Κυριακή, Σεπτεμβρίου 11, 2016

Αποτέλεσμα εικόνας για cartoonist-killerΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΜΟΛΥΒΟΦΟΝΟΙ


Τους πληρώνει ένα μιντιακό συγκρότημα, του οποίου το ένα από τα αφεντικά  διώκεται από τη Δικαιοσύνη για κακουργηματικού τύπου απόκρυψη εσόδων , ενώ και  το τηλεοπτικό και το ραδιοφωνικό του σκέλος έχουν ,  εδώ και πολλά χρόνια, καταλάβει πειρατικά  δημόσιες  συχνότητες  και λειτουργούν   έως σήμερα χωρίς νόμιμη άδεια .
Και οι δύο έχουν μια καλοπληρωμένη εργασία , με καταβαλλόμενες  τις ασφαλιστικές τους εισφορές , 13ο και 14ο  μισθό,  επίδομα αδείας κλπ. , ασύλληπτο όνειρο για εκατομμύρια Ελλήνων, που τα Μνημόνια , με τα οποία είναι ερωτευμένα τα αφεντικά τους, τους έχουν πετάξει στα μπάζα.
Καθημερινή αποστολή τους είναι να σχολιάζουν με το πενάκι τους   "ελεύθερα" μεν  την πολιτική επικαιρότητα, στην ουσία όμως χρησιμοποιούνται για να παραμορφώνουν, να λοιδορούν , να αμαυρώνουν, να δυσφημίζουν  μέχρις εξοντώσεως  τον ένα και μοναδικό θανάσιμο αντίπαλο των αφεντικών τους:  τον ΣΥΡΙΖΑ.
Εμπάθεια , ειρωνεία, χολή και όξος, μαυρίλα , διαστρέβλωση, κακία. Αυτή είναι η στάση των δύο γελοιογράφων- πειθήνιων υπαλλήλων  , απολύτως εναρμονισμένη με τη γενικότερη στάση των περισσότερων υπαλλήλων του έντυπου, του ραδιοφωνικού  και του τηλεοπτικού  συγκροτήματος  των Αφών Αλαφούζου.
Το να ξύνεις την κούτρα σου για να επινοείς  καθημερινά ιδέες που θα δυσφημούν με το πενάκι σου τον ίδιο αντίπαλο  είναι πράγματι αξιοθαύμαστο. Χρειάζεται να έχεις όχι μόνο γόνιμη φαντασία αλλά και γερά νεύρα , σιδερένιο στομάχι, αυστηρή  αυτοπειθαρχία για να μην  πεθάνεις από ανία από τη χρόνια επανάληψη.
Πάνω απ΄όλα,  πρέπει να έχεις απόλυτη  έλλειψη ηθικού έρματος  , όταν κλείνεις τα μάτια ακόμα και στα πιο προφανή και ανέχεσαι να σε χρησιμοποιούν ως πληρωμένο μολυβοφόνο , όπως ακριβώς οι μαφιόζοι τους δολοφόνους τους για να βγάζουν από τη μέση τους ενοχλητικούς δημόσιους άρχοντες , που βάζουν εμπόδια στην εγκληματική δράση τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ 

Ηλίας Μακρής 

Περιγραφή : Ο Τσίπρας λέει τόσα ψέματα στη ΔΕΘ, που προκαλεί το θαυμασμό του αρχιψεύταρου όλων των εποχών,  Μινχάουζεν,  και παίρνει από τα χέρια του το Όσκαρ ψευτιάς!
Το νόημα της γελοιογραφίας: Μην πιστεύετε τίποτε απ΄όσα λέει ο απατεώνας Τσίπρας (Σημ.: Το γνωστό σύνθημα  της Αντιπολίτευσης...). 
 


 
Ανδρέας Πετρουλάκης:

Περιγραφή:  Οι ηγέτες της Μεσογειακής διάσκεψης παρομοιάζονται ως  εξαρτημένα από ουσίες άτομα, συγκεντρωμένα γύρω από ένα τραπέζι ,  σε κάποια θεραπευτική  συνεδρία.   
Το νόημα της γελοιογραφίας: μαζεύτηκαν κάποιοι μουρλοί πολιτικοί για να ταρακουνήσουν την ηγεμονία της Γερμανίας. Κούνια που τους κούναγε!... (Σημ.: Θυμηθείτε πώς αντέδρασε ο Σόιμπλε για τη συνάντηση των Αθηνών...) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ (ΝΤΕΜΕΚ) ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ , ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΓΕΛΙΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΤΕΣ

  Επιστροφή στην εποχή του φανατικού  «γλωσσαμύντορος» καθηγητή Γεωργίου Μιστριώτη; Ο κ. Θεοδωρόπουλος θέλει απαρέμφατα (!) ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΑΝ...