Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2016

Οι «Μύθοι του Αισώπου»


Η παράσταση του Θεάτρου σκιών «Μύθοι του Αισώπου» παρουσιάστηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών από τις 4 ως τις 8 Δεκεμβρίου 2013, με την υπογραφή του Δημήτρη Παπαδημητρίου (έργο και μουσική), του Γιώργου Κορδέλλα (στίχοι - κείμενο) και του Ηλία Καρελλά (Θέατρο σκιών). Η σκηνοθετική επιμέλεια ήταν και των τριών. Έπαιξε η Καμεράτα - Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου (και του Αναστάσιου Συμεωνίδη στις 8/12) και τραγούδησαν οι καλλιτέχνες του λυρικού τραγουδιού: Μυρσίνη Μαργαρίτη (σοπράνο), Ειρήνη Καράγιαννη (μέτζο σοπράνο), Νίκος Σπανάτης (κόντρα τενόρος), Δημήτρης Ναλμπάντης (τενόρος) και Χάρης Ανδριανός (βαρύτονος). Η παράσταση πραγματοποιήθηκε πάνω σε μια ιδέα της Ραλλούς Βογιατζή, η οποία είχε και την επιμέλεια παραγωγής.
______________

ΤΟ ΤΡΕΪΛΕΡ


Oι «Μύθοι» του cd


1) Η αρχή του μύθου – Ορχηστρικό
2) Το λιοντάρι, ο λύκος κι η αλεπού
3) Η ουρά του φιδιού
4) Ο γάιδαρος στον ποταμό
5) Χορός για ένα άλογο και έναν γάιδαρο – Ορχηστρικό
6) Βελανιδιά και καλαμιά
7) Ταξίδι στον αρχαίο κόσμο – Ορχηστρικό
8) Ο Δίας και το φίδι
9) Ο αστρολόγος
10) Το πέταγμα του αετού – Ορχηστρικό
11) Ο αετός κι η αλεπού

Το βιβλίο - cd κυκλοφόρησε σε μια καλαίσθητη συλλεκτική έκδοση 1.000 αντιτύπων. Η καλλιτεχνική επιμέλεια, οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής έγινε από «ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Vincenzo Capezzuto - LIVE VIDEO 🎶

Vincenzo Capezzuto (Bio) sings 'La Llorona' (trad.from Mexico) Δείτε : Τα δάκρυα της Llorona, Tears of Llorona  Εnsemble L'Arpeg...