Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2022

" Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα" μια από τις σπουδαιότερες βρετανικές ταινίες του 20ού αιώνα

Educating Rita (Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα 1983) Lewis Gilbert

 https://upload.wikimedia.org/wikipedia/el/c/cc/%CE%95%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82_%CF%84%CE%B7_%CE%A1%CE%AF%CF%84%CE%B1_%28%CE%B1%CF%86%CE%AF%CF%83%CE%B1_1983%29.jpg

 Michael Caine, Julie Walters, Michael Williams

 

 Η Ρίτα, μια κομμώτρια με οξύ χιούμορ, είναι παντρεμένη με τον Ντένη, και στα 26 δεν θέλει παιδί. Θέλει ν΄ανακαλύψει τον εαυτό της, γι΄αυτό και γράφεται στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο. 

Ο Δρ Φρανκ Μπράιαντ είναι ένας απογοητευμένος καθηγητής λογοτεχνίας στο πανεπιστήμιο. Έχει έναν αποτυχημένο γάμο, η φιλενάδα του έχει δεσμό με τον καλύτερό του φίλο, και δεν βγάζει τη μέρα αν δεν κατεβάσει ένα ή δύο μπουκάλια ουίσκι. Αυτοαποκαλείται απαίσιος καθηγητής απαίσιων φοιτητών. 

Αυτό που χρειάζεται ο Φράνκ είναι μια πρόκληση, εξού και η Ρίτα. Σε αυτή την ξεκαρδιστική και μερικές φορές συγκινητική ταινία, η ιστορία μας περιγράφει πώς δύο άνθρωποι βρίσκουν καινούριους λόγους να αγαπήσουν τη ζωή μέσω του άλλου.

Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα (ταινία) - Βικιπαίδεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Best of Russian Adagios

The apparently innate Russian genius for composing soulful melodies, combined with the influence of 200 years of Russian ballet, has resulte...