Τρίτη, Απριλίου 25, 2023

σχεδία--ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΪΟΥ-- ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023 | # 111

 

--ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΪΟΥ--
ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023 | # 111
 
 Τι θα διαβάσουμε στο τεύχος Μαΐου: 1. «Ζωή μες στη θυρίδα»: Η δωρεά σπέρματος μπορεί να καλύπτεται από έναν πέπλο σιωπής στον τόπο μας, πρέπει, όμως, να μιλάμε ανοιχτά (και) στα παιδιά για αυτήν, προς όφελος τόσο της οικογένειας όσο και της κοινωνίας ολόκληρης.   2. «Η "σχεδία" ψηφίζει»: Η εξάλειψη της φτώχειας και των κοινωνικών ανισοτήτων δεν αποτελούν ουτοπία, αλλά το μόνο δρόμο, την υπέρτατη δέσμευση.   3. «Στα σύννεφα με έλκηθρο»: Κατακτώντας ακόμη και τους συμβατικούς εκδοτικούς οίκους, το ελληνικό κόμικς όλο και αναπτύσσεται, αποτελώντας όχι μόνο μέσο έκφρασης των δημιουργών του, μα και θεραπευτικό εργαλείο.    4. «Η σκηνή των χρωμάτων»: H πολυπράγμων ηθοποιός και τραγουδίστρια Ίντρα Κέιν δηλώνει περήφανα Αφροελληνίδα και εξηγεί, μεταξύ άλλων, γιατί λόγω των στερεοτύπων που την ακολουθούσαν άργησε να βγάλει τον εαυτό της προς τα έξω.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
ΑΛΛΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣ
Ο Μαραθώνιος της «σχεδίας»

🏃‍♂️🏃‍♀️ Λίγες μόλις μέρες έχουν περάσει από τη συμμετοχή μας στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας και η ομάδα «ειδικών αποστολών» της «σχεδίας» ξανά προς τους δρόμους τραβά. Επόμενος σταθμός, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας (Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Νοεμβρίου). Πέρσι, στην αφετηρία βρέθηκαν 284 συνολικά φίλοι της «σχεδίας». Φέτος, φιλοδοξούμε να φτάσουμε τους
300. Ενδιαμέσως, θα συναντιόμαστε όμως, καθώς ήδη το τμήμα του κοινωνικού αθλητισμού του περιοδικού εξυφαίνει ένα πλάνο να συναντιόμαστε όλη τη χρονιά (και) γι΄ αυτόν τον υπέροχο λόγο. Περισσότερα, σύντομα.

Τα πακέτα συμμετοχής και στους τρεις αγώνες (5, 10 και 42,2 χλμ.) είναι δύο, το πλήρες και το ενισχυμένο. Το ενισχυμένο πακέτο στον Μαραθώνιο κοστίζει 50€, ενώ για τα 5 και τα 10 χλμ. είναι 30€. Ενώ, το πλήρες πακέτο ανέρχεται στα 110€ (Μαραθώνιος) και 85€ (5 & 10 χλμ.). Περιλαμβάνεται το συλλεκτικό μπλουζάκι της «σχεδίας».

👉Δηλώσεις συμμετοχής ώς τις 16 Ιουνίου, πολύ πιο νωρίς από ποτέ, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΣΕΓΑΣ, στα 213 023 122 20, 210 3314 310 και στο
sport@shedia.gr.

Πρωινοί Σελιδοδείκτες - Δράση για παιδιά

📚 Οι «Πρωινοί Σελιδοδείκτες» είναι μια δράση που λαμβάνει χώρα κάθε μήνα στο «σχεδία home» για παιδιά 5-10 ετών και συνδυάζει τη φιλαναγνωσία με τη δημιουργική απασχόληση και ένα λαχταριστό σνακ με σοκολατένιες αυγοφέτες από βιολογικά αυγά και χυμό πορτοκάλι. Την Κυριακή 7 Μαΐου διαβάζουμε το βιβλίο «Το κορίτσι και η φάλαινα» και ακολουθούμε μια ιπτάμενη φάλαινα σ' ένα μαγικό ταξίδι πέρα από τον ήλιο, το φεγγάρι και τ' αστέρια. 

Ημερομηνία:  Κυριακή 7 Μαΐου, 11:00.
Τοποθεσία: «Σχεδία home» (Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου 2, Αθήνα).
Κόστος συμμετοχής: 12€ (περιλαμβάνει τη δράση και το δεκατιανό).

Απαραίτητη η κράτηση: 2130231220 | culture@shedia.gr

Εργαστήρι επαναχρησιμοποίησης

🖌 Όσοι επιθυμούν να περιπλανηθούν στο όραμα ενός μοναδικού και κοινωνικού και περιβαλλοντικού προγράμματος και να μυηθούν στην τέχνη της επαναχρησιμοποίησης μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για το εργαστήριο «σχεδία αρτ», που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Μαΐου, στις 17:30, στο «σχεδία home» (Κολοκοτρώνη 56). Οι ενδιαφερόμενοι ας σπεύσουν, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Δηλώσεις στα 213 023 12 20, 210 3314310 και στο
info@shediart.gr

 

10 Χρόνια Σχεδία - Οι Εικονογραφήσεις

💭 Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Comicdom Con Athens 2023 την Παρασκευή 12 Μαΐου στις 16:00 παρουσιάζεται η συζήτηση «10 Χρόνια “σχεδία” - Οι Εικονογραφήσεις» στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Από το πρώτο ήδη τεύχος που κυκλοφόρησε πριν 10 χρόνια η «σχεδία»📰 , το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου, επεδίωξε την παρουσίαση των θεμάτων της όχι απλώς με δημοσιογραφική εγκυρότητα αλλά και τον σχολιασμό της επικαιρότητας μέσα από τα τολμηρά πενάκια των σκιτσογράφων – συνεργατών της. Γελοιογραφίες, κόμικς και σκίτσα έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της ύλης του περιοδικού και αγαπήθηκαν από τους αναγνώστες. Γιορτάζοντας την επέτειο των 10 χρόνων της, τέσσερις από της μόνιμους συνεργάτες της «σχεδίας» και ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικού συζητούν για την δεκαετή του πορεία μέσα από τις εικονογραφήσεις που παρουσιάστηκαν στις σελίδες του.  

Συμμετέχουν: Ο ιδρυτής & διευθυντής σύνταξης της «σχεδίας», Χρήστος Αλεφάντης και οι σκιτσογράφοι Soloup, Τάσος Αναστασίου, Μιχάλης Κουντούρης και Βαγγέλης Χερουβείμ.

*Το Comicdom Con Athens 2023 πραγματοποιείται 12-14 Μαΐου 2023, στη
Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.


** Η ομότιτλη έκθεση θα προστεθεί στις συλλογές του Ψηφιακού Μουσείου Comics, ενώ θα είναι διαθέσιμη με ελέυθερη πρόβαση στο
www.comicsmuseum.gr

Εκδηλώσεις στο «σχεδία home»

🎶 Live: Η Ίντρα Κέιν θα μας συντροφεύσει με τη βελούδινη φωνή της και τη γλυκιά της παρουσία σε ένα μοναδικό live στο «σχεδία home», την Παρασκευή 26 Μαΐου στις 21:30.

🎆Με αφορμή τη λήξη του φεστιβάλ
«Athens City festival» μια βραδιά οινογευσίας και ένα μεγάλο πάρτι θα πραγματοποιηθούν στην καρδιά της Αθήνας, στο σπίτι της «σχεδίας» μας.

18/5/23, 20:30 μ.μ. : Γαστρονομική και οινική βραδιά: Καταξιωμένα οινοποιεία παρουσιάζουν αγαπημένες τους ετικέτες και τις συνδυάζουμε με αγαπημένα πιάτα από το μενού του «σχεδία home».

28/5/23: Ένα μεγάλο ανοιχτό πάρτι θα κατακλείσει τον πεζόδρομο της Νικίου με πολλές ταυτόχρονες δράσεις! 

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες στην στήλη
«Νέα» της ιστοσελίδας μας.

Μείνετε συντονισμένοι!

Για κρατήσεις θέσεων των εκδηλώσεων: 213 0231220,

culture@shedia.gr


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα εθνικά μας χούγια

  ...