Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2012

ΦΙΣ ΕΝΤ ΤΣΙΠΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


Μεγάλο σκάνδαλο φοροδιαφυγής αποκάλυψαν οι έλεγχοι της ΣΟΛ Α.Ε. στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου και στην ιχθυόσκαλα Νέας Μηχανιώνας. Ελέγχθηκαν συνολικά 11 ιχθυόσκαλες, ωστόσο στις δύο συγκεκριμένες, οι ελεγκτές έπιασαν "λαβράκι" και τα στοιχεία έχουν σταλεί στο ΣΔΟΕ και στους οικονομικούς εισαγγελείς. 
 Στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου διαπιστώθηκε ότι εξαφανίστηκαν ένα εκατομμύριο τιμολόγια, που αφορούν την περίοδο 2008-2010. 
Την ίδια περίοδο στην ιχθυόσκαλα Νέας Μηχανιώνας, δεν βρέθηκε ούτε ένα παραστατικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ακριβές μέγεθος της απώλειας για τα κρατικά ταμεία δεν μπορεί να προσδιορισθεί, λόγω του ότι δεν είναι γνωστή η αξία των τιμολογίων που χάθηκαν. 

 Βάσει της νομοθεσίας για κάθε τιμολόγιο που εκδίδεται εντός της ιχθυόσκαλας από τους εμπόρους το ελληνικό Δημόσιο εισπράττει τέλος 2% επί της αξίας του τιμολογίου, έσοδα, βεβαίως, που επίσης απώλεσε το κράτος. Βάσει των εκτιμήσεων των αρμοδίων ο τζίρος που πραγματοποιείται ετησίως στις ιχθυόσκαλες της Ελλάδας υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ ειδικά στο Κερατσίνι ο τζίρος εκτιμάται ότι ανέρχεται ετησίως στα 3 εκατ. ευρώ.  

Εκ του Τύπου
 .............................................................

 -Σαν να μου φαίνεσαι κομμάτι υπέρβαρος, φίλε. 
Πρέπει να τρως πολύ φις εντ τσιπς.

 - Είναι αλήθεια ότι πολύ τα γουστάρω, ιδίως όταν τα βρίσκω
να κολυμπούν   με τη μορφή των αφορολόγητων παραστατικών 
που πετούν  στις θάλασσες οι ψαρέμποροι από τις ελληνικές ιχθυόσκαλες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Harakiri (Χαρακίρι 1962): Η αριστουργηματική ταινία του Masaki Kobayashi

Masaki Kobayashi,   Harakiri (Χαρακίρι 1962)   Τatsuya Nakadai, Akira Ishihama, Shima Iwashita   1. « Στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα, ο Τσουγκο...