Δευτέρα, Μαΐου 19, 2025

Ν.Πασσάς, καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Northeastern των ΗΠΑ: «Πολλαπλό έγκλημα τα Τέμπη»!

 


Ν.Πασσάς, καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Northeastern των ΗΠΑ: «Πολλαπλό έγκλημα τα Τέμπη»!


Είναι έγκλημα τα Τέμπη; Υπάρχουν κάποιοι που δεν το αποδέχονται και μιλούν για ένα δυστύχημα.

Γιατί είναι έγκλημα  και αναζητείται τιμωρία;

Ο καθηγητής Εγκληματολογίας και Ποινικής Δικαιοσύνης στο Πανεπιστήμιο Northeastern των ΗΠΑ Νίκος Πασσάς απαντά στα ερωτήματα του militaire channel και είναι καταιγιστικός.

Ο κ.Πασσάς επισημαίνει:

•Δεν είναι ένα το έγκλημα των Τεμπών. Είναι ένα πολλαπλό έγκλημα

•Υπήρξε μία «πλημμύρα» εγγράφων και προειδοποιήσεων για την ασφάλεια των τρένων. Τι έκαναν αυτοί που ενημερώθηκαν;

  • Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας είχε ενημερώσει λεπτομερέστατα την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, με εκτενή έκθεση, στην οποία αναφέρονταν τεράστιες ευθύνες για την πρόοδο εργασιών ασφαλείας στον σιδηρόδρομο. Ζητούσε εντός δύο μηνών να γίνουν πειθαρχικές διώξεις και κοινοποίησε την έκθεση στην Εισαγγελία για ποινικές διώξεις! Τι έκαναν; Αντικατέστησαν τον άνθρωπο που συνέταξε την έκθεση!
  • Υπουργοί και υφυπουργοί γνώριζαν και το μόνο που έκαναν ήταν να κουνάνε το δάχτυλο σε όσους έθεταν θέματα ασφάλειας. Αυτό από μόνο του στοιχειοθετεί τον ενδεχόμενο δόλο.
  • Έγκλημα όσα έγιναν μετά από τη σύγκρουση των τρένων. Το ξεμπάζωμα και το μπάζωμα εκεί που άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη σύγκρουση κι άλλοι που επιβίωσαν και κάηκαν από την πυρόσφαιρα. Τι την δημιούργησε; Το μόνο που απασχολεί την κυβέρνηση είναι αν κάηκαν 23 ή 27 άνθρωποι! Έστω κι ένας να είχε καεί ,είναι υποχρεωμένοι να μας πουν τι την προκάλεσε.
  • Το Γενικό Χημείο του Κράτους καθυστέρησε 29 μέρες να πάρει δείγματα από το χώμα στο σημείο που έγινε το έγκλημα και το μπάζωμα του.
  • Ποιοι απειλούσαν να «καθαριστεί» άμεσα ο χώρος του εγκλήματος;

Ο κατάλογος είναι μακροσκελέστατος και ο κ. Πασσάς μας τον «διαβάζει» από την αρχή έως το τέλος, στοιχειοθετώντας απόλυτα την άποψη ότι στα Τέμπη έγινε έγκλημα κι όχι δυστύχημα.

Απαντά στο πόρισμα Καρώνη που υποστηρίζει το κυβερνητικό αφήγημα για τα «έλαια σιλικόνης». «Η Ελλάδα θα γίνει ρεζίλι διεθνώς με αυτό πόρισμα». 

Ενισχύστε το militaire.gr ,δείτε γιατί ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΗΣΗ : ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΜΑΚΗ, Το μάτι του Ιππόγρυπα (Kριτική από τον Κώστα Βούλγαρη)

  Οι ιδέες και ο ρυθμός τους ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ Κώστας Βούλγαρης *  ΑΥΓΗ /ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ avgi.gr   17.06.25 Έργα των Παναγιώτη Δαραμάρα και Κώ...