Τετάρτη, Αυγούστου 25, 2021

Ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα στη Βουλή

 

Σφοδρή μετωπική για πυρκαγιές, πανδημία με προεκλογική χροιά – Αποκλειστική ευθύνη στον Μητσοτάκη, χρεώνει ο Τσίπρας, για την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού


Live εικόνα: Ο Αλέξης Τσίπρας στο ΗράκλειοΣε σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες ο Αλέξης Τσίπρας κατέγραψε όλα τα λάθη, τις εγκληματικές παραλείψεις και τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού στην αντιμετώπιση των πύρινων μετώπων. Η επιλογή για σύγκρουση προσωπικά με τον Πρωθυπουργό είναι όπως όλα δείχνουν μονόδρομος για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης την ώρα που οι επιλογές τη κυβέρνησης προδιαγράφουν νέα έξαρση της υγειονομικής κρίσης στην κοινωνία και το ΕΣΥ.

Του Σωτήρη Μπολάκη

libre.gr

Λίγες ημέρες πριν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στην αποδόμηση του επιτελικού κράτους.

Έχοντας συγκεντρώσει όλες τις παραλείψεις, όλα τα φάουλ και όλες τις καταγγελίες που έχουν μείνει αναπάντητες από τους «άριστους» υπουργούς και εξαφανισμένους υφυπουργούς που εμπλέκονται με το ζήτημα της πολιτικής προστασίας ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει μια γεμάτη φαρέτρα για να χτυπήσει στα σημεία τον αντίπαλό του στην ολομέλεια.

Οι τόνοι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα ανέβουν κατακόρυφα με τους δυο αρχηγούς να προσέρχονται στην ολομέλεια για μια προεκλογικού χαρακτήρα σύγκρουση.

Το βλέμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ασφαλώς στραμμένο και στη ΔΕΘ και τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη τις οποίες φιλοδοξούν στην Κουμουνδούρου να τις καταστήσουν σχεδόν στην ολότητά τους κενές περιεχομένου για τους πολίτες.

Ανικανότητα επιτελικού κράτους

Όπως παρατηρούσε κορυφαίο στέλεχος της κοινοβουλευτικής ομάδας από την πρώτη ημέρα όλα γίνονταν «με εντολή του Πρωθυπουργού» και επομένως δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναζητούνται ευθύνες για τον πύρινο όλεθρο και την άνευ προηγουμένου περιβαλλοντική και οικονομική κατάρρευση της Βόρειας Εύβοιας και της Αττικής σε υπουργούς και επιτελικούς ή επιχειρησιακούς υπευθύνους.

Την ευθύνη των επιλογών την έχει δυο χρόνια τώρα ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και γι’ αυτό στη Βουλή το «επιτελικό μπάχαλο» θα χρεωθεί αποκλειστικά ως επιλογή και εντολή Μητσοτάκη.

Από τις αποκαλύψεις για τον κίνδυνο ατυχήματος στον αέρα μεταξύ εναέριων μέσων πυρόσβεσης λόγω έλλειψης συντονισμού μέχρι τις μαρτυρίες για ξεχαρβαλωμένα πυροσβεστικά στην Εύβοια και τις απειλές στους ίδιους του μαχητές της πρώτης γραμμής για ΕΔΕ ακριβώς για τόλμησαν να αποκαλύψουν την απελπιστική κατάσταση στα μέσα πυρόσβεσης, οι απαντήσεις θα ζητηθούν τώρα από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη.

Συναίνεση

Το συναινετικό προφίλ και η έκκληση για υπευθυνότητα που απεύθυνε ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στις φωτιές της Εύβοιας συνοδεύτηκε και από 7 προτάσεις για την πολιτική προστασία και την επόμενη ημέρα των κατοίκων της Εύβοιας, οι οποίες μάλιστα θα εμπλουτιστούν με τις νέες προτάσεις που αναμένεται να καταθέσει αύριο ο κ. Τσίπρας στο πλαίσιο του ολιστικού σχεδίου που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη Βόρεια Εύβοια.

Όπως σημειώνουν από την Κουμουνδούρου αν για μια ακόμη φορά ο κ. Μητσοτάκης επιμείνει να πορευτεί με το δικό σχέδιο και αποκλειστικά με την επιτροπή Μπένου τότε η όποια έκκληση για συναίνεση θα εκληφθεί ως καθαρά προσχηματική.

Ούτως ή άλλως από το ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν είτε μέσω της Αυγής είτε στις ανακοινώσεις του γραφείου τύπου την αλαζονεία του Πρωθυπουργού και την κυνικότητα της κυβέρνησης τόσο σε σχέση με τις ευθύνες όσο όμως και στο σχέδιο της επόμενης ημέρας η οποία έχει ήδη φέρει αρκετούς ενδιαφερόμενους επενδυτές στα καμένα της Βόρειας Εύβοιας.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μετέχουμε σε μια επιτροπή απλά για να μοιραστούν θέσεις μετακλητών» ξεκαθάρισαν από την πρώτη στιγμή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενη στην επιτροπή ανασυγκρότησης ξεκαθαρίζοντας ότι και σε αυτή την περίπτωση ο κ. Μητσοτάκης μοιράζοντας το ελάχιστο στους πυρόπληκτους αρνείται και την επόμενη την ημέρα της αποκάλυψης της καταστροφής την ωμή πραγματικότητα για τους κατοίκους που υπέστησαν ολική καταστροφή.

Πανδημία

Αναπόφευκτα η συζήτηση θα περιστραφεί και γύρω από τα ζητήματα της πανδημίας με την μετάλλαξη Δέλτα να απειλεί τη χώρα με ένα τέταρτο κύμα πιο απειλητικό ίσως αυτή τη φορά για το δημόσιο σύστημα υγείας το οποίο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν έχει ληφθεί καμία επιπλέον πρωτοβουλία για ενίσχυσή του. Είναι χαρακτηριστικές οι καταγγελίες κορυφαίων υγειονομικών για μηδενικές προσλήψεις με νέες μονάδες ΜΕΘ να παραμένουν χωρίς προσωπικό την ώρα που αυξάνονται και πάλι οι διασωληνώσεις.

  • Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης επέστρεψε επισημαίνουν από το ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει και τα νέα μέτρα που ανακοινώνονται σήμερα για τους ανεμβολίαστους. «Μια υγειονομική κρίση δεν μπορεί να ξεπεραστεί χωρίς συναινέσεις και συνειδητή συμμόρφωση των πολιτών στα μέτρα Δημόσιας Υγείας» σημείωνε πριν τέσσερις ημέρες ο τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τον αναγκαστικό νόμο για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και την υποχρεωτική αναστολή εργασίας σε δομές υγείας καλώντας την κυβέρνηση να τον αποσύρει.

Τα κενά που αναμένεται να δημιουργηθούν στο σύστημα υγείας δεν αποκλείεται να αποδειχθούν μοιραία σε αυτή τη φάση της πανδημίας με τον μισό μόνο πληθυσμό εμβολιασμένο και τα μέτρα που ανακοινώνονται να αποτελούν εν μέρει και παγίδα για τους εμβολιασμένους που εξακολουθούν να γίνονται φορείς του κοροναϊού με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη διασπορά της Δέλτα στους ανεμβολίαστους.

Ο Ανδρέας Ξανθός είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι με το μοντέλο αυταρχισμού και όχι της πειθούς ουσιαστικά «αναλαμβάνει την αποκλειστική  ευθύνη για ένα  πραγματικό «υγειονομικό σαμποτάζ» στη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Μα γίνονται καταλήψεις και στο Columbia; Γιάννης Αλμπάνης NEWS 24/7 Κοίτα να δεις τι γίνεται στην Αμε...