Σάββατο, Μαΐου 30, 2020

«Αφού αρνείστε τα πάντα, δεν μας δίνετε και το πόρισμα που το έχετε έτοιμο, να μην ταλαιπωρείτε και την επιτροπή;»

https://cdn.sansimera.gr/media/photos/main/lg/prokatarktiki_epitropi_voulis.jpg

Εκτελεστές πολιτικού συμβολαίου

Τάσος Παππάς


Αποκλείουν από την προανακριτική επιτροπή όποιον φοβούνται ότι θα τους δυσκολέψει και αλλάζουν τη σύνθεσή της, χωρίς να έχουν αυτήν την αρμοδιότητα. Είναι πλειοψηφία και έτσι γουστάρουν. Κρατούν στην προανακριτική επιτροπή όποιον θέλουν κι ας είναι ηλίου φαεινότερον ότι πρέπει να εξαιρεθεί λόγω εμπλοκής.
Είναι πλειοψηφία και έτσι γουστάρουν. Δηλώνουν πως είναι εκ του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής εισαγγελείς, ότι θα ακούσουν μόνον τη συνείδησή τους και θα είναι ανιδιοτελείς και αμερόληπτοι, γιατί επιθυμούν διακαώς να λάμψει η αλήθεια, αλλά λειτουργούν σαν βαποράκια των εμπόρων του ρεβανσισμού. Είναι πλειοψηφία και έτσι γουστάρουν.
Καλούν για μάρτυρες όποιους νομίζουν ότι θα υπηρετήσουν τη γραμμή τους, είτε είναι σχετικοί με την υπόθεση είτε είναι προδήλως άσχετοι. Είναι πλειοψηφία και έτσι γουστάρουν. Απορρίπτουν χωρίς συζήτηση τις προτάσεις των πολιτικών αντιπάλων τους για κλήση μαρτύρων που τα ονόματα τους αναφέρθηκαν στη διαδικασία και πιθανολογείται ότι θα έχουν κάτι να συνεισφέρουν στη διερεύνηση των κατηγοριών. Είναι πλειοψηφία και έτσι γουστάρουν. Μεσούσης της διαδικασίας, αποφασίζουν τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου, φορτώνοντας με τον μισό ποινικό κώδικα το «αντικείμενο» του παράφορου μίσους τους. Είναι πλειοψηφία και έτσι γουστάρουν. Μετατρέπουν μάρτυρες –μη πολιτικά πρόσωπα– σε υπόπτους χωρίς να έχουν πάρει την έγκριση της Ολομέλειας της Βουλής. Είναι πλειοψηφία και έτσι γουστάρουν.
Χαρακτηρίζουν σοβαρές και αξιόπιστες τις καταθέσεις εκείνων των μαρτύρων που τους λένε όσα είχαν συνεννοηθεί από πριν να τους πουν. Είναι πλειοψηφία και έτσι γουστάρουν. Πετάνε στα σκουπίδια τις καταθέσεις ενοχλητικών μαρτύρων επειδή λένε πράγματα που αποδομούν το αφήγημά τους.
Είναι πλειοψηφία και έτσι γουστάρουν. Παραβιάζουν το απόρρητο της ανακριτικής διαδικασίας, δημοσιοποιώντας στοιχεία μαρτυρικών καταθέσεων με επιλεκτικό τρόπο και δεν τρέχει τίποτε. Είναι πλειοψηφία και έχουν το... δικαίωμα να κάνουν ό,τι γουστάρουν. Ξεφτιλίζουν το Κοινοβούλιο, ανοιγοκλείνοντας την κάλπη παρουσία του προέδρου του Σώματος, πριν ολοκληρωθεί η ψηφοφορία, αλλά σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου. Είναι πλειοψηφία και έτσι γουστάρουν.
Εχουν καταλήξει σε ετυμηγορία πριν ακόμη ξεκινήσει η προανακριτική επιτροπή τις εργασίες της και δεν τους ενδιαφέρει να κρατήσουν ούτε τα προσχήματα. Είναι πλειοψηφία και κάνουν ό,τι γουστάρουν.
Μέλη της πλειοψηφίας της επιτροπής και πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης με τις δημόσιες παρεμβάσεις τους έχουν προεξοφλήσει την ενοχή εγκαλούμενου, καταργώντας το τεκμήριο αθωότητας και ακυρώνοντας στην πράξη την ίδια την προανακριτική. Είναι πλειοψηφία και κάνουν ό,τι γουστάρουν. Θα στείλουν τον Παπαγγελόπουλο στο Δικαστικό Συμβούλιο και από εκεί, ελπίζουν, στο Ειδικό Δικαστήριο, ακόμη κι αν το κατηγορητήριο πάσχει. Είναι πλειοψηφία και έτσι γουστάρουν.
Δικαίως η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της προανακριτικής επιτροπής Δώρα Αυγέρη τούς είπε: «Αφού αρνείστε τα πάντα, δεν μας δίνετε και το πόρισμα που το έχετε έτοιμο, να μην ταλαιπωρείτε και την επιτροπή;» Η ρευστοποίηση της σοβαρότητας, της νομιμότητας, της ηθικής, της δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης.Εκτελεστές πολιτικού συμβολαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην Άνοιξη με κακό καιρό: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ για Παρασκευή και Σάββατο

      emy.gr Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) https://www.boatfishing.gr/wp-content/uploads/2018/09/ektakto-deltio-thyellodon-an...