Σάββατο, Αυγούστου 21, 2021

Πατούλης : το 2018 κατά ΔΟΥΡΟΥ μαινόμενος , το 2021... Πόντιος Πιλάτος και ψευδόμενος

 Γιώργος Πατούλης ALL: Ηλικία, καταγωγή, ύψος, κιλά, Σπουδές και Επάγγελμα -

Ενώ μαίνονταν οι πυρκαγιές στη Δυτική Αττική, στα Βίλια, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης περιφερόταν στα κανάλια, χωρίς να αναλάβει ούτε μία φορά την ευθύνη, παρά αρκέστηκε σε σημειώματα «αλληλεγγύης»…

Στο OPEN είχε ακουστεί:

«-Ευλαμπία Ρέβη: κύριε Πατούλη η περιφέρεια δεν έχει καμία ευθύνη για τις φωτιές;
-Πατούλης: Αν κυρία Ρεβη θέλετε να είστε κριτής κάντε το. Η Περιφέρεια δεν μπορεί να κανει τιποτα. Φταινε οι δασάρχες. Είναι ευθύνη των δασαρχών. Η περιφέρεια δεν μπορεί να επέμβει».

Το μόνο που ο ίδιος μπορούσε να κάνει λοιπόν, αφού η Περιφέρεια δε μπορεί να κάνει τίποτα, ήταν να επιδοθεί σε φιλανθρωπικά shows, με σημειώματα που μοιράζονταν στα γεύματα που μαγειρεύονταν από εθελοντές και διανέμονταν στους πυρόπληκτους και τους πυροσβέστες.

Το σημείωμα «συμπόνοιας» έγραφε: «Η Περιφέρεια Αττικής είναι δίπλα σας. Κανείς δε θα μείνει μόνος σε αυτή την κρίση. Η δύναμη της αλληλεγγύης θα γίνει δύναμη όλων μας για να χτίσουμε από την αρχή όσα η φωτιά μας γκρέμισε. Όλοι μαζί, κανείς μόνος του». Και κάτω κάτω η υπογραφή του κ. Πατούλη.



Αλήθεια, κύριε Πατούλη, για ποια αλληλεγγύη μιλάτε εσείς;

Τότε που περιφερόσασταν γύρω από τα καμμένα δάση και περιουσίες του κόσμου, αλλά παράλληλα βγαίνατε στα κανάλια και εξαπολύατε αήθη επίθεση κατά των δασαρχείων;

Τότε που μαζί με επιτελείς και πολιτικούς προϊστάμενους, δεν αναλαμβάνατε την ευθύνη, παρά «καρφώνατε» με το δάχτυλο δασικούς υπαλλήλους, με το χαρακτηρισμό «ένοχοι» για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν κάνει στάχτη πάνω από 1,5 εκ. στρέμματα παρθένου δάσους;

«Οι δασικοί δρόμοι αλλά και η ευθύνη να υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες είναι ευθύνη των δασαρχείων. Κανενός άλλου», είχε πει στο δελτίο του Alpha. Αλλά, τόλμησε να πατήσει πάνω στους νεκρούς στο Μάτι για να κατηγορήσει την κ. Δούρου η οποία και τελικά απαλλάχτηκε από οποιαδήποτε κατηγορία.

Καμιά κουβέντα, βέβαια, για το γεγονός ότι τα δασαρχεία ζητούσαν 17 εκ. ευρώ για έργα πρόληψης και δόθηκαν μόλις 1,44 εκ. ευρώ και μάλιστα μετά τον Μάιο, μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου. Καμιά κουβέντα για την αποψίλωση των δασικών υπηρεσιών που, πλέον, έχουν αποστελεχωθεί σε καταστροφικό βαθμό.

Οι κουβέντες είναι μόνο για να πραγματοποιεί (με αποτυχία) τις επικοινωνιακές παραστάσεις και να μιλά για «αλληλεγγύη», μόνο… στα χαρτιά!

Φωτογραφία: @radiofragmata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: «Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη να κάνουν ένα βήμα μπροστά»

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Τι να κάνουμε anoixtoparathyro.gr 19 Απριλίου 2024 Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη ...