Κυριακή, Νοεμβρίου 29, 2020

ΠΕΙΤΕ "ΟΧΙ" ΣΤΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ

 Avaaz - The World in Action

Εμβόλιο για όλους….και κάτι ακόμα
  

https://avaazimages.avaaz.org/42967_covid-4_1_460x230.jpg

Δεν έχουμε πολύ χρόνο -- σε λίγες μέρες οι κυβερνήσεις θα αποφασίσουν. Βοήθησε να φτάσει παντού κοινοποιώντας το μέσω Facebook και WhatsApp, και προώθησε το παρακάτω email, πριν παραδώσουμε τις φωνές μας στην κρίσιμη συνάντηση:
Facebook

WhatsApp
Τα εμβόλια για τον Covid θα μπορούσαν να σώσουν εκατομμύρια ζωές -- αλλά οι κολοσσοί της φαρμακοβιομηχανίας ελέγχουν τις πατέντες, αυξάνοντας τις τιμές και πουλώντας τα μόνο στις πλουσιότερες χώρες. Όμως σε λίγες μέρες, οι κυβερνήσεις θα ψηφίσουν για ένα σχέδιο που θα καταργεί τις πατέντες, ώστε να επωφεληθεί ολόκληρος ο κόσμος. Ας ενώσουμε τις φωνές μας για να περάσει -- υπόγραψε και διάδωσέ το:


ΥΠΟΓΡΑΨΕ

Εμβολια για ολο τον κοσμο!
Φίλες και φίλοι,
Τα εμβόλια για τον Covid θα μπορούσαν να σώσουν εκατομμύρια ζωές, όμως υπάρχει μια παγίδα.
Τα εμβόλια ανήκουν στους κολοσσούς της φαρμακοβιομηχανίας, που όμως δεν μπορούν να παρασκευάσουν αρκετά για όλο τον κόσμο άμεσα. Οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου έχουν ήδη αγοράσει τις περισσότερες δόσεις, αφήνοντας τις φτωχότερες στο έλεος της πανδημίας.
Αυτό μπορεί και πρέπει ν’ αλλάξει. Σε λίγες μέρες, οι κυβερνήσεις θα ψηφίσουν για ένα παγκόσμιο σχέδιο που θα καταργεί τις πατέντες για τα εμβόλια του Covid-19, επιτρέποντας έτσι να κυκλοφορήσουν γενόσημα για να αυξηθεί η παγκόσμια παραγωγή και να γίνουν διαθέσιμα ακόμη και στις φτωχότερες χώρες!
Ας βοηθήσουμε να περάσει! Υπόγραψε για να απαιτήσουμε εμβόλια για όλο τον κόσμο -- όταν φτάσουμε τις 1 εκατ. υπογραφές, το Avaaz θα παραδώσει τις φωνές μας στην κρίσιμη σύνοδο:

Υπόγραψε τώρα: Εμβόλια για όλο τον κόσμο!
Οι φαρμακευτικοί κολοσσοί ισχυρίζονται πως τα μονοπωλιακά κέρδη που τους εξασφαλίζουν οι πατέντες είναι απαραίτητα για τις έρευνές τους -- παρόλο που οι έρευνες γι’ αυτά τα εμβόλια χρηματοδοτήθηκαν με δισεκατομμύρια δημοσίων κονδυλίων.
Οι πατέντες πρέπει να καταργηθούν -- κι έχει ξανασυμβεί. Το 2001, μετά από χρόνια δημόσιας πίεσης, οι κυβερνήσεις συμφώνησαν να απελευθερώσουν τις θεραπείες του HIV/Aids απ’ τις πατέντες, επιτρέποντας έτσι να κατασκευαστούν πιο οικονομικά γενόσημα φάρμακα και σώζοντας εκατομμύρια ζωές. Τώρα πρέπει να το ξανακάνουμε.
Η Ινδία και η Ν. Αφρική, με την υποστήριξη πολλών αναπτυσσόμενων κρατών, μόλις κατέθεσαν επείγουσα πρόταση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, να καταργήσει τις πατέντες για τα εμβόλια και τις θεραπείες κατά του Covid, μέχρι να περάσει η πανδημία.
Σε λίγες μέρες οι κυβερνήσεις θα ψηφίσουν -- βοήθησε να στείλουμε ένα τσουνάμι παγκόσμιας στήριξης κι ας κάνουμε τη θεραπεία του Covid διαθέσιμη για όλους! Υπόγραψε και διάδωσέ το:

Υπόγραψε τώρα: Εμβόλια για όλο τον κόσμο!
Απ’ την αρχή της πανδημίας, το κίνημά μας έχει παλέψει γι’ αυτούς που έχουν πληγεί περισσότερο. Πιέσαμε για παγκόσμια συνεργασία κι ελάφρυνση χρέους, και συγκεντρώσαμε εκατομμύρια για να βοηθήσουμε τους πιο ευάλωτους του κόσμου. Τώρα με τα εμβόλια σχεδόν έτοιμα, ας δώσουμε πάλι το παρόν για να μη μείνει κανείς στο περιθώριο. Έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να δούμε τον κόσμο να ενώνει τις δυνάμεις του με ένα κοινό στόχο. Ας την αρπάξουμε!
Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Σπύρος, Κατερίνα, Risalat, Marie, Anneke, Patricia, Muriel, Marta, Luis κι η ομάδα του Avaaz


Περισσότερες πληροφορίες:

 

Αγγλικά:


Δεν υπάρχουν σχόλια: