Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2015

 
Ανέβασε μια φωτογραφία σου με ένα “άσχημο” φρούτο ή λαχανικό... και διεκδίκησε ως έπαθλο ένα καλάθι με βιολογικά φρούτα και λαχανικά για μια ολόκληρη εβδομάδα, μαζί με μια μαγειρική ποδιά WWF!
Πάρε μέρος στο διαγωνισμό
© Γιώργος Δρακόπουλος / WWF Ελλάς
Έχουμε μάθει να ψωνίζουμε με το μάτι. Φρέσκα ίσον όμορφα, γυαλιστερά, ίσια και χωρίς σημάδια.
Βλέπουμε περίεργα σχήματα; Σκεφτόμαστε «πολλά φυτοφάρμακα» ή «μεταλλαγμένοι σπόροι».
Βλέπουμε χτυπήματα, θαμπάδα; Σκεφτόμαστε «δεύτερη ποιότητα».
Λάθος! Η εμμονή μας με την εμφάνιση κοστίζει. 30% των φρέσκων φρούτων και λαχανικών καταλήγουν στα σκουπίδια πριν καν φτάσουν στο ράφι του σούπερ μάρκετ.
Το αποτέλεσμα κοστίζει στην τσέπη μας, επιβαρύνει το περιβάλλον και δίνει ένα πραγματικά άσχημο στατιστικό σε καιρό κρίσης. Κοστίζει ακόμα και στη γεύση μας, αφού πολλές φορές τα νοστιμότερα και αγνότερα λαχανικά, είναι αυτά που φέρουν τα σημάδια της φύσης και όχι τη γυαλιστερή «τελειότητα».
Μπορεις να σπάσεις τον φαύλο κύκλο της σπατάλης! Με τη selfie σου παρέα με ένα άσχημο φρούτο ή λαχανικό περνας το μήνυμα ότι η θέση τους δεν είναι στη χωματερή.
Δεν υπάρχει κάτι πιο άσχημο από τη σπατάλη τροφίμων!
Πάρε μέρος στο διαγωνισμό



Σε περιμένουμε!
Γιγάντιο Μπριάμ εναντίον σπατάλης τροφίμων! Την ερχόμενη Κυριακή στην Πλατεία Κοτζιά στην Αθήνα, στο «Με-νού για 5.000», θα μαγειρέψουμε 5.000 (!) δωρεάν μερίδες μπριάμ, με λαχανικά που θα κατέληγαν στα σκουπίδια λόγω εμφάνισης ή περισσεύματος. Περισσότερα για την εκστρατεία μας για τα αδικοχαμένα φρούτα και λαχανικά, εδώ.


Ακολούθησέ μας:
Facebook
 
Twitter
 
Youtube
Επικοινωνία:
Τηλ.: 210 3314893, Fax: 210 3247578

Δεν υπάρχουν σχόλια: