Σάββατο, Ιουνίου 02, 2007

Ένα όραμα


Είδα εχθές το βράδυ το... Θεό στον ύπνο μου! Μάλιστα , φίλτατοι, το Θεό τον ίδιο αυτοπροσώπως!Με τη σεβάσμια γενειάδα του , το αυστηρό ύφος και τη σπηλαιώδη φωνή . Ήταν όμως ενα ωραίο όνειρο, σας διαβεβαιώνω, καθόλου εφιάλτης.
Λίγο συμβολικό , βέβαια, και χρήζει ερμηνείας σε κάποια του σημεία,
αλλά σε γενικές γραμμές ήταν ένα χρήσιμο όνειρο και λίαν ελπιδοφόρο.
"Σήκω , Γεροντάκο, μου είπε, και ετοιμάσου! Ο καιρός έφτασε!"
"Και πού να πάω , Κύριε" του είπα έκπληκτος και μάλλον τσατισμένος,
γιατί με έκοψε την ώρα που πλησίαζα μια κορμάρα που έλιαζε το γλυπτό της στην παραλία της Φούρκας.
"Να διδάξεις !"
"Ποιους να διδάξω και τι να τους πω , ανέσπερε;"
"Τους άλλους μπλόκερς, τέκνον μου, και να τους πεις ότι έφτασε
η ώρα της βασιλείας τους."
"Μα οι μπλόκερς δεν είναι βασιλικοί ούτε έχουν καμιά διάθεση να γίνουν."
" Θέλουν όμως να σώσουν τον κόσμο . Τους ενοχλούν
τα στραβά και τα ανάποδα της Ελλάδας, γι' αυτό τα καταγγέλλουν..."
"Αυτό είναι αλήθεια, Κύριε, το ομολογώ. Όμως, ξέρεις καλά ότι ουδείς
προφήτης στον τόπο του, πολύ περισσότερο στην Ελλάδα, όπου όλοι
είναι Θεοί και δε σηκώνουν προφητείες."
"Δε σας λέω να γίνετε προφήτες, ω αγαθέ, αλλά να κυβερνήσετε τον τόπο."
"Να κυβερνήσουμε τον τόπο; Σαν να μη μου τα λες καλά, Θεούλη μου!"
"Πολύ καλά τα λέω,και μη με νευριάζεις και σου δώσω μια και σε ρίξω απ' το κρεβάτι! Να κυβερνήσετε τον τόπο σημαίνει να καθαρίσετε το σταύλο από τις κοπριές που έχουν κοπρίσει τα λαμόγια σας."
"Θέλεις , Πανάγαθε, να γίνουμε Αχόρταγοι;"
" Αχόρταγοι; Δε σε εννοώ..."
" Να δηλαδή , πώς να το πω, σαν τους σκατατζήδες που παίρνουν μια περιουσία το βυτίο , για να πετάξουν τα... ενεργηθέντα μας στην πιο κοντινή ρεματιά."
" Όχι, όχι όχι! Δε σας θέλω για να τα κονομήσετε, αλλά για να πάρετε την εξουσία στα χέρια σας και να σώσετε την Ελλάδα."
"Την...Ελλάδα; Θα αστειεύεσαι, Γεραμπή μου, με το συμπάθειο! Αυτή δε σώζεται με τίποτα."
"Κι όμως σώζεται! Τα πάντα είναι δυνατά από τους μπλόκερς..."
" Εγώ λέω ότι δε σώζεται!"
"Δε μου λες, παιδί μου Γεροντάκο, την κολοκυθιά θέλεις να παίξεις ή να πάρω τις βιβλικές ανάποδές μου και να σε κάνω στα εξ ων συνετέθης;"
"Συγγνώμη, Θεέ μου , αμάρτησα! Αλλά δεν μπορώ να κρατηθώ , όταν μιλώ για την πατρίδα μου. Mε πιάνει ένα delirium tremens nevricus spasarchidatus και χάνω τα λογικά μου..."
"Εντάξει, σε συγχωρώ, διότι κατανοώ. Τώρα άκου το σχέδιό μου,
που θα απαλλάξει τη χώρα σου από όλες..."
"...Όλες τις νόσους και τις μαλακίες της;"
"Ναι, αυτό, και αν με ξαναδιακόψεις, σταματάω το όνειρο και σ' αφήνω
με τη συμβία σου στο κρεβάτι . Κατάλαβες;"
"Και πάλι με συγχωρείτε διά το αυθόρμητον. Δε θα επαναληφθεί.."
" Λοιπόν, στην Ελλάδα υπάρχουν αυτή τη στιγμή 10.000 μπλόκερς . Αν ενωθούν όλοι αυτοί και κάνουν ένα κόμμα, στις προσεχείς εκλογές θα πάρουν ένα εκατομμύριο ψήφους, αφού θα τους υποστηρίξουν τουλάχιστον εκατό συγγενείς και φίλοι. Μπαίνετε λοιπόν στη Βουλή την πρώτη τετραετία και την επόμενη , με τον ανέδοτο αγώνα που θα κηρύξετε, θα βγείτε πρώτο κόμμα και θα σχηματίσετε κυβέρνηση."
"Ποιοι, εμείς οι μπλόκερς κυβέρνηση; Αδύνατον και σκανδαλώδες, πάνσοφε! Εμείς είμαστε υπεράνω εξουσιαστικών σχημάτων, δεν έχουμε σχέση με τις κουτάλες και τις κουμπαριές."
" Γεροντάκο, άσε τις κοτσάνες! Όταν χτυπάτε την εξουσία ζητώντας μία καλύτερη εξουσία, τότε είσαστε... υπέρ της εξουσίας. Σας δίνω τη δυνατότητα να γίνετε η καλή εξουσία στη θέση της κακής κι εσύ μου λες απελθέτω , Κύριε, απ' εμού το ποτήριον τούτο;"
"Ναι, μα..."
"Δεν έχει μα και ξεμά! Με πορδές δε βάφονται τα γήινα αβγά σας . Γι' αυτό θα σχηματίσετε κυβέρνηση , θέλοντας και μη! Για να σας προφυλάξω όμως από τη φθορά που μοιραίως θα επέλθει από την επαφή σας με το διεφθαρμένο Σύστημα, σάς συμβουλεύω να μην μπείτε στην κυβέρνηση.»
"Και πώς γίνεται, θεούλη μου, να κυβερνάς έναν τόπο χωρίς να μετέχεις
της διακυβερνήσεώς του;"
"Δι' αντιπροσώπων! Όπως κάνουν τώρα οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες με τους δήθεν αδέσμευτους πολιτικούς σας. Μόνο που οι δικοί σας αντιπρόσωποι θα είναι με το Θεό και όχι με το Διάβολο. Θα τους δίνετε σαφείς οδηγίες να κάνουνε ετούτο και το άλλο
και ρητές εντολές για όσα δεν πρέπει να κάνουν. Έργο τους είναι να υπακούουν χωρίς δεύτερη κουβέντα. Έτσι δε θα απογοητεύετε τον κόσμο που σας ψήφισε , γιατί αλλού θα στρέφουν τα βέλη τους, όταν θέλουν να βρίσουν κανένα υπουργό , και από την άλλη θα διατηρείτε την αυτονομία που είχατε και πρώτα."
"Ποια αυτονομία;"
"Να κοπανάτε την κυβέρνηση όσο θέλετε!"
"Σαν καλό μου φαίνεται το σχέδιό Σου..."
"Μόνο καλό; Άριστο! Κάθε μπλόκερ θα αναλάβει έναν τομέα στενής παρακολούθησης
του κυβερνητικού έργου, κάτι σαν σκιώδης υπουργός να πούμε , και θα τα ψάλλει στους κυβερνητικούς που δε θα κάνουν καλά τη δουλειά τους."
" Και ποιος θα ορίσει τους σκιώδεις υπουργούς μας;"
" Εγώ , για να σας βγάλω από τη δύσκολη θέση! Σκέφτομαι , λόγου χάρη, να βάλω ως πανεπόπτη τον Doncat, που είναι ο Πατριάρχης των μπλόκερς, και δεξί του χέρι τον S.franc, που έχει ευρύτατη παιδεία ..."
" Θαυμάσια! Οι κατάλληλοι άνθρωποι στα κατάλληλα πόστα. Να βάλεις , σε παρακαλώ,επίσης τον Πιτσιρίκο στο Εθνικής Παιδείας , την Gademissa
να ελέγχει τα οικονομικά, τη ghteytria στο Τουρισμού , το melian στο Δημόσιας Τάξης , τον Karpidis στο Εμπορίου , τον Agorafoviagr στο Υγείας , την ellinida στο
Πολιτισμού, τον ..."
"Σταμάτα και μην αγωνιάς! Όλοι θα επιτελούν το έργο τους όπως και προηγουμένως και, μόλις δουν κανένα να παρεκτρέπεται , τότε θα γίνεται της πουτ.., του διαόλου θέλω να πω, το κάγκελο: ο Μαύρος Γάτος θα νιαουρίζει φριχτά, η Κουρούνα θα κρακρακίζει απαίσια , ο Μοναχικός Λύκος θα τον κάνει κομματάκια με τις δοντάρες του κι εσύ θα του τσακίζεις- άρπα κι αυτή πάρε και την άλλη!- την γκλάβα με το μπαστούνι σου."
" Θεέ μου, νιώθω άφατη ικανοποίηση ακούγοντας το σχέδιό Σου, αλλά έχω μία απορία. Να την εκφράσω δίχως να ρίξεις φωτιά εξ ουρανού ή να την καταπιω;"
" Να την εκφράσεις, τέκνον μου. Μη φοβού και ομίλει!"
" Ομιλώ: πώς Εσύ , που έχεις τόση δύναμη και σοφία , δε βάζεις μία τάξη σ' αυτόν το ρημαδότοπο και εμπιστεύεσαι το τιτάνιο
αυτό έργο σε μας τους κακόμοιρους
θνητούς;"
"Παιδί μου, ο Θεός , όταν έδιωξε τους πρωτόπλαστους απ' τον Παράδεισο , ξέρεις τι τους είπε;"
" Πώς δεν ξέρω; Εν τω ιδρώτι του προσώπου σου ..."
"Λαμπρά, γνωρίζεις άριστα τη Βίβλο, βλέπω ! Πώς θέλεις λοιπόν να ανακατευτώ φανερά στα ανθρώπινα, όταν έχω ως κανόνα την πλήρη αποστασιοποίηση από τα εγκόσμια; Εσείς όμως ξεχνάτε συχνά αυτή μου την αρχή. Βγάζετε πρώτα τα μάτια σας και μετά επικαλείστε τον Πολυέλεο να σας τα ξαναβάλει στη θέση τους. Έχουμε και ένα πρεστίζ , κύριοι Έλληνες , δεν μπορούμε να λέμε και να ξελέμε αυτό που αρχικά λέμε!"
"Μα δεν παραβιάζεις αυτή Σου την αρχή , υποδεικνύοντας στους μπλόκερς να ενεργοποιηθούν , για να σώσουν την Ελλαδίτσα;"
"Καθόλου, Γεροντάκο μου, καθόλου δεν την παραβιάζω, αφού συνομιλούμε εν τω ονείρω σου. Αύριο που θα ξυπνήσεις θα πεις: αχ τι ωραίο όνειρο είδα εχθές το βράδυ!"
"Όνειρο ήτανε και πάει, που λέει κι ο ποιητής..."
" Όπως όλα τα ωραία πράματα σ' αυτόν τον τόπο, Γεροντάκο μου, που θα ήθελες να γίνουν , αλλά ποτέ δε θα τα απολαύσεις παρά μόνο στα όνειρά σου..."

3 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Εκπληκτικός.
Να είσαι πάντα καλά και δημιουργικός, γεροντάκο.
Τα είπες όλα. Με την άδεια σου ανέβασα link στο δικό μου.

gademissa είπε...

Αμάαααν, είχες το καλύτερο όνειρο ever, gerontako! Μωρέ, με βάζεις εμένα στο Οικονομικών? Όχι, με βάζεις? Θα σου λεγα τότε.

Θα στα γέμιζα τα ταμεία στο πιτς φιτίλι.

Τέρμα τα βερεσέδια κύριε Ποδοσφαιρικέ Ομάδε, τέρμα κύριε βιομήχανε, τέρμα κύριε εφοπλιστά. Δίκαιο φορολογικό σύστημα και..... χρηματίστηκες κύριε εφοριακέ μου στερώντας τα από την Αμαλία, τα νοσοκομεία, ή την παιδεία? Στη φυλακήηηηηη. Και γι αυτό θα χτίσουμε νέες φυλακές για να χωράν όλοι οι κοστουμάτοι λωποδύτες. Και θα χτίσουμε νέα δικαστικά μέγαρα και θα προσλάβουμε νέους δικαστές ούτως ώστε να ξεπετάγονται ο δίκες τους πατ-κιουτ, για να μην χρονίζουν και τη γλυτώνουν στο αναμεταξύ τα λαμόγια. Αχ φούντωσα πάλι

Πού ξέρεις όμως? λένε ότι μερικές φορές τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα.
....Μήπως ???

:-)

Sting είπε...

Αγαπητοί συναγωνιστές της μπλοκόσφαιρας, επιβεβλημένη η συμμετοχή σας στην Blogland των ονείρων μου, επειδή μετριάζετε έτσι τους εφιάλτες της καθημερινότητάς μου...

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...