Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2020

ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΤΡΑΒΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ; ΜΟΝΟ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΙΣΚΕΨΙΑ ΤΟΥΣ! ΒΟΛΙΚΟ , Ε, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ;

 ΕΝΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣCoronavirus in Europa | Griechenland

HB: Εκτός ελέγχου η πανδημία στην Ελλάδα

Deutsche Welle (www.dw.com)

Ο γερμανικός τύπος για τη δύσκολη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα λόγω της έκρηξης των κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά και για τη συμπλήρωση 15 ετών της Άγκελας Μέρκελ στην καγκελαρία.

«Την άνοιξη η Ελλάδα θεωρούνταν χώρα πρότυπο στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Τώρα όμως τα κρούσματα εκτοξεύονται. Πώς η κατάσταση βρέθηκε εκτός ελέγχου;» διερωτάται η ιστοσελίδα της εφημερίδας Handelsblatt σε ανταπόκριση του Γκερτ ΧέλερGerd Höhler » Alle Artikel auf Handelsblatt Online lesen από την Αθήνα με τίτλο «Η Ελλάδα αντιμέτωπη με κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορωνοϊού».

Η οικονομική εφημερίδα παρατηρεί: «Εδώ και δύο εβδομάδες η χώρα βρίσκεται σε λοκντάουν. Εστίαση και καταστήματα λιανικού εμπορίου έχουν κλείσει, απαγορεύεται η κυκλοφορία 9μμ-5πμ και για τις μετακινήσεις πρέπει να αποστέλλεται sms. Τα περιοριστικά μέτρα τραβούν την χώρα ολοένα και πιο βαθιά στην κρίση. Από τότε που καταγράφηκε στην Ελλάδα το πρώτο κρούσμα τον περασμένο Φεβρουάριο η κυβέρνηση ενίσχυσε το σύστημα υγείας διπλασιάζοντας τις κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας από 557 σε 1.220. Παράλληλα προσλήφθηκαν χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές. * Όμως οι κλίνες έχουν σχεδόν εξαντληθεί. Ιδίως στη βόρεια Ελλάδα, όπου ο ιός εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα, το σύστημα υγείας έχει φθάσει στα όριά του. Τη περασμένη Παρασκευή υπήρχαν στη Θεσσαλονίκη μόλις 8 ελεύθερες κλίνες στις εντατικές. Αντιδρώντας το υπουργείο Υγείας προχώρησε στη επίταξη δύο ιδιωτικών νοσοκομείων, τα οποία από τη Δευτέρα θα αρχίσουν να νοσηλεύουν άτομα με κορωνοϊό.

Με χρεοκοπία απειλούνται χιλιάδες ιδιοκτήτες καταστημάτων

Δεν κυκλοφορεί ψυχή στο κέντρο της Αθήνας

Δεν κυκλοφορεί ψυχή στο κέντρο της Αθήνας

Η επίταξη δείχνει πόσο δραματική είναι η κατάσταση, συνεχίζει η οικονομική εφημερίδα. Ειδικοί ** αποδίδουν την έκρηξη των κρουσμάτων από τις αρχές Οκτωβρίου στην απερισκεψία πολλές νέων, οι οποίοι δεν τηρούσαν τις αποστάσεις σε πάρτι και κέντρα διασκέδασης. Στο μεταξύ η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου. Όταν καταγράφονται καθημερινά 3.000 νέα κρούσματα μια ιχνηλάτηση είναι σχεδόν αδύνατη.

Η πανδημία έχει δραματικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία που έχει πληγεί ούτως ή άλλως από την κρίση των τελευταίων ετών. Σε περίπτωση που μετά την καθίζηση που υπέστη ο τουρισμός το καλοκαίρι δεν κινηθεί η αγορά τις γιορτές τότε χιλιάδες έμποροι και ιδιοκτήτες εστιατορίων  απειλούνται με χρεοκοπία. Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναγκάστηκε να διορθώσει το ποσοστό ύφεσης που προβλέπεται φέτος στην Ελλάδα από το 8,2% στο 10,5%. Η προβλεπόμενη ανάπτυξη για την επόμενη χρονιά προσαρμόστηκε κι αυτή και περιορίστηκε από αρχικά 7,5% στο 4,8%».

_______________________

Ο  GERONTAKOS ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ

 Το άρθρο είναι γραμμένο από τον  Γκερτ Χέλερ, γνωστό "αγιογράφο" της Μέρκελ και φίλα προσκείμενο στον Μητσοτάκη , για  τον οποίο έχει γράψει διθυράμβους, παρουσιάζοντάς τον ως καινοτόμο και ρηξικέλευθο πολιτικό, που ήρθε για να βάλει μία τάξη στο ελληνικό χάος. Δεν είναι λοιπόν αντικειμενικό , γιατί απηχεί την πλευρά  μόνο της κυβέρνησης. Οι απόψεις της αντιπολίτευσης απουσιάζουν παντελώς. 

Ο καλός κύριος περιγράφει την κατάσταση λέγοντας μισές αλήθειες.Για τις ολοφάνερες κυβερνητικές ευθύνες ως προς την ενίσχυση του ΕΣΥ , την εξάπλωση του ιού  και την προετοιμασία  για το επερχόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας δε λέει λέξη.Πετάει μάλιστα  τρία  χοντρά ψέματα : 1. ότι η κυβέρνηση ενίσχυσε το σύστημα υγείας διπλασιάζοντας τις κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας από 557 σε 1.220 , πράγμα που έγινε εκ των υστέρων , με την προσθήκη κλινών ΜΕΘ από τα απλά χειρουργεία, καταργώντας τα προγραμματισμένα για τις άλλες παθήσεις 2.ότι Παράλληλα προσλήφθηκαν χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές. , γεγονός αναληθέστατο, αφού οι προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού αφορούσαν μόνο τριμηνίτες και εξαμηνίτες , πράγμα που φαίνεται από τις δραματικές εκκλήσεις των γιατρών για χιλιάδες προσλήψεις μονίμων γιατρών και νοσηλευτών και από τις παχυλές αμοιβές που υπόσχεται οι κυβέρνηση στους ιδιώτες γιατρούς  για παροχή έργου  ...επικουρικής βοήθειας στο ΕΣΥ  3. ότι η απερισκεψία των νέων είναι το  μοναδικό αίτιο  της έκρηξης  υπερμετάδοσης της νόσου . Η άποψη αυτή είναι το βολικό σενάριο εκ μέρους των φιλοκυβερνητικών λοιμωξιολόγων,  που καλύπτουν τα δικά τους τραγικά λάθη και προστατεύουν τον  Μητσοτάκη και την παντελώς ανίκανη τσακαλοπαρέα των μαθητευόμενων επιτελικών μάγων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα καλύτερα του HANDEL σε πενήντα λεπτά!| ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΤΕ τους κρυμμένους θησαυρούς μιας ιδιοφυΐας από την περίοδο του μπαρόκ ( Baroque Classics)

Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντε λ(1685-1759) Λίστα κομματιών:   00:00:00 | 1. Lascia Chio Pianga από την Opera Rinaldo 00:01:33 | 2. Μουσική για το...