Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2022

ΔΥΟ ΜΠΑΤΣΟΙ - ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ( Γ. ΚΡΙΜΙΖΑΚΗ - Γ. ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ): επίκαιρο όσο ποτέ

''Η αγωγή του πολίτου'' κυκλοφόρησε το 1975 με συνθέσεις του Γιώργου Κριμιζάκη https://i.discogs.com/Aon4TCLlXs1UjjNI-9q-ZV6lrLKRdHd1vdieIUWUfLQ/rs:fit/g:sm/q:40/h:300/w:300/czM6Ly9kaXNjb2dz/LWRhdGFiYXNlLWlt/YWdlcy9BLTM3OTg4/MzAtMTQ3NjcxNzM0/OC02MzE3LmpwZWc.jpegκαι στίχους του Γιάννη Κακουλίδη.Αποτέλεσμα εικόνας για Γιάννη ΚακουλίδηΕυτράπελος προπαγάνδα μετά ιντερμεδίων,μια επιθεώρηση με τραγούδια για την εποχή μας. Τραγουδούν,Γιώργος Μαρίνος,Μιράντα Κουνελάκη,Μιχάλης Βιολάρης και ο Μαρινάκης που προκαλεί αίσθηση η συμμετοχή του... 

 

Μαρίνος Γαβριήλ - στίχοιΟ Μαρίνος Γαβριήλ, η Μαρινάκης, προπολεμικά συνεργάστηκε με όλους σχεδόν τους μεγάλους του ρεμπέτικου.Τον βρίσκουμε στα 1938, και ενώ έχει ήδη συνθέσει το πρώτο του τραγούδι ''Ο περιπλανώμενος'' (σύμφωνα με αφήγηση του ίδιου το τραγούδι ηχογραφήθηκε το 1938 αλλά θάφτηκε από την εταιρεία και μόλις το 1959 κυκλοφόρησε με τη φωνή του Στράτου) να συνεργάζεται με τον Χατζηχρήστο, το Γιάννη ''Μπιρ Αλλαχ'' Σταμούλη και το Λευτέρη Γουναρόπουλο στον ''Έλατο'' στον Πειραιά, και αργότερα στο ''Φοίνικα'' πάλι με το Χατζηχρήστο, το Γουναρόπουλο, το Μπιρ Αλλάχ και το Χρυσίνη. 

Ιδιαίτερα στενή ήταν η συνεργασία του με τον Φώτη Μιχαλόπουλο, αδελφό του γνωστού Παναγιώτη Μιχαλόπουλου που δεν πρόφτασε να δείξει την αξία του, αφού πέθανε σχετικά νέος, και τον Ηλία Ποτοσίδη. 

 Μετά την κατοχή αποσύρεται από τα πάλκα και εργάστηκε ως κρεοπώλης, ενώ τα τελευταία χρόνια της ζωής του διατηρούσε σουβλατζίδικο στην Καλλιθέα. Στη δισκογραφία εμφανίζεται πολύ αργά. Μόλις στα 1959, σε δίσκους 45 στροφών, ηχογραφούνται τα πρώτα τραγούδια του. Τα τραγούδησαν στους δίσκους ο Στράτος, η Μπέλλου, η Χρυσάφη, ο ίδιος κ.ά. 

Στα μέσα της δεκαετίας του '60, στην προσπάθεια αναβίωσης του κλασσικού ρεμπέτικου ο Μαρινάκης ,αλλά και πολλοί άλλοι από τους παλιούς ρεμπέτες, συμμετέχει στις ρεμπέτικες βραδιές σε θέατρα και σε μαγαζιά της Πλάκας. 

Συνεργάζεται με νεότερους καλλιτέχνες, όπως η Μαριώ, και η Συριανή Κορίνα Δελή. Μετά τη μεταπολίτευση συμμετέχει ερμηνεύοντας το τραγούδι ''Δυο μπάτσοι'' ενώ συνεχίζει και ο ίδιος να γράφει και να ηχογραφεί ωραία ρεμπέτικα τραγούδια. Διεύθυνση ορχήστρας ,Γιώργος Κριμιζάκης Εξώφυλλο,Ακριθάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καταπέλτης ο Τζεφ Σακς (Jeff Sachs) για τις ευθύνες της Ευρώπης για τους δολοφονικούς πολέμους κατά των λαών της περιφέρειάς της

  Economist: Ο Τζ. Σακς για την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τη στάση Τραμπ και Χάρις απέναντι στο Ισραήλ και την πολιτική του Νετανιάχου ...