Δευτέρα, Μαρτίου 19, 2012

ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου
 «Οι Ισραηλίτες Βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο (1915-1936)», που συνέγραψε ο Λέων Α. Ναρ (Εκδ. Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων), τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012 και ώρα 19:30 στο νέο Αμφιθέατρο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.
Στο βιβλίο, εκτός από τον ρόλο των Ισραηλιτών βουλευτών στο Ελληνικό κοινοβούλιο, επιχειρείται η καταγραφή της συμμετοχής της ισραηλιτικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης στις εκλογικές αναμετρήσεις από το 1915 έως το 1936, σε άμεσο συσχετισμό με τα ιδεολογικά ρεύματα αλλά και τις γενικότερες θρησκευτικές, πολιτικές, κοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνα τα χρόνια όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά και στο ευρύτερο Ελληνικό κράτος. 


 Την εκδήλωση διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας. 

Θα μιλήσουν οι καθηγητές Ιωάννης Χασιώτης και Νίκος Μαραντζίδης. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος και ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας Δαυίδ Σαλτιέλ.
 
Το ΜΙΕΤ έχει την αποκλειστική διάθεση των εκδόσεων του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων στη Βόρεια Ελλάδα.
 
Το βιβλίο θα διατίθεται προς πώληση στο χώρο της εκδήλωσης.
 
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ
Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Βίλα Καπαντζή - Λεωφ. Βασ. Όλγας 108
ταχ. δνση: Τ.Θ. 50742, 54014 Θεσσαλονίκης 22
τηλ. 2310 295 170
www.miet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: