Τρίτη, Μαρτίου 06, 2012

"ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ" ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΛΛΑΤΙΝΙ

Αδυνατώ να αντιληφθώ...

 Μιχάλης Αλεξανδρίδης
Εφημερίδα Μακεδονία, 06/03/2012


Αντιλαμβάνομαι την επιμονή των ιδιοκτητών του πρώην εργοστασίου Αλλατίνη να πάρουν ό,τι περισσότερο μπορούν από το δημόσιο, διεκδικώντας τα καλύτερα κατά το δυνατόν ανταλλάγματα.

Αντιλαμβάνομαι ότι αφού πήραν τον συντελεστή που δικαιούνταν -70.000 τετραγωνικά μέτρα- και τον αξιοποίησαν (διά της μεθόδου της μεταφοράς) οικοδομώντας εκτάσεις σε τουριστικές περιοχές της χώρας, διερευνούν παραθυράκι νόμου ώστε να επανέλθουν και να απαιτήσουν πρόσθετα οφέλη.
Όπως και αντιλαμβάνομαι ότι θα μετέλθουν κάθε μεθόδου για να εξασφαλίσουν τη θετική για αυτούς ενεργοποίηση των ανθρώπων που βρίσκονται σε θέσεις-κλειδιά και οι οποίοι μπορούν να τους φανούν χρήσιμοι.
Αντιλαμβάνομαι ακόμη και ότι προτιμούν να παριστάνουν τις στρουθοκαμήλους και να κρύβονται πίσω από δικηγόρους, με αιτήσεις και προσφυγές, επιδιώκοντας να πετύχουν το καλύτερο για τα συμφέροντά τους και αποφεύγοντας ταυτόχρονα να εκτεθούν στη δημοσιότητα και στη βάσανο της κριτικής.
Όλα αυτά τα αντιλαμβάνομαι, όπως και ο καθένας μας, καθώς θεωρούνται λογικά κι ανθρώπινα.
Όπως λογικό κι ανθρώπινο είναι να ξεσηκωθούν οι κάτοικοι της περιοχής και ακτιβιστές κάθε είδους, για να εμποδίσουν τις χαριστικές ρυθμίσεις και να απαιτήσουν να αποδοθεί το παλιό εργοστάσιο Αλλατίνη στην κοινωνία των ανθρώπων.
Εκπρόσωποι των κατοίκων και διάφορες πρωτοβουλίες πολιτών -ανάμεσά τους και η «ένωση πολιτών» στην οποία πρωταγωνιστούσε ο τότε διεκδικητής του δήμου Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης- προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ακυρώσουν τις χαριστικές υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες άνοιγε ο δρόμος για την οικοδόμηση της έκτασης.
Εκείνο που δεν αντιλαμβάνομαι είναι πώς και γιατί ο τότε δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος εν κρυπτώ και παραβύστω εκπροσωπήθηκε με δικηγόρο στο ΣτΕ, τασσόμενος υπέρ των αιτημάτων των ιδιοκτητών.
Ούτε αντιλαμβάνομαι γιατί το ίδιο ακριβώς έπραξε και ο τότε νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Όπως και δεν αντιλαμβάνομαι τη σπουδή -τότε- του Γιάννη Μπουτάρη να αποστείλει στο ΣτΕ επιστολή στην οποία ανέφερε πως ο ίδιος είναι μέλος της προσφεύγουσας «επιτροπής πολιτών» και ζητούσε να αγνοηθεί η προσφυγή που ασκήθηκε από τους άλλους, ενώ αυτός διαφωνούσε.
Αυτά έγιναν στο παρελθόν, όταν και με απόφαση-καταπέλτη το ΣτΕ δικαίωσε τους κατοίκους και έδωσε οριστική λύση στις διεκδικήσεις των ιδιοκτητών.
Γι’ αυτό, η επανεκκίνηση της ίδιας ιστορίας από τους ιδιοκτήτες με την υποστήριξη του σημερινού δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και η υποβολή αιτήματος για νέα απόπειρα νομοθετικής ρύθμισης δεν δικαιολογείται με κανένα επιχείρημα που αντέχει στη δημόσια κριτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ  ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΠΕΡΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ 
ΤΟΥ ΑΛΛΑΤΙΝΙ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ "ΦΑΓΩΘΕΙ" Ο ΧΩΡΟΣ,
ΑΝ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΓΗΣ.

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ
 ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ,  ΤΟΝ ΚΟΥΡΑΚΗ  ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΑΠΟ 
ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ  ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗ
ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ  Ο ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΣ
ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΟ Ο  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΚΤΟΝΟΣ
 ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
 ΠΟΥ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ 
ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

* 1. Προωθούν εν κρυπτώ την ανοικοδόμηση του Αλλατίνη - 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ροσάνα Ροσάντα: «μια συνεπής μαρξίστρια που, δυσπιστώντας με τον μαρξισμό, διάβαζε και μελετούσε τον Μαρξ!»

  Ροσάνα Ροσάντα, το κορίτσι του περασμένου αιώνα · Ιωσήφ Σινιγάλιας 2 Μαΐου, 2024   Με την ευκαιρία 100 χρόνω...