Δευτέρα, Απριλίου 03, 2023

David G. Marwell – Μένγκελε. Το αληθινό πρόσωπο του «Αγγέλου του θανάτου...

Ντέιβιντ Μάργουελ, «Μένγκελε – Το αληθινό πρόσωπο του "Αγγέλου του Θανάτου"». Εκδόσεις Gutenberg

Γιατί αποκαλούσαν τον Γιόζεφ Μένγκελε «Άγγελο του Θανάτου»; Τι πειράματα έκανε στο Άουσβιτς; Πώς έφτασε το όνομά του να συμβολίζει το Ολοκαύτωμα; Πώς κατάφερε να ξεφύγει από τη δικαιοσύνη; Η ιστορία του πιο διαβόητου εγκληματία πολέμου όλων των εποχών γραμμένη από τον άνθρωπο που τον ανακάλυψε, νεκρό, σαράντα χρόνια μετά το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

Το Mengele: Unmasking the Angel of Death , του πρώην Διευθυντή του Μουσείου Εβραϊκής Κληρονομιάς, David G. Marwell, περιγράφει την εκπαίδευση και την πρώιμη υπόσχεση του διαβόητου εγκληματία πολέμου ως επιστήμονα. Η υπηρεσία του εν καιρώ πολέμου στη μάχη και στο Άουσβιτς. και το μεταπολεμικό του καταφύγιο στη Γερμανία και τη Νότια Αμερική. Εξιστορεί τη διεθνή αναζήτηση για τον Μένγκελε το 1985 που κατέληξε σε ένα νεκροταφείο στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, και την επίμονη ιατροδικαστική έρευνα που τελικά επιβεβαίωσε τον θάνατό του.


Ντέιβιντ Μάργουελ

David G Marwell | W. W. Norton & CompanyΟ Ντέιβιντ Μάργουελ (David G. Marwell) ως επικεφαλής της ερευνητικής έρευνας στο Γραφείο Ειδικών Ερευνών του Υπουργείου Δικαιοσύνης τη δεκαετία του 1980, εργάστηκε στην υπόθεση Mengele. Βασιζόμενος στη δική του εμπειρία καθώς και σε νέες υποτροφίες και πηγές, ο Μάργουελ εξετάζει τη ζωή και την καριέρα του Μένγκελε.

David Marwell (1951)- Wikipedia

Δείτε τον ίδιο τον ίδιο τον συγγραφέα να συζητά για το βιβλίο του =>New Book on Mengele by David G. Marwell | MJH Blog


  Ο Πέτρος Τατσόπουλος και ο Θανάσης Τριαρίδης συζητούν για το βιβλίο του David G. Marwell – Μένγκελε. Το αληθινό πρόσωπο του «Αγγέλου του θανάτου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: