Τετάρτη, Μαΐου 08, 2024

ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ /ΤΗΕ MILLION POUND NOTE: αναδεικνύοντας το σπινθηροβόλο χιούμορ του Μαρκ Τουαίην

ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ  (ΤΗΕ MILLION POUND NOTE)

https://m.media-amazon.com/images/I/71hoJtflbhL._AC_UF1000,1000_QL80_DpWeblab_.jpg

Το The Million Pound Note είναι μια βρετανική κωμωδία του 1954 ,σε σκηνοθεσία του Ρόναλντ Νιμ και με πρωταγωνιστές τους Γκρέγκορι Πεκ, Ρόναλντ Σκουάιρ, Γουίλφριντ Χάιντ-Γουάιτ και Τζέιν Γκρίφιθς.  Βασίζεται στο διήγημα του 1893 του Mark TwainMark Twain - Quotes, Books & Real Name

The Million Pound Bank Note by Mark Twain(Διαβάστε το διήγημα στο πρωτότυπο)

O σκηνοθέτης Ρόναλντ Νίμι, μετέφερε με τρόπο  υποδειγματικό στην οθόνη το διήγημα Μαρκ Τουέιν στηριζόμενος στη γοητευτική  πρωταγωνιστική περσόνατου αλησμόνητου Γκρέγκορυ Πεκ.

Δύο εκκεντρικά και πολύ πλούσια αδέλφια, ο Όλιβερ και ο Ρόντερικ, αποφασίζουν να υλοποιήσουν μια περίεργη ιδέα. Δίνουν ένα τραπεζικό γραμμάτιο αξίας ενός εκατομμυρίου λιρών στο φτωχό Χένρι (Γκρέγκορι Πεκ) , με τον όρο να μην ξοδέψει ούτε μια λίρα από το ποσό για ένα μήνα, θέλοντας να δουν κατά πόσο η ιδέα του πλούτου θα επηρεάσει τη ζωή του. Ωστόσο, αρκεί μόνο η επίδειξη του γραμματίου για να μπλέξει ο Χένρι σε ένα σωρό κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Ο άφραγκος λοιπόν Αμερικανός ναυτικός, κάθε φορά που προσπαθεί να πληρώσει με το χαρτονόμισμα, όλοι του συμπεριφέρονται λες και είναι εκατομμυριούχος και δεν τον αφήνουν να πληρώσει. Όταν τα αδέλφια Μονπελιέ του ζητούν πίσω το χαρτονόμισμα,τότε ξεκινούν μια σειρά από ξεκαρδιστικά επεισόδια .

Δεν υπάρχουν σχόλια: