Παρασκευή, Μαρτίου 31, 2023

Στέλιος Αράπογλου: ο γιατρός που θα καλύψει 3.000 χιλιόμετρα σε 50 μέρες για να καταδείξει επί τόπου τις Γερμανικές θηριωδίες στην περίοδο της Κατοχής!

 Στα Ελληνικά Ολοκαυτώματα – Ο Στέλιος Αράπογλου θα διανύσει 3.000km σε 50 μέρες (Audio)

Στα Ελληνικά Ολοκαυτώματα – Θα διανύσει 3.000 χιλιόμετρα  σε 50 μέρες! - Για τις αποζημιώσεις των θυμάτων


Δρομικό εγχείρημα σε 62 μνημεία του Ολοκαυτώματος την περίοδο 1940-1945 σε ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα.

 Ο Στέλιος Αράπογλου, ιατρός-χειρουργός, αθλητής υπεραποστάσεων και Σπαρταθλητής, θα διανύσει 3,000 km σε 50 ημέρες και θα διέλθει από τις σημαντικότερες πόλεις και χωριά της Ελλάδας και της Κρήτης που υπέστησαν Ολοκαυτώματα κατά τη χρονική περίοδο 1940 -1945. Από τα Μαράσια του Έβρου ως το Κάτω Ζάκρο Λασιθίου, θα αποτίσει φόρο τιμής σε 23 μνημεία της Ηπειρωτικής Ελλάδας και 39 της Κρήτης, θέλοντας να στείλει ένα διττό μήνυμα:

«Το συγκεκριμένο εγχείρημα το ετοιμάζω τα τελευταία πέντε χρόνια με την υψηλή επιστασία του δασκάλου των υπεραποστάσεων Τάκη Σκουλή και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα

Ο σκοπός είναι να αναδειχθεί ο αγώνας που κάνει το Εθνικό Συμβουλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα για μνήμη και δικαιοσύνη, για τις αποζημιώσεις των θυμάτων του Ολοκαυτώματος 1940-1945, για τις σφαγές των αμάχων, το λιμό της κατοχής αλλά και τις θηριωδίες που έκαναν οι Γερμανοί Ναζί. 

Το δεύτερο σκέλος αφορά μια πρόταση που έκανα προς το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων το οποίο καθορίζει την διδακτέα ύλη στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μέχρι να τελειώσουν το Λύκειο (οι μαθητές) να πηγαίνουν μια εκπαιδευτική εκδρομή στο μνημείο του νομού όπου κατοικούν» ,

επισήμανε μεταξύ άλλων στο Μεσημεριανό Μαγκαζίνο του Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Στέλιος Αράπογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα εθνικά μας χούγια

  ...