικαίου. Αν δεν το γνωρίζετε, φιλοξενείστε και την άποψη κανενός πανεπιστημιακού δασκάλου. Κάποιοι που έχουν συναίσθηση του ρόλου τους, τοποθετήθηκαν δημόσια και μίλησαν για κρατική δολοφονία εάν επιμείνει στην κώφωση της η πολιτική ηγεσία και συμβεί το μοιραίο. Τοποθετήθηκε το ΕΚΠΑ. Μήπως και αυτό δεν το πήρατε χαμπάρι;
Το να βάζεις στο ρεπορτάζ μόνο τις αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ επειδή υποχρεούσαι από το ΕΣΡ, είναι κουτοπονηριά. Μια δήλωση από τους πολίτες που ήταν χθες στην συγκέντρωση, δεν αξιωθήκατε. Μάλλον έχετε δυσανεξία στα ανθρώπινα δικαιώματα γιατί έχετε μεγάλη ευκαμψία και πειθαρχία στην κυβερνητική γραμμή. Αυτή είναι η δημοσιογραφία της Δημόσιας Τηλεόρασης για την οποία κάποιοι δώσαμε αγώνες; Ξέρω, θα μου πείτε βλέπετε πλέον τους ιδιώτες ανταγωνιστές και αντιγράφετε. Το πρωτότυπο επιλέγουν όχι τα αντίγραφα. Ας σοβαρευτούμε. Η σιωπή και η απόκρυψη είναι συνενοχή.
* Η Αλεξάνδρα Χριστακάκη είναι δημοσιογράφος στην ΕΡΤ 3

Δεν υπάρχουν σχόλια: