
Καρκίνος του εγκεφάλου: Το κοινό γλυκαντικό που συνδέεται με την «πιο επιθετική» μορφή της νόσου, σύμφωνα με μελέτη
Μια πρόσφατη επιστημονική μελέτη έρχεται να προσθέσει ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ των επιπτώσεων ενός από τα πιο διαδεδομένα τεχνητά γλυκαντικά, στην υγεία μας. Ερευνητές εξέτασαν τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης του συγκεκριμένου γλυκαντικού και του γλοιοβλαστώματος, της πιο επιθετικής μορφής καρκίνου του εγκεφάλου, με τα ευρήματα να είναι ανησυχητικά. Ανακαλύψτε πώς αυτό το φαινομενικά αθώο συστατικό μπορεί να επηρεάσει το μικροβίωμα του εντέρου και την ανάπτυξη όγκων και τι σημαίνουν αυτά τα δεδομένα για την καθημερινή μας διατροφή.
******************************
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το κοινό γλυκαντικό που συνδέεται με την πιο επιθετική μορφή του καρκίνου του εγκεφάλου, σύμφωνα με μελέτη
Μια πρόσφατη κινεζική μελέτη αποκάλυψε μια ανησυχητική σχέση μεταξύ της ασπαρτάμης, ενός ευρέως χρησιμοποιούμενου τεχνητού γλυκαντικού, και του γλοιοβλαστώματος, της πιο επιθετικής μορφής πρωτοπαθούς καρκίνου του εγκεφάλου, σύμφωνα με το News Medical. Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στα Scientific Reports, χρησιμοποίησε μοντέλα ποντικών για να εξετάσει ακριβώς ποιες αλλαγές προκάλεσε η ασπαρτάμη στα βακτήρια του εντέρου και πώς αυτό επηρέασε την ανάπτυξη του γλοιοβλαστώματος.[..................................]
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου