Τρίτη, Μαρτίου 21, 2023

Ένα "Μπράβο!" στο ένστολο παλικάρι δεν είναι αρκετό...

https://www.efsyn.gr/sites/default/files/styles/default/public/2023-03/batarlis_batsos.jpeg?itok=TO9zKau5 Ο αστυνομικός Βαγγέλης Μπαταρλης

Κι όμως, υπάρχουν και σωστοί αστυνομικοί

Ο νεαρός Αστυνομικός της Άμεσης Δράσης Βαγγέλης Μπαταρλής, με καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη, απασχόλησε έντονα την επικαιρότητα των κοινωνικών δικτύων την προηγούμενη εβδομάδα γιατί είπε κάτι απλό. Πως ο αστυνομικός οφείλει να είναι δίπλα στον πολίτη και όχι απέναντι.

Ο νεαρός αστυνομικός, μέσω ενός σύντομου video, το οποίο κοινοποίησε σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, τάχθηκε υπέρ των διαδηλώσεων της προηγούμενης εβδομάδας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του απέναντι στους συνομηλίκους του που διαδήλωναν για να μην ξεχάσει κανείς τα θύματα του «εγκλήματος» των Τεμπών.

Συγκεκριμένα στο σύντομο video το οποίο αριθμεί περισσότερες από δύο εκατομμύρια προβολές, ενώ έχει συγκεντρώσει και χιλιάδες σχόλια, δήλωσε πως «εμείς, να ξέρετε, είμαστε 1000% μαζί σας, μακάρι και εμείς, σαν ένστολοι, να μπορούσαμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο, αλλά, δυστυχώς, δεν μας επιτρέπεται αυτό το πράγμα. Είναι αντισυνταγματικό, δεν επιτρέπεται. Το ότι δεν επιτρέπεται να κάνουμε κάτι αντίστοιχο, δε σημαίνει ότι πάει να πει ότι είμαστε απέναντί σας. Το να διαδηλώσετε στην πορεία ειρηνικά είναι ό,τι καλύτερο για εμένα και μπράβο σας που θα το κάνετε και πρέπει να το κάνετε για τα παιδιά που χάθηκαν, γιατί πραγματικά χάθηκαν άδικα. Το να βγείτε έξω, να κάψετε πράγματα ή να δείρετε αστυνομικούς, δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να απαλύνει τον πόνο των ψυχών που χάθηκαν. Μακάρι να πάνε όλα καλά».

Το όνομα του Βαγγέλη Μπαταρλή έγινε γνωστό, καθώς στο παρελθόν είχε απασχολήσει την επικαιρότητα ξανά, όταν έσωσε από βέβαιο πνιγμό μια νεαρή γυναίκα, πέφτοντας στα παγωμένα νερά του Αλίμου. Ο νεαρός αστυνομικός, ο οποίος είναι μόλις 31 ετών, έχει βραβευτεί για την προσφορά του, αφού στα 13 χρόνια που υπηρετεί στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει θέσει τον εαυτό του ουκ ολίγες φορές σε κίνδυνο. Μάλιστα, είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως έχει πρωταγωνιστήσει σε ζητήματα προστασίας ανήλικων θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης, ξεφεύγοντας πολλές φορές και από τα όρια των αρμοδιοτήτων του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο νεαρός αστυνομικός είχε δωρίσει ένα κινητό τηλέφωνο σ' ένα 13χρονο κορίτσι, θύμα ενδοοικογενειακής βίας, μετά από ένα περιστατικό κακοποίησης, το οποίο του είχε εμπιστευθεί όλα όσα βιώνανε μέσα στο ίδιο του το σπίτι, από τον κακοποιητικό τους πατέρα, προκειμένου να μπορεί να καλέσει ανά πάσα ώρα και στιγμή σε βοήθεια. Με το κορίτσι να καλεί πράγματι ξανά σε βοήθεια και με αποτέλεσμα να γλιτώσει τα χειρότερα. Όπως ο ίδιος είχε σχολιάσει σε τηλεοπτική εκπομπή μετά τα συγκεκριμένα περιστατικά, «νομίζω ότι όλα ξεκινούν από την οικογένεια και τις αρχές που έχω λάβει στη ζωή μου. Την ίδια αγάπη και αξίες προσπαθώ να περάσω κι εγώ, είτε στην κοπέλα μου είτε στους φίλους μου και τον συνάνθρωπο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα εθνικά μας χούγια

  ...