Τρίτη, Οκτωβρίου 25, 2022

ΟΤΑΝ Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΧΡΕΙΟΤΗΤΑ

2.

Η ώρα της κρίσης για την αγωγή του Τσίπρα σε βάρος του Παπαχρήστου -  DailyPost.gr 

Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

 

Γιώργος Παπαχρήστος: κακοήθης δημοσιογράφος (;) των Μαρινάκειων Νέων, από τα "βαριά όπλα" της Δεξιάς στον πόλεμο εναντίον της Αριστεράς και ειδικότερα του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο δυσφημεί , υβρίζει και ειρωνεύεται επί χρόνια.

Το τελευταίο διάστημα , ο άνθρωπος  έχει χάσει εντελώς την ψυχραιμία του, λόγω της επικείμενης σίγουρης καταδίκης του για τα ασύστολα ψεύδη του στην κατασκευασμένη ιστορία με τη "Βίλα Τσίπρα", όπως καταδικάστηκε πριν από λίγες μέρες για τον ίδιο λόγο ο ομόσταυλος αδελφός του  των Παραπολιτικών Κουρτάκης.

Ο σαλταρισμένος Παπαχρήστος έχει πάψει πλέον να αποκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα με το όνομά του, αλλά τον αποκαλεί «ο λεγάμενος» , νομίζοντας  ότι με τον απαξιωτικό   αυτόν χαρακτηρισμό  πλήττει τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτικό  "μειωμένου κύρους".

Όσο πλησιάζει η ώρα των εκλογών,  η  "κίτρινη" δημοσιογραφία αυτού του τύπου θα αυξάνεται όλο και εντονότερα στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Τα χτυπήματα κάτω από τη μέση εναντίον του χαρισματικού ηγέτη της Αριστεράς θα διαδέχονται το ένα το άλλο και θα αποκτούν πάμπολλες μορφές. Κατανοητή αυτή η στάση , αφού στην επικοινωνιακή πολιτική της Δεξιάς ο  σκοπός αγιάζει όλα τα μέσα , όσο ανήθικα κι αν είναι αυτά.

Η μέθοδος είναι πολύ απλή: τα καλά "μαστόρια της γραφίδας" -Παπαχρήστος, Πρετεντέρης , Θεοδωρόπουλος, Μουμτζής κλπ-  δίνουν τη γραμμή , που θα ακολουθήσουν  οι "γίγαντες της τηλοψίας"- Οικονόμου, Κοσιώνη, Ζαχαρέα, Παυλόπουλος ,Καμπουράκης , Αυτιάς κλπ-, όπως κάνουν ήδη με θαυμαστή  συνέπεια εδώ και χρόνια.

 

 



Α. ΒΙΚΙΛΕΞΙΚΟ 

λεγάμενος, -η, -ο

  1. ελαφρώς υποτιμητική αναφορά σε κάποιο πρόσωπο του οποίου το όνομα δεν αναφέρουμε

Β. ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ (ΜΑΝΟΛΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ)

 λεγάμενος -η -ο [leγámenos] Ε5 : (οικ., κυρ. ως ουσ.) αυτός για τον οποίο γίνεται λόγος, αλλά αποφεύγουμε να τον ονομάσουμε για να τον μειώσουμε, να τον σκώψουμε ή για να μην καταλάβουν τρίτοι: Kι έρχεται η λεγάμενη και μου τα λέει όλα. Kάθε βράδυ ο ~ τη συναντάει στο ζαχαροπλαστείο της γωνίας, ο ερωμένος. Kοίταξε, ο ~ στέκεται μπροστά στο περίπτερο.

Γ. slang.gr

Χρησιμοποιείται κυρίως κατά την διάρκεια κατινάζ, ή κοινωνικής κριτικής γενικότερα.

  1. Αρνητική χρήση: Ο σχεδόν ακατονόμαστος. Κάποιος τον οποίο σχολιάζουμε, δεν τον εγκρίνουμε, αλλά δεν θέλουμε και να εκδηλώσουμε πόσο ακριβώς κατάπτυστο τον θεωρούμε, ενδεχομένως για να μην πληγώσουμε τον συνομιλητή μας που είναι θετικά προσκείμενος. Συνήθως ακολουθεί μια καλοπροαίρετη κριτική που αφήνει μια γλυκιά γεύση αντίστοιχη τσιμπήματος οχιάς. Παράδειγμα 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Best of Russian Adagios

The apparently innate Russian genius for composing soulful melodies, combined with the influence of 200 years of Russian ballet, has resulte...