Πέμπτη, Απριλίου 27, 2023

Ο Πολάκης έκοψε το τσιγάρο και ποιος τον πιάνει...

 

Παύλος Πολάκης: «Ο κόσμος φοβάται αλλά έχει πάρει τις αποφάσεις του – Θα τιμωρήσει τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ» | Video

παύλος-πολάκης-ο-κόσμος-φοβάται-αλλά-1677533

Στο Zarpa Radio 89.6 και τον Δημήτρη Παππά μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο Παύλος Πολάκης. Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη προσάπτοντάς του διαφθορά, αναφέρθηκε στην κόντρα του ίδιου με τον Νίκο Χατζηνικολάου και κάλεσε τους Χανιώτες να στείλουν μήνυμα νίκης στις εκλογές, προσερχόμενοι μαζικά στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ενετικό Λιμάνι την Τρίτη.

Μητσοτάκης και διαφθορά – «Φάγανε 11 δισ. στο όνομα του κορονοϊου»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το επιτελικό κράτος ως απλά έναν μηχανισμό ελέγχου του χρήματος. Δήλωσε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει «φάει» 11 δισεκατομμύρια ευρώ στο όνομα του κορονοϊού, ενώ για τα θύματα των υποκλοπών είπε πως η σιωπή τους δείχνει ότι είναι ανάξιοι να καταλαμβάνουν τις θέσεις τους:

«Από την πρώτη εβδομάδα κυβέρνησης Μητσοτάκη είχα πει ότι το επιτελικό κράτος είναι η παρακυβέρνηση που θα στήσει μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου για να ελέγχει η οικογένεια Μητσοτάκη τη ροή του χρήματος σε όλα τα υπουργεία. Και αυτό έγινε. «Φύτεψε» από έναν εξωκοινοβουλευτικό υφυπουργό, αναπληρωτή υπουργό ή γραμματέα που είχε τον ρόλο του ταμία της οικογένειας σε κάθε υπουργείο. Έναν τοποτηρητή δικό του να ελέγχει τη ροή του χρήματος. Το επιτελικό κράτος όμως κάηκε στα Τέμπη. Ένα κράτος που παρακολουθούσε το μισό υπουργικό συμβούλιο, την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, τον μισό επιχειρηματικό κόσμο της χώρας.

Όταν βγαίνει επίσημα ότι σε παρακολουθούσε η ΕΥΠ ενώ είσαι αρχηγός του στρατεύματος και να κάθεσαι σαν την κότα, δείχνει ότι δεν αξίζεις για τη θέση που σε βάλανε. Δίνεις απευθείας ανάθεση 20 εκατομμύρια ευρώ για να αλλάξει φωτιστικά σώματα στα στρατόπεδα όταν θα μπορούσες να τα πάρεις με 10, με τις ίδιες τιμές που τα πήρε ο δήμος Πατρέων. Θυμάμαι το 2016-19 να προσπαθώ να εξοικονομήσω μερικά εκατομμύρια από το αποθεματικό για να πάρω αξονικούς τομογράφους, μηχανήματα, και να μας μετρούν οι θεσμοί τα λεφτά κι αυτοί εδώ φάγανε 11 δις στο όνομα του κορονοϊού. Μέχρι τις προηγούμενες μέρες έδιναν απευθείας αναθέσεις λόγω κορονοϊού που έχουν καταργηθεί όλα τα μέτρα πια.

Με πειράζει να οικειοποιούνται πράγματα που έχουμε κάνει εμείς. Στο ΠΑΓΝΗ η διοίκηση Χαλκιαδάκη παρέλαβε το μηχάνημα PET Scan και δεν μας κάλεσε καν. Τα μηχανήματα αυτά είναι από τη δωρεά του Νιάρχου που του το είχαμε προτείνει εμείς. Στο μεταξύ αυτοί αφαίρεσαν από τη δωρεά τα μηχανήματα παραγωγής ραδιοφαρμάκου. Κικίλιας – Κοντοζαμάνης. Για να συνεχίσει να κονομάει μια εταιρία στο Λαύριο, ο Βιόκοσμος, που μας πούλαγε 700 ευρώ τη δόση του ραδιοφαρμάκου. Ήταν μονοπώλιο και δεν κατέβαζε τιμή και μόλις κατάλαβε ότι θα βάζαμε τα μηχανήματα την κατέβασε στα 500. Στην Ιταλία κάνει 150 με 180.

Εκλογές και δημοσκοπήσεις – «Ο κόσμος φοβάται αλλά έχει πάρει τις αποφάσεις του»

Ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν την πραγματικότητα, προσθέτοντας ότι ο κόσμος θα εκδικηθεί τον Μητσοτάκη, αλλά δεν θέλει να εκδηλωθεί γιατί φοβάται:

«Έχει τελειώσει το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και από αριστερά και από δεξιά. Ένα κομμάτι του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ κρατάει μόνο, κάτι Γρυσπολάκηδες, κάτι τέτοιοι έμειναν. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάει από το 31.6% του Ιουλίου του 2019. Οι δημοσκοπήσεις είναι όλες πληρωμένες, δεν υπάρχει ούτε μια που να μην έχει ταϊστεί από τη λίστα Πέτσα για να λιβανίζει τον Μητσοτάκη. Ας τελειώσει πια αυτό το παραμύθι, όποιος περπατάει στον δρόμο, βλέπει τι συμβαίνει στην κοινωνία.

Ο κόσμος φοβάται αλλά έχει πάρει τις αποφάσεις του. Θα εκδικηθεί τον Μητσοτάκη, την οικογένεια και τη ΝΔ για όλα αυτά που έκανε αλλά δεν θέλει να εκδηλωθεί γιατί αυτή η δεξιά είναι κακιά, είναι εκδικητική».

Έργα στην Κρήτη – «Πού είναι τα Χανιά που έχουν φωνή;»

Ο κ. Πολάκης επανέλαβε πως όλα τα έργα στην Κρήτη ξεκίνησαν επί ΣΥΡΙΖΑ και πως η ΝΔ προκάλεσε μόνο καθυστερήσεις, ενώ έριξε «καρφιά» και προς την Ντόρα Μπακογιάννη:

«Ό,τι γίνεται είναι έργα με χρήματα που είχαμε δώσει εμείς ως κυβέρνηση. Τον ΒΟΑΚ τον πήγαν από δω, τον πήγαν από κει και τελικά τον φτιάχνουν με τον τρόπο που είχε προγραμματίσει ο Σπίρτζης, συν διόδια. Έλεγε η Ντόρα Μπακογιάννη, «τα Χανιά θα έχουν φωνή». Η γέφυρα στον Πλατανιά το 2019 έπεσε με τη θεομηνία. Η bayley, η προσωρινή γέφυρα ήταν στημένη σε δύο μέρες και σε δύο μήνες μπήκε η οριστική. Στο Πλατάνι όταν είχε πέσει ο δρόμος, μέσα σε δύο μήνες είχαμε φτιάξει τα δύο ρεύματα. Κι εδώ τώρα πόσο καιρό είναι το σημείο στην άλλη στροφή παρακάτω (σ.σ. Καλάμι) που το φτιάχνουν. Που είναι τα Χανιά που έχουν φωνή; Που είναι η πίεση στους εργολάβους; Δείξτε μου ένα έργο σε όλη την Κρήτη να το μελέτησαν, να το χρηματοδότησαν, να το συμβασιοποίησαν και να κατασκευάζεται».

Η δικαιοσύνη αναπαράγει το βαθύ κράτος – «Οι δικαστές δεν φτάνουν»

Κουβέντα έγινε και για τη δικαιοσύνη, με τον κ. Πολάκη να δηλώνει πως αναπαράγει το βαθύ κράτος και πως πρέπει υποστεί σοβαρές αλλαγές:

«Η δικαιοσύνη μας είναι ένας μηχανισμός αναπαραγωγής του βαθέος κράτους. Ένα μέρος της κρατάει από τα χρόνια του Όθωνα. Αν δείτε τα ονόματα, τις καταγωγές, ιδεολογικές και οικογενειακές, θα δείτε από πού κρατάει. Η μόνη περίοδος που ταρακουνήθηκε αυτό το σύστημα ήταν το 1982-84, όταν το ΠΑΣΟΚ των πρώτων χρόνων του Ανδρέα είχε κάνει μαζική εισροή δικηγόρων για να αλλάξει παγιωμένους συντηρητικούς συσχετισμούς.

Οι δικαστές που έχουμε σήμερα στη χώρα δεν φτάνουν για να αποδίδεται ταχέως δικαιοσύνη. Χρειάζεται αναβάθμιση της σχολής δικαστών. Επίσης χρειάζεται αλλαγή στον τρόπο εκδίκασης υποθέσεων διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Τρία χρόνια προανάκριση, επτά χρόνια ανάκριση, τρία χρόνια αναβολή και τελικά από τότε που φαγωθήκαν τα λεφτά περνούν 18-20 χρόνια. Είναι δικαιοσύνη αυτό; Στην Ισπανία του Ραχόι σε δυόμισι χρόνια είχε τελεσιδικήσει τέτοια υπόθεση και έπεσε κυβέρνηση».

Η κόντρα με τον Νίκο Χατζηνικολάου – «Ντολμαδάκια, χαμόγελα, γλύκες και ζουμιά»

Ο βουλευτής Χανίων ρωτήθηκε και για τις δημόσιες τοποθετήσεις που έχει ανταλλάξει με τον Νίκο Χατζηνικολάου και απάντησε αναλυτικά:

«Όταν βάζεις το χέρι και τους κόβεις τη μάσα, κυνηγιέσαι. Με τον Χατζηνικολάου δεν έχω καμιά κόντρα, εγώ αποκάλυψα τις βρωμιές του. Είδατε τι εκφράσεις χρησιμοποίησε ο συγκεκριμένος, για κοπάδια, βοσκούς κλπ; Εγώ θα περίμενα από ένα μέρος των δημοσιογράφων να επιτεθεί στον Χατζηνικολάου γι’ αυτόν τον τρόπο.

Εμείς βρήκαμε στοιχεία για να δούμε ποιος είναι αυτός που μας κουνάει το δάχτυλο. Και βρήκαμε ότι αυτός χρωστάει σε όποιον μιλάει ελληνικά. Ένα ποσό πάνω από 40 εκατομμύρια που για ένα μέρος του έτρεξε να πληρώσει την πρώτη από τις 240 δόσεις, μια μέρα μετά που το αποκαλύψαμε. Μέχρι και τον ΕΔΟΕΑΠ, το ταμείο των δημοσιογράφων έχει πιστολιάσει. Το 2017 η ΑΑΔΕ του έβαλε υποθήκη, για ένα χρέος 3 εκατομμυρίων, το σπίτι των 1500 τετραγωνικών στην Εκάλη. Δεν πλήρωσε δραχμή. Έρχεται ο Μητσοτάκης, είναι η περίοδος που του παίρνει τη συνέντευξη που τον ρωτάει για τα ντολμαδάκια και τι ομάδα είναι, χαμόγελα, γλύκες και ζουμιά. Τότε ήταν που έφτιαχναν την τροπολογία που έλεγε ότι μόνο αν είσαι εκτελεστικός πρόεδρος, έχεις ευθύνη για τα χρέη της εταιρίας σου. Αυτός, ενώ έχει την πλειοψηφία των μετοχών είναι… σκέτος πρόεδρος. Με την τροπολογία αυτή και με αναδρομική ισχύ, τρέχει ο έγκριτος κύριος αυτός να βγάλει την υποθήκη από το σπίτι του, χωρίς να πληρώσει δραχμή και συνεχίζοντας να έχει και το χρέος».

Ο Τσίπρας έρχεται Χανιά – «Αυτή η χώρα πρέπει να αλλάξει πορεία»

Τέλος, ο κ. Πολάκης απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να στείλουν, όπως είπε, μήνυμα νίκης, προσερχόμενοι την Τρίτη στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα Χανιά. Τόνισε δε, ότι το κόμμα του ζητάει να του δοθεί η δυνατότητα να κυβερνήσει, χωρίς πια να έχει μνημόνια και έλεγχο, όπως την πρώτη φορά:

«Προφανώς και κάνουμε τη συγκέντρωση στο ίδιο σημείο. Το κάνουμε για να δείξουμε ότι η Κρήτη είναι ένα δημοκρατικό νησί, στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και θα το κάνει με μαζικό τρόπο και στις εκλογές που έρχονται. Και στους τέσσερις νομούς. Αυτή η χώρα πρέπει να αλλάξει πορεία. Προμετωπίδα του προγράμματός μας είναι τέσσερα στοιχεία: αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, ισχυρό κοινωνικό κράτος.

Τα χρήματα υπάρχουν και δεν είμαστε πια στα μνημόνια. Ο Μητσοτάκης έλεγε παραμύθια για την επενδυτική βαθμίδα χρόνια τώρα και ούτε τώρα ήρθε. Το μόνο που έκανε ήταν να φάει τα λεφτά, που δυστυχώς του αφήσαμε τόσα πολλά, με απευθείας αναθέσεις.

Εμείς ζητάμε να μας δώσει ο λαός τη δυνατότητα να κυβερνήσουμε, χωρίς τη μέγγενη των μνημονίων, της Μέρκελ, με όλους αυτούς που μας ρωτούσαν πού θα βρούμε τα λεφτά. Και καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει μαζικά να δώσει το παρόν στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα την Τρίτη στο λιμάνι, να στελει το μήνυμα της νίκης από τα Χανιά».

zarpanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα εθνικά μας χούγια

  ...