Πέμπτη, Ιουνίου 16, 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  • 38ο Ετήσιο Συνέδριο της Π.Ε.Φ. (Νοέμβριος 2011)

    38o Ετήσιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων με θέμα: "Αισχύλος, ο δημιουργός της τραγωδίας και η διαχρονική του επίδραση στην ελληνική και ευρωπαϊκή γραμματεία". Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2011 (χρόνος και χώρος θα καθορισθούν εγκαίρως) και η διάρκειά του θα είναι τρεις ημέρες.
  • Ημερίδα: "Μύθοι και Παραμύθια, Θησαυρός γνώσεις στο πέρασμα του χρόνου" (17/06/2011)

    Η Αιάντειος Δημόσια Βιβλιοθήκη Αταλάντης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης και ο Σύλλογος Φίλων Πολιτιστικής Κληρονομιάς Καλαποδίου «Η Ελαφηβόλος Άρτεμις» σας προσκαλούν την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011 και ώρα 9 π.μ. στο Κωνσταντίνειο Πνευματικό Κέντρο Αταλάντης στην Ημερίδα με θέμα "Μύθοι και Παραμύθια, Θησαυρός γνώσης στο πέρασμα του χρόνου".
  • 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών (29/06-03/07/2011)

    Το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών (World Congress of Poets) της Διεθνούς Εταιρείας Τιμημένων Ποιητών (United Poets Laureate International) θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λάρισα από 29 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 2011.
  • Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο: "Άγγελος Σικελιανός – Οδυσσέας Ελύτης. Σπουδή πολιτισμικής αυτογνωσίας" (05-08/09/2011)

    Η Εταιρεία Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Καψωμένου, με την αφορμή που προσφέρει η επέτειος των εκατό χρόνων από τη γέννηση του Οδυσσέα Ελύτη και των εξήντα χρόνων από τον θάνατο του Άγγελου Σικελιανού, οργανώνει Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα "“Άγγελος Σικελιανός – Οδυσσέας Ελύτης. Σπουδή πολιτισμικής αυτογνωσίας". Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2011, στην έδρα της Εταιρείας, στα Χανιά, με συνδιοργανωτή το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης.
  • Διεθνές Συνέδριο: "Ο λαϊκός πολιτισμός της Κύπρου και της Κρήτης" (21-24/07/2011)

    Η Εταιρεία Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Καψωμένου, συμμετέχοντας στους εορτασμούς για την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, διοργανώνει Διεθνές Συνέδριο με θέμα "Ο λαϊκός πολιτισμός της Κύπρου και της Κρήτης". Το συνέδριο, που είναι το δεύτερο μέρος του Αφιερώματος στην Κύπρο (το πρώτο ήταν "Οι Τέχνες και τα Γράμματα στην Κύπρο" και έγινε 5-8 Αυγούστου 2010), θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 24 Ιουλίου 2011, στην έδρα της Εταιρείας, στον Αλικιανό Χανίων, με συνδιοργανωτές τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης.
  • Μουσικό αφιέρωμα στον Γκάτσο (17/06/2011)

    Την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011, στο θέατρο Αλέξης Μινωτής, στο Άλσος Αιγάλεω, τα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου διοργανώνουν ένα μεγάλο μουσικό αφιέρωμα στον ποιητή και στιχουργό Νίκο Γκάτσο, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του. Με τίτλο "μια θάλασσα τραγούδια με αγάπη κι ήλιο κεντημένα" μαθητές και απόφοιτοι των Εκπαιδευτηρίων παρουσιάζουν μια μουσικοχορευτική παράσταση αφιερωμένη στον μεγάλο ποιητή "Αμοργού". Η παράσταση ξεκινά στις 21:30 και η είσοδος είναι ελεύθερη.
  • Εκδήλωση: "Γράφουν ποίηση τα γεγονότα σήμερα;" (16/06/2011)

    Οι εκδόσεις-βιβλιοπώλειο Αλφειός και το περιοδικό Ο Φαρφουλάς, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011 (ώρα 20.00), στο ατελιέ του Νικόλα Ευγένιου (Ματρόζου 32-34, Κουκάκι), θέτουν το ερώτημα "ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΗΜΕΡΑ?"
  • 3η εκδήλωση του κύκλου Γλώσσα & Ποίηση (20/06/2011)

    Η Στοά του Βιβλίου και ο Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης, σας προσκαλούν στην τρίτη εκδήλωση του κύκλου Γλώσσα & Ποίηση, που ξεκίνησε με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών λειτουργίας του Ποιητικού Βήματος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011 (ώρα 20:00), στην Αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου (Αρσάκειο Μέγαρο, Πεσμαζόγλου 5).
  • Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας "Ημέρες και Νύχτες Λογοτεχνίας"-Βραβεία

    Ο Μίλαν Κούντερα απέσπασε το πρώτο βραβείο το "Ovidius Grand Prize" 2011 στο Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας "Ημέρες και Νύχτες Λογοτεχνίας" που διοργανώθηκε από την Ένωση Συγγραφέων Ρουμανίας στις πόλεις Νέπτουν και Μανγκάλια, στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας. Το "Βραβείο του Φεστιβάλ" για το 2011 απονεμήθηκε στο νεαρό συγγραφέα από το Μαυροβούνιο, Όγκνιεν Σπάχιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...