Σάββατο, Ιουνίου 11, 2011

ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΜΕ!...

 ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
e-mail: press@thessaloniki.grwww.thessaloniki.gr
ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 1
ΤΗΛ. 2310. 877-169, 2310.877-168, FAX 2310.877-187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10-6-2011
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΤΟΘΕΣΙΕΣ ΟΔΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΑΣΘ
Έχει προκύψει δικαιολογημένη ενόχληση από την μετονομασία στάσεων του ΟΑΣΘ.
·       Η πιο πρόσφατη περίπτωση, η οποία  αφορούσε τη μετονομασία της στάσης του ΟΑΣΘ στην περιοχή της οδού Ανθέων από «25ης Μαρτίου» σε «Αγίου Φωτίου». Ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Δ.Σ. του ΟΑΣΘ ενήργησα αμέσως μόλις ενημερώθηκα από διαμαρτυρίες πολιτών (12.04.11). Διαπίστωσα, μετά από επικοινωνία με τον πρόεδρο του οργανισμού κύριο Χ. Στεφανίδη, ότι η μετονομασία πραγματοποιήθηκε ύστερα από γραπτό αίτημα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού του Αγίου Φωτίου προς τον ΟΑΣΘ (10.02.11), το οποίο έγινε δεκτό από τον οργανισμό (04.03.11). Ζήτησα από τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ να αποκατασταθεί η ονομασία, η απόφαση ανακλήθηκε και η στάση επανήλθε στην αρχική της ονομασία.
Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΘ της 20ης Απριλίου 2011 ομόφωνα αποφασίστηκε από εδώ και στο εξής τα ονόματα των στάσεων και των λεωφορειακών γραμμών που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης να καθορίζονται από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΝΟΜΑΤΟΘΕΣΙΑΣ ΟΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.
·       Μια παλαιότερη και σοβαρή περίπτωση μετονομασίας στάσης του ΟΑΣΘ, η οποία μας απασχόλησε μετά από καταγγελίες και διαμαρτυρίες πολιτών είναι η στάση «καθηγητού Βιζουκίδου». Έχουν ενδελεχώς αναπτυχθεί από ανθρώπους με γνώση και ευαισθησία οι λόγοι που βαρύνουν το πρόσωπο του Περικλή Βιζουκίδη. Έχω ήδη παραπέμψει το θέμα, στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΝΟΜΑΤΟΘΕΣΙΑΣ ΟΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ προς τεκμηρίωση και αλλαγή του ονόματος τόσο της παρακείμενης οδού όσο και της στάσης του λεωφορείου.
Συγχρόνως, από τις 3 Ιουνίου 2011, έχω θέσει το ζήτημα υπ’ όψιν του προέδρου του ΟΑΣΘ, ο οποίος συμφώνησε ότι επίκειται πλέον η αλλαγή της ονομασίας της στάσης.
Επομένως σύντομα, βάσει των προβλεπόμενων θεσμικών διαδικασιών, το θέμα θα λήξει.
Παναγιώτης Αβραμόπουλος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: