Τετάρτη, Αυγούστου 25, 2021

Ένα φυσιολογικό καλοκαίρι

 

Ένα φυσιολογικό καλοκαίρι...

Ένα φυσιολογικό καλοκαίρι. Αυτό πρόβλεψε ο Μητσοτάκης μιλώντας στη γερμανική Bild στα τέλη Μαΐου. «Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αναμένω πως τα πράγματα θα θυμίζουν πολύ ένα φυσιολογικό καλοκαίρι» δήλωνε επί λέξει. Και όποιος σπεύσει να λοιδορήσει ή να ανακράξει «Μητσοτάκη, γελιέσαι» θα είναι άδικος. Διότι αυτό που προέβλεψε αυτό και μας συμβαίνει.


Μητσοτάκης στη Bild: «Ελάτε στην Ελλάδα - DW

Exklusiv: Griechen-Premier im BILD-Interview „Kommen Sie nach Griechenland!“

https://bilder.bild.de/fotos-skaliert/image-ffa4133c0a6de46977beb147c7686c1f-76536572/1,w=1489,q=low,c=0.bild.jpg

Ένα φυσιολογικό καλοκαίρι. Με τον Μητσοτάκη να βγάζει χαρούμενες σέλφι αγκαλιά με λουόμενους στην παραλία, με μαγιό, χαμόγελο και άνεση παραθεριστή ακριβώς τη στιγμή που καιγόταν η Αχαΐα. kyriakos_2Και να αναρτά τις τόσο ανθρώπινες αυτές στιγμές ο ίδιος στο Διαδίκτυο. Να τις διαφημίζει χωρίς κανέναν δισταγμό. Γιατί ποτέ ένας πολιτικός τύπου Μητσοτάκη δεν πρέπει να χάνει την ευκαιρία να επικοινωνήσει την αγάπη του λαού προς το πρόσωπό του, αποτυπωμένη μάλιστα φωτογραφικά.

Ένα φυσιολογικό καλοκαίρι. Με τις θηριώδεις και ανεξέλεγκτες πυρκαγιές να ρημάζουν ζωές στη Βαρυμπόμπη, τη βόρεια Εύβοια, την Αρκαδία, την Ηλεία. https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/topics-article-images/24284657.jpgΜε χιλιάδες ανθρώπους να εκκενώνονται αφήνοντας στο έλεος της φωτιάς τα δάση, τα σπίτια και το βιος τους. Με την απόγνωση, την οργή, την αγανάκτηση να έχουν χτυπήσει κόκκινο, ο Μητσοτάκης να χαμογελάει πλατιά στη σχετική συνέντευξη. «Ποτέ μην αφήνεις τις φωτιές να μαυρίσουν την εικόνα σου» το μήνυμα που έστειλε σε καμένους, οργισμένους, προβληματισμένους.

Ένα φυσιολογικό καλοκαίρι. Με την πανδημία να αναζωπυρώνεται επικίνδυνα, τις ΜΕΘ να πιέζονται, τα κρούσματα να πολλαπλασιάζονται, τον αριθμό των νεκρών να μεγαλώνει, ο Μητσοτάκης να δοξάζεται κρυπτόμενος. Και να αμολάει τον γελωτοποιό του να απειλεί ανεμβολίαστους, να προαναγγέλλει μέτρα τιμωρίας, να επιδίδεται σε καταγγελίες ατομικής ευθύνης.  Όλα αυτά όταν δεν προσπαθεί να γελοιοποιήσει τον Αντώναρο για μια φωτογραφία, γελοιοποιώντας -τι νέο!- τον εαυτό του.

Ένα φυσιολογικό καλοκαίρι. Τι δεν καταλαβαίνετε με όσα έχουμε δει και ζήσει μέχρι τώρα; Αυτό είναι το φυσιολογικό για τον Μητσοτάκη και το καθεστώς του. Ο Σκέρτσος, ο Οικονόμου, ο Μπένος, οι σέλφι, οι φιγούρες, τα χαμόγελα, τα διαγγέλματα, ο  Έβρος, ο φράχτης, οι παπάντζες. Η μαμά επικοινωνία, η ιερή του εικόνα, η μηδενική συναίσθηση και η πλεονασματική αναισθησία. Αυτός είναι. Τέτοιος είναι. Κι αυτό που ζούμε είναι το φυσιολογικό που θα έπρεπε να περιμένουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πέντε διακεκριμένοι συγγραφείς στο 5ο «Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha» στην Αθήνα

  5ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha στην Αθήνα diastixo.gr ...