Σάββατο, Απριλίου 22, 2023

Επτά Μέρες με τη Μέριλιν (2011): πολυπρισματική κινηματογραφική παρουσίαση της Μέριλιν Μονρό, εμβληματικού συμβόλου του σεξ

https://www.dvd-trailers.gr/posters/epta_meres_me_ti_merilin_2011.jpgΕπτά Μέρες με τη Μέριλιν είναι βρετανικό βιογραφικό δράμα, παραγωγής 2011, σε σκηνοθεσία Σάιμον Κέρτις και σε σενάριο του Άντριαν Χότζις. 

 Πρωταγωνιστούν οι Μισέλ Γουίλιαμς, Κένεθ Μπράνα, Έντι Ρέντμεϊν, Ντάγκρεϊ Σκοτ, Έμμα Γουάτσον και Τζούντι Ντεντς.

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 22 Δεκεμβρίου 2011 (Ελλάδα)
Διευθυντής: Σάιμον Κέρτις

 Βικιπαίδεια

 Η Λήδα Γαλανού έγραψε στο Flix.gr για την  ταινία:

«Λονδίνο, 1956. Ο Κόλιν Κλαρκ είναι ο 23χρονος γιος μιας αριστοκρατικής οικογένειας, που δε θέλει όμως ν’ ασχοληθεί με την οικογενειακή περιουσία: το μόνο που αγαπάει είναι το σινεμά. Έτσι, όταν μέσω μιας γνωριμίας με τη Βίβιαν Λι γίνεται βοηθός του Λόρενς Ολίβιε και 3ος βοηθός παραγωγής στην ταινία που σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί, το «Ο Πρίγκηπας και η Χορεύτρια», βρίσκεται στον έβδομο ουρανό. Ακόμα περισσότερο όταν γνωρίζει τη συμπρωταγωνίστρια του Ολίβιε, τη Μέριλιν Μονρό, που έρχεται στην Αγγλία μαζί με τον άντρα της, το συγγραφέα Αρθουρ Μίλερ, για το γύρισμα. Εύθραυστη, ανασφαλής, έξω από τα νερά της, η Μέριλιν θα βρει στον νεαρό Κόλιν ένα σύμμαχο για να βγάλει πέρα μια δύσκολη συνεργασία και να ζήσει κι ένα σύντομο fling.

Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του αληθινού Κόλιν Κλαρκ, ο οποίος μεγαλώνοντας έγινε ντοκιμαντερίστας. Κατά συνέπεια, είναι γεμάτο από την εφηβική ματιά και τον αγνό ενθουσιασμό ενός αγοριού για την τέχνη του κινηματογράφου και για ένα μυθικό ίνδαλμα που ήταν ήδη τότε η Μέριλιν Μονρό.

Ο χαρακτήρας της Μέριλιν είναι έτσι γραμμένος ώστε να παρουσιάζει τον τριπλό της ρόλο στη ζωή, της ερωτικής γυναίκας που αναζητά την προσωπική ευτυχία με λάθος επιλογές, του σύμβολου του σεξ που γνωρίζει πολύ καλά πώς να χειρίζεται το κοινό και τους θαυμαστές και του ευάλωτου, γεμάτου ανασφάλεια ανθρώπου που είναι αναγκασμένος να εκτίθεται κάθε δευτερόλεπτο. Και εκεί, σ’ αυτήν την πολυπρισματική παρουσίαση της Μονρό βρίσκεται το καλύτερο κομμάτι της ταινίας.»

[....................................] 

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

Επτά Μέρες με τη Μέριλιν

Επτά Μέρες με τη Μέριλιν - FLIX

Δεν υπάρχουν σχόλια: