Πέμπτη, Ιουνίου 14, 2007

Να κάνω ή να μην κάνω γιούργια στον νταβά με τα κουλούρια;

Εδώ τα ζεστά κουλούρια!
Πάρε κόσμε τα Θεσσαλονικιώτικα , τα τραγανά!
Με πενήντα λεπτά απολαμβάνετε ένα
υγιεινό και πεντανόστιμο σνακ,
χωρίς λιπαρά και θανατηφόρα χοληστερόλια.
Άσε που τρώτε μαζί μ' αυτό και την ειδική επικάλυψή του
από επιστρώσεις του καλύτερου νέφους
της πόλης μας, ένα ιδανικό δηλαδή κοκτέιλ
θείου, καυσαερίων και καπνιάς της
διασταύρωσης Εγνατία και Ίωνος Δραγούμη.
Πενήντα παρασκευαστές κουλουριών
απ' όλη την Ελλάδα συνιστούν το κουλούρι
αυτής της διασταύρωσης.
Ακόμη και οι αστίατροι της πόλης κλείνουν τα μάτια τους
από ηδονή όταν απολαμβάνουν τα κουλουργήματα του νταβά μας,
τα δε αστυνομικά όργανα σκοτώνονται ποιος θα πρωτοπάρει
το τραγανό του , όταν βγαίνουν το πρωί
για να κάνουν χαλαρά χαλαρά την τσάρκα τους στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: