Τετάρτη, Δεκεμβρίου 21, 2016

ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΛΕΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΛΟΜΠΙΝΑ

 

Μία  γοητευτική δίπρακτη παράσταση, σε στιλ commedia dell'arte, με πολύχρωμους χαρακτήρες, ζωντανά σκηνικά και τα κοστούμια, που στηρίζεται όχι μόνο στους βασικούς πρωταγωνιστές αλλά  και στους μικρότερους ρόλους.

Το έργο στηρίζεται  στην αρχική παράσταση   των    Μπαλανσίν και  Πετιπά, που ανέβηκε πριν από εφτά δεκαετίες και αναβίωνε  το θέατρο της  Commedia dell'arte, δηλαδή  μια κωμωδία με χονδροειδές  χιούμορ  και μιμήσεις από ηθοποιούς  που φορούσαν μάσκες  δηλωτικές των χαρακτήρων που υποδύονταν.
Αποτέλεσμα εικόνας για Millions d'Harlequin
Η πρώτη πράξη- παντομίμα  εξιστορεί τις προσπάθειες του πατέρα της Κολομπίνας να εκτρέψει την προσοχή του Αρλεκίνου , για να  παντρέψει την κόρη του με έναν  πλούσιο. Τον πατέρα βοηθά ο υπηρέτης του Πιερότος, αυτός όμως  εξουδετερώνεται από τη γυναίκα του Πιεροτίνα. 
Με τη βοήθεια τέλος της καλής  νεράιδας, που τροποποιεί ευνοϊκά τις  οικονομικές προοπτικές  του Αρλεκίνου, η αληθινή αγάπη θριαμβεύει. 
  Η δεύτερη πράξη είναι αφιερωμένη στους διασκεδαστές  που γιορτάζουν το γάμο της Κολομπίνας και του  Αρλεκίνου ως επιστέγασμα του θριάμβου του έρωτά τους, ο οποίος πέρασε θριαμβευτικά μία σειρά επώδυνων δοκιμασιών.
Όλοι οι  χορευτές της  εμπνευσμένης σκηνοθετικά  και γεμάτης χιούμορ παράστασης είναι χαρισματικοί και άψογοι σε τεχνικό επίπεδο. Απολαυστική είναι η σκηνή με την καλή νεράιδα και τους μικρούς ακολούθους της , που τους υποδύονται παιδιά!

Les millions d'Arlequin - Wikipedia



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ATZENTA : Aύριο Σάββατο 30 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη

  Τι θα γίνει στο Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη ...