Παρασκευή, Απριλίου 28, 2023

H παράνοια της απαγόρευσης των αμβλώσεων βασιλεύει σε μισογυνικές πολιτείες των ΗΠΑ

 

https://www.avgi.gr/sites/default/files/styles/main/public/2023-04/roevwade-usa.png?h=f6d88db2&itok=2F6ERi_b

ΗΠΑ / Γυναίκα μηνύει το Τέξας επειδή της αρνήθηκαν την άμβλωση - «Παραλίγο να πεθάνω»!

avgi.gr/Αυγή Newsroom

Της αρνήθηκαν να κάνει άμβλωση αν και είχε σοβαρές επιπλοκές στην εγκυμοσύνη της - Την πολιτεία μηνύουν άλλες τέσσερις ομοιοπαθούσες

Της αρνήθηκαν το δικαίωμα στην άμβλωση και μηνύει την πολιτεία του Τέξας στις ΗΠΑ! Ο λόγος για την Amanda Zurawski, η οποία υποστήριξε πως ο αποκλεισμός της από την άμβλωση έβλαψε την ψυχική της υγείας και μπορεί να την εμποδίσει να κάνει παιδιά στο μέλλον.

Η «φρικτή» εμπειρία της είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που υποστηρίζουν, είπε στραμμένη προς τους ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές του Τέξας, Ted Cruz και John Cornyn. «Παραλίγο να πεθάνω κάτω από το βλέμμα τους», σημείωσε χαρακτηριστικά η προσφεύγουσα.

«Ακούσαμε πολλά σήμερα για το ψυχικό τραύμα και τις βλαβερές συνέπειες στην ψυχολογία ενός ατόμου που κάνει έκτρωση, υποτίθεται, και είμαι περίεργη γιατί αυτό δεν έχει καμία σχέση με την δική μου εμπειρία», δήλωσε η Zurawski στην ακρόαση της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, σχετικά με τις επιπτώσεις της ανατροπής της απόφασης Roe v. Wade από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Σύμφωνα με το CNN, η ίδια συμπλήρωσε πως επειδή δεν της επετράπη η άμβλωση, «το τραύμα και το μετατραυματικό στρες και η κατάθλιψη που αντιμετωπίζω στους οκτώ μήνες από τότε που μου συνέβη αυτό με έχουν παραλύσει».

«Συν τοις άλλοις, εξακολουθώ να δυσκολεύομαι να κάνω παιδιά», εκμυστηρεύεται η Zurawski.

Τι συνέβη στην περίπτωσή της

Η γυναίκα που μηνύει την πολιτεία του Τέξας, εξηγεί πως στο παρελθόν της αρνήθηκαν να κάνει άμβλωση, αν και είχε σοβαρές επιπλοκές στην εγκυμοσύνη της. Όταν διένυε την 18η εβδομάδα κύησης έσπασαν τα νερά της, γεγονός που την έθεσε σε υψηλό κίνδυνο, προκαλώντας της μια ακραία απειλητική μόλυνση.

Το έμβρυο που ονομάστηκε Willow ήταν βέβαιο πως θα πέθαινε. Ωστόσο, οι γιατροί εντόπισαν καρδιακό παλμό και για αυτό τον λόγο αποκλείστηκε το «σενάριο» της άμβλωσης, αφού κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τη νομοθεσία του Τέξας!

Η γυναίκα υπεβλήθη σε επείγουσα άμβλωση, μόνο αφού η κατάστασή της επιδεινώθηκε σε τέτοιο βαθμό που έπαθε σηπτικό σοκ. Σύμφωνα με την ίδια, είναι το πρώτο «θύμα» της νομοθεσίας που καταργεί το δικαίωμα στην άμβλωση στο Τέξας, μετά την ανατροπή του Row v. Wade.

«Ήθελα να απευθυνθώ στους γερουσιαστές μου Cruz και Cornyn, οι οποίοι δυστυχώς δεν βρίσκονται στην αίθουσα αυτή τη στιγμή, αλλά θα ήθελα να γνωρίζουν ότι αυτό που μου συνέβη νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι σε αυτό το δωμάτιο θα συμφωνούσαν ότι ήταν φρικτό. Αλλά είναι άμεσο αποτέλεσμα των πολιτικών που υποστηρίζουν», είπε χαρακτηριστικά. «Παραλίγο να πεθάνω μπροστά στα μάτια τους, και επιπλέον, ως αποτέλεσμα αυτού που μου συνέβη, μπορεί να μου έχουν στερήσει την ευκαιρία να αποκτήσω παιδιά στο μέλλον», ήταν τα ακριβή λόγια της γυναίκας.

Άλλες τέσσερις μηνύουν το Τέξας

Η Amanda Zurawski είναι μόνο μία από τις πέντε γυναίκες που μηνύουν την πολιτεία του Τέξας για τους αυστηρούς νόμους γύρω από την πρόσβαση στην άμβλωση.

Οι πέντε γυναίκες συνομολογούν πως το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στην άμβλωση τους προκάλεσε πόνο και ταλαιπωρία, αφού όλες αντιμετώπισαν σοβαρές επιπλοκές στην εγκυμοσύνη τους.

Η αγωγή τους κατατέθηκε τον Μάρτιο από ΜΚΟ για τα αναπαραγωγικά δικαιώματα.

Η πολιτεία του Τέξας είναι η πιο «επιθετική» απέναντι στο ζήτημα των αμβλώσεων, αφού έχει γίνει ο τόπος πολλών νομικών μαχών για το θέμα και μάλιστα πριν την ανατροπή της απόφασης Roe v Wade πέρυσι τον Ιούνιο.

Η Zurawski περιγράφει ότι η σχετική νομοθεσία του Τέξας είναι «απίστευτα ασαφής και αφήνει τους γιατρούς να παλεύουν με το τι μπορούν και τι δε μπορούν να κάνουν, με το τι υγειονομική περίθαλψη μπορούν και δεν μπορούν να παρέχουν. Και αν πάρουν λάθος απόφαση αντιμετωπίζουν ως και 99 χρόνια φυλάκισης ή/και την αφαίρεση της άδειας τους». Με τα λόγια αυτά απάντησε σε υπαινιγμό για ευθύνες των γιατρών της που δήθεν «παρερμήνευσαν τους περιορισμούς του νόμου».

*****************************

 ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Texas woman denied an abortion tells senators she 'nearly died on their  watch' | CNN1. Texas woman denied an abortion tells senators she ... - CNN

2. Five women sue Texas over abortion access | RNZ News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι σχέση έχει η ΑΕΚ με το Φαρ Ουέστ ;

Λούφαξαν στην σιωπή Του Τάκη Ψαρίδη anoixtoparathyro.gr Την στιγμή που η βία έχει εξαπλωθεί ακόμα και στα δημοτικά σχολεία, κάποιοι σ...