Πέμπτη, Δεκεμβρίου 22, 2016



«Δεν τίθενται σε κίνδυνο (...) οι δεσμεύσεις της Ελλάδας» δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ σήμερα στο γαλλικό Κοινοβούλιο, υπεραμυνόμενος των μέτρων που εξήγγειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τους μικροσυνταξιούχους και την φορολογία στα νησιά που έχουν πληγεί από τις μεταναστευτικές ροές.
«Ο επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης έλαβε αυτά τα μέτρα με όρους σύμφωνα με τους οποίους η Γαλλία θεωρεί ότι δεν τίθενται σε κίνδυνο οι αντικειμενικοί στόχοι που οφείλει να προσεγγίσει η Ελλάδα, δεδομένων των δεσμεύσεών που έχει λάβει ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε στο πλαίσιο του πρώτου γύρου ερωτήσεων στο Κοινοβούλιο ο Μπερνάρ Καζνέβ και πρόσθεσε:
«Η Γαλλία, θα λειτουργήσει εντός της ΕΕ με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποκατασταθούν τα δεδομένα, ώστε οι χώρες της ΕΕ να έχουν δίκαιες και ισορροπημένες θέσεις και ώστε η Ελλάδα να λάβει τη στήριξη της ΕΕ και πρωτίστως της γαλλικής κυβέρνησης» υπογράμμισε.
Εξέφρασε παράλληλα, την πεποίθησή του ότι η Γαλλία «θα πείσει την Ένωση, να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση» και τόνισε ότι «εμπιστεύεται απόλυτα την ικανότητα της Ελλάδας να επωμιστεί τις ευθύνες της και την ικανότητα της ΕΕ να (της) το αναγνωρίσει» κατέληξε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...