Σάββατο, Δεκεμβρίου 31, 2016

ΑΝΤΙΟ, ΝΤΕΜΠΙ!

Πέθανε η ηθοποιός Ντέμπι Ρέινολντς

Πέθανε η ηθοποιός Ντέμπι Ρέινολντς
Η μεγάλη ηθοποιός του Χόλιγουντ, Ντέμπι Ρέινολντς, έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016, σε ηλικία 84 ετών, μετά από εγκεφαλικό που υπέστη, όπως ανακοίνωσε ο γιoς της.

Η Ντέμπι Ρέινολντς πέθανε μια ημέρα μετά το θάνατο της κόρης της, της ηθοποιού Κάρι Φίσερ, η οποία έφυγε από καρδιακή προσβολή, σε ηλικία 60 ετών.

H Mary Frances "Debbie" Reynolds (1932 – 2016) ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια, επιχειρηματίας, ιστορικός κινηματογράφου και ανθρωπίστρια.

Ο πρώτος της μεγάλος ρόλος ήταν η Helen Kane στο φιλμ του 1950, Three Little Words, για το οποίο υπήρξε υποψήφια για Όσκαρ . Ωστόσο, ο πρώτος της πρωταγωνιστικός ρόλος που την έκανε διάσημη ήταν η Kathy Selden, την οποία υποδύθηκε το 1952 σε ηλικία 19 ετών στο μιούζικαλ Singin' in the Rain. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '50 ήταν ήδη ένα μεγάλο αστέρι. Άλλες επιτυχίες της: The Affairs of Dobie Gillis (1953), Susan Slept Here (1954), Bundle of Joy (1956 Golden Globe nomination), The Catered Affair (1956 National Board of Review Best Supporting Actress Winner), και Tammy and the Bachelor (1957), στο οποίο η ερμηνεία της στο τραγούδι "Tammy" το εκτόξευσε στο νούμερο ένα των μουσικών charts. Το 1959 κυκλοφόρησε το πρώτο της pop άλμπουμ, με τίτλο Debbie.

Παντρεύτηκε τον τραγουδιστή Eddie Fisher το 1955, με τον οποίο χώρισε, αλλά απέκτησε δύο παιδιά, την ηθοποιό Κάρι Φίσερ και τον Τοντ Φίσερ. Η Ντέμπι Ρέινολντς συνέχιζε μέχρι τα 80 της να εμφανίζεται επιτυχώς στη σκηνή , την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Το 2016 κυκλοφόρησε ένα ντοκιμαντερ για τη ζωή της με τίτλο Bright Lights: Starring Carrie Fisher and Debbie Reynolds.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

  Ευρωεκλογές 2024: Μάρω Δούκα και Κωστής Καρπόζηλος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς! ...